Ivanov in Ivanov:)

Cea mai frumoasa veste a zilei, confirmata de Dl Andrei Serban, suna asa:

Vlad Ivanov si Andrei Serban vor lucra impreuna pentru Ivanov-ul lui Cehov. La Teatrul Bulandra. Repetitiile in perioada decembrie – ianuarie.

Dincolo de gaselnita de marketing – Ivanov in Ivanov- simt ca va fi o mare intilnire acolo.

*
Am scris despre amindoi de-a lungul anilor, am vazut toate piesele (si filmele) lui Vlad Ivanov, am fost norocoasa sa stau o vreme la repetii la Pescarusul montat de Andrei Serban la Sibiu acum citiva ani (ma rog, dupa aia Razvan Penescu de la liternet a complotat cu Dl Serban si m-au convins sa-mi public insemnarile din perioada aia, le gasiti aici) si i-am vazut multe dintre piesele de atunci incoace montate (si o opera, la viena:) ). Si- as zice ca-i simt, mai degraba decit ii stiu.

Amindoi sunt rigurosi, perfectionisti pina la …nesfirsit.

Andrei Serban modifica piesele pina cu 5 minute inainte de prima repetitie cu public si mult dupa aceea. Si le modifica mereu pentru ca mai vede ceva in plus, mai are nevoie de un retus, de ceva.

Vlad Ivanov e recunoscut pentru imensa sa putere de concentrare (poate sa spuna pagini intregi de text, de oricit de multe ori i-ai cere, fara sa greseasca un cuvint sau o intonatie… cristian mungiu dixit)

Abia astept sa-i vad lucrind impreuna. Stiu ca va fi mult respect acolo si imi imaginez o slefuire frumoasa si intr-o parte si in cealalta, in exercitiile acelea magice.

*
altfel, Dl Andrei Serban e la Budapesta mai are citeva zile pina la premiera cu 3 surori ( tot Cehov) la Teatrul National de acolo.
Fix in aceeasi zi Vlad Ivanov are filmul Principii de viata (in care e rol principal) la Festivalul de la San Sebastian care incepe astazi.

9 Comments Published

14 years ago / Reply

“Ia-i cere”? Hmmmmm…

14 years ago / Reply

typo si viteza, andrei… nici nu identificam unde e:)

14 years ago / Reply

Imi amintesc Jurnalul, dupa ce l-am citit m-am dus la Sibiu sa vad Pescarusul si n-am regretat. De ce nu mai scrieti si de la alte piese? De la asta poate…

14 years ago / Reply

n-am mai scris pentru ca mi-am pierdut inocenta aia de spectator curat la minte. acum sunt pervertita de prieteniile mele cu oamenii din teatru.

in cazul piesei asteia e mai mult decit atit, daca va fi asa cum ii simt eu pe amindoi, acolo va fi o relatie foarte puternica si foarte intima – ca-ntr-o iubire daca vrei. si e nevoie de o vreme buna de intimitate inainte de a imparti cu restul lumii ceea au si/sau au construit.

14 years ago / Reply

Două mari iubiri împreună… Nu am cuvinte! 🙂

14 years ago / Reply

Ai scris cindva despre ceva scrisori ale lui Cehov si nu le mai gasesc pe blogul tau. Stiu ca la tine am citit pentru ca mi-am amintit ca tot tu scrisesesi Jurnalul de la Pescarusul. Unde sunt, le-ai sters? Acolo era si un text despre Ivanov -piesa, nu?

Subscriu la ideea sa mai faci un alt Jurnal de repetitii.

14 years ago / Reply

@Monica, ti-am zis ca facem de-o secta, nu?:)

@Corina, si eu tot din scrisorile alea stiu de textul Ivanov. dar eu am scris cumva tangential de scrisori pentru ca le descoperisem via o carte pe care o citeam atunci, biografia lui Raymond Carver.

aici e linku http://bazavan.tabu.ro/2009/12/28/de-la-carver-hop-tzop-la-cehov/

14 years ago / Reply

Despre ce e vorba in piesa? Nu exista online textul.

14 years ago / Reply

e despre ce vrei tu sa fie – singuratate, lupta impotriva conventionalismului, depresie, despre etichetele pe care le pun ceilalti fara sa stie ce doare de fapt, despre criza care apare cind munca si/sau familia nu mai sunt suficiente intru fericire…despre sotiile barbatilor puternici, despre cind iubesti ceea ce iti imaginezi tu ca e omul respectiv nu ce e de fapt…

uite textul aici si spune-mi tu despre ce e pentru tine:)
http://www.gutenberg.org/files/1755/1755-h/1755-h.htm

piesa nu stim despre ce va fi, pentru ca depinde si de regizor si de actor si de ce vor ei sa spuna cu (re)interpretarea lor

Leave a Comment


6 + five =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!