Eu cind vreau sa fluier, fluier NU merge la Oscar

de cind cinematografia noastra a avut succes cu “Moartea Domnului Lazarescu” facem stiri in fiecare an cu “filmul X merge la Oscar”.
ceea ce e, mai iertati, o prostie scrisa de un editor care cauta senzationalul si care nu a facut un pic de research inainte ca sa inteleaga cum e mecanismul nominalizarilor filmelor in categoria “film strain”.

acum tocmai ce ne inghesuim sa dam stirea cu Eu cind vreau sa fluier, fluier merge la Oscar.
foarte gresit.

probabil ca nici nu va ajunge in short listul de 5 din care se va alege cistigatorul.

in acest moment Romania a parcurs etapa 1 de la SUBMISSION din regulamentul AMPAS.

Each country shall be invited to submit its best motion picture to the Academy. Selection of that picture shall be made by one organization, jury or committee that should include artists and/or craftspeople from the field of motion pictures. A list of the selection committee members must be submitted to the Academy no later than August 2, 2010.

urmeaza sa fie vazut de membrii academiei, sa se faca short listul (unde intra cei cu lobby si bani multi), sa se anunte nominalizarile (25 ian), sa fie ceremonia (27 feb).

*
nu ma intelegeti gresit, mi-as dori f f tare ca un film romanesc sa fie la Oscar, dar – deocamdata- tot ceea ce facem in fiecare an e sa DESEMNAM FILMUL CARE E ELIGIBIL NATIONAL PENTRU OSCAR.

va veni si vremea cind vom merge la Oscar, intre timp si editorii de stiri vor invata regulamentul Academiei Americane de film si vor formula corect stirile:)

regulamentul academiei prinvind nominalizarea filmelor straine la oscar

4 Comments Published

14 years ago / Reply

si eu am gandit acelasi lucru azi dimineata cand am vazut stirea. presa romaneasca is going down-down-down. o ia din ce in ce mai jos. credeam ca s-au atins limitele de penibil si disperare insa sunt surprins de fiecare data.

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » Eu cind vreau sa fluier, fluier NU merge la Oscar bazavan.tabu.ro/2010/08/14/eu-cind-vreau-sa-fluier-fluier-nu-merge-la-oscar/ – view page – cached de cind cinematografia noastra a avut succes cu “Moartea Domnului Lazarescu” facem stiri in fiecare an cu “filmul X merge la Oscar”. Tweets about this link […]

14 years ago / Reply

Ideo ideis,este extraordinar.
Desigur sunt subiectiv.
Iar tu Cristina esti inconsecventa.
Ai promis,ca ne dai poze.
Nu m-am suparat.
Nici nu as putea.
Imi ajunge premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar.
Noaptea mea este mai luminata.
Pupici dulci de la Timisoara.

Zoli K.

14 years ago / Reply

Probabil ca mai inainte sa mearga la Oscar vreun film romanesc, e nevoie ca acel film sa aiba ‘ceva mai mult’ in el decat penitenciare, spitale, comunism, violenta si alte concepte de genul. Da, stiu ca poate astea sunt valorile majoritare, dar chiar nu avem ceva mai bun de aratat…lumii? Hai sa incercam sa ne punem ochelarii de pe negativ pe pozitiv, de pe ceea ce suntem pe ceea ce putem deveni. Altfel ramanem cu resemnarea, iar resemnarea nu merge niciodata la Oscar.

Leave a Comment


2 + three =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!