copenhaga part 2 – walkathonul ECCO

duminica la copenhaga, am participat la walkathon, un fel de maraton de mers:) organizat de ECCO in fiecare an, de 12 ani incoace.

eu am participat la cursa de 6 km (mai era si una de 10 km) si am terminat-o pe la mijlocul lotului de participanti, dar nu e foarte important daca termini primul sau ultimul, important e sa faci cit mai multi km pentru ca ECCO doneaza 1 euro pentru fiecare participant pentru o cauza nobila.
participantii puteau sa aleaga cauza pentru care participa la Walkathon (copiii bolnavi de inima, o asociatie pentru copiii fara adapost si ursii polari ingrijiti de WWF).
eu am mers pentru ursuleti.
sunt insa unii participanti care au facut ambele curse, cite una pentru alta cauza cum sunt si participanti care au facut de 3 ori cursa de 6 km, ca sa doneze pentru fiecare cauza.

*
ce m-a impresionat cu adevarat la Walkathon a fost participarea numeroasa ( 8000 de oameni in cursa de 10 km, peste 8000 in cursa de 6 km) si virstele participantilor – de la 3 la 70 de ani.

am vazut copii in carucioare, purtati de parinti in walkathon

copii nenascuti inca (doamna din foto e gravida) adusi la walkathon de dragul experientei

participanti care venisera cu catel si cu purcel (ma rog, mai ales cu cateii)

copii disciplinati si motivati sa mearga in sir, fara proteste, fara sa strige “mama vreau in brate”, ba din contra foarte mindri ca fac o fapta buna

mi-as dori f tare sa se faca si la noi walkathonul.
daca se face, promit ca ma inscriu la cursa de 10 km (chiar daca anul asta muream de frica la gindul ca nu o sa termin plimbarea in timp ce copiii de 10 ani n-aveau nici cea mai mica apasare)

banii donati de ECCO anul trecut din walkathon au fost aproape 500.000 de euro.

anul acesta walkathonul se desfasoara si in varsovia pe 11 sept, in hamburg pe 19 sept si in ate citeva orase din danemarca, asa ca mai trebuie sa asteptam putin ca sa aflam suma totala donata.

5 Comments Published

14 years ago / Reply

Este extraordinar cum se organizeaza astfel de evenimente in tarile nordice.Nordicii chiar stiu sa-si motiveze oamenii d.p.v.social .Pina la urma nu este chiar atit de complicat.Dar cineva trebuie sa dea bani la final.Oare cine ar putea plati un walkathon la noi?Un Becali? Un Tariceanu? Sunt prea preocupati de propriile burti..

14 years ago / Reply

Oh, chiar asteptam articolul asta (si pozele). Sa stii ca la un moment dat chiar mi-a parut rau ca nu am stiut de competitie, ar fi fost dragut sa particip si eu (foloseam si eu la ceva aia kilometrii aia mersi pe jos in Torshavn). Ma bucur insa ca ti-a placut.

@Camelia, danezilor le plac tare mult cauzele nobile, le place sa simta ca fac ceva ca sa ajute, desi nu sunt intotdeauna atat de altruisti cat par. Ceea ce insa le este caracteristic este dragostea pentu sport. Cristina poate sa povesteasca cum sunt toti pe biciclete, sport sau cu tocuri, tineri sau batrani, imbracate elegant sau cu copii in remorcile care se ataseaza la biciclete. De aici si multele evenimente sportive la care participa omul de rand.

PS. Ca fapt divers, in Feroe, exista asa-zisa “Rørsludag” (Ziua Miscarii) cand oamenii, cu mic cu mare, participa la o cursa, unde poti alerga sau numai merge pe jos daca vrei. Important este sa participi. Are ca scop scoaterea copiilor in aer liber (toate scolile participa), pentru ca au tendinta de a nu face niciun fel de miscare, parte datorita vremii capricioase, parte datorita jocurilor pe calculator.

14 years ago / Reply

Uite ca se intampla si la noi:) chiar daca la o scara mai mica. La Cluj o companie farmaceutica organizeaza un mars impotriva diabetului. Joi, 9 septembrie, are loc “Marsul clujenilor pentru combaterea diabetului”. Participantii sunt asteptati pentru 30 de minute de miscare la ora 19:00, in Parcul Central din Cluj.

Pentru participarea fiecarei persoane, Centrul Clinic de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice va primi din partea organizatorului o donatie de 10 RON.

30 de minute de miscare zilnica reduc cu 40% riscul de diabet….

Uite event-ul pe facebook http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=131001510278952&ref=mf pentru cei care sunt in Cluj si vor sa participe 🙂

14 years ago / Reply

daca se face.. sunt a doua pe lista:D
ma bag si la 20 de km daca e..

[…] facut walkathonul ECCO (mai greutz si mai rarutz pt ca nu-s f antrenata) si cind m-am intors am vazut ca ma […]

Leave a Comment


× two = 10


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!