despre topul de influenta in social media

Cind Manafu, Bizz si baietii de la Ze list au facut topul celor mai influenti oameni din Social Media m-am incruntat. De doua ori.

Mai intii pentru ca n-am inteles care au fost unitatile de masura ale acestui top: cum masori influenta?

Mai apoi pentru ca m-am regasit in topuri. Si in cel general (pe locul 28) si in cel al femeilor (pe locul 3). Nu e nicicum vreo modestie aici, e mai degraba ratiune.

Daca se facea un top al redactorilor sefi de reviste pt femei care-s capabili (de fapt capabile, ca toate-s femei) ca prin puterea vorbelor lor sa vinda ceva carti, filme sau bilete la spectacole – in topul ala m-as fi suparat daca nu eram pe locul I. Pentru ca stiu ca am convins prin articole din on sau off line multi oameni sa faca asta.

Dar o altfel de influenta nu cred sa am…

*

Simbata dimineata mi-a dat seama ca influenta in Social Media se masoara ca si in afara netului:)

Am lasat pe twitter un mesaj despre festivalul Filme de Cannes la Bucuresti rugindu-i pe cei care erau on line sa faca programul cunoscut. Pina seara 40 si ceva de oameni transmisesera mai departe acel mesaj, iar pe Facebook link-ul era preluat pe citeva pagini.

oricine cine e familiarizat cu reactiile in Social Media stie ca acest raspuns e urias.

M-am gindit: asta inseamna influenta? Asa se exercita ea?

Si mi-am dat seama ca oamenii nu au dat RT sau au preluat link-ul pentru ca era trimis de mine, ci pentru ca oferea CONTINUT / INFORMATIE.

Si ca, de fapt, influenta in social media – ca si in viata de zi cu zi – e a celui care are acces mai repede la informatii.

Asa ca m-am linistit, ar fi nashpa sa nu fiu in topurile astea cu meseria pe care o am☺

9 Comments Published

13 years ago / Reply

Eu m-am incruntat de mai multe ori, dar cel mai tare ca n-ai iesit tu pe primul loc. Fara niciun fel de pudoare, esti singura gagica din online-ul si offline-ul romanesc pe care o citesc constant si care si-a castigat, pe buna dreptate, puterea de a-mi influenta deciziile. Si punct.

13 years ago / Reply

ei hai

in on line sunt femei muuult mai performante decit mine

13 years ago / Reply

Performante din punctul cui de vedere?

Eu una caut mereu autenticitatea. Chiar te-am admirat de multe ori pentru cum puneai anumite probleme, din unghiuri ascunse, la care putini s-ar fi gandit.

Scrii constant, savuros si imi face placere sa te citesc, chiar daca nu incerci sa-mi vinzi mai nimic. 😉

13 years ago / Reply

Pe mine m-ai facut sa incerc la Starbucks diferite sortimente de cafele. Eu una nu cred ca acest top arata adevarata influenta. Eu stau de ceva vreme la categoria new entry, dar pe buna dreptate pentru ca inca sunt noua in “arta” blogaritului.

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » despre topul de influenta in social media bazavan.tabu.ro/2010/10/19/despre-topul-de-influenta-in-social-media/ – view page – cached Cind Manafu, Bizz si baietii de la Ze list au facut topul celor mai influenti oameni din Social Media m-am incruntat. De doua ori. Tweets about this link […]

13 years ago / Reply

Banuiesc ca este placut pentru o femeie sa stie ca e in top si la propriu si la figurat.

13 years ago / Reply

Felicitari pentru nominalizare: http://refresh.ro/2010/10/cateva-idei-de-la-women-on-web/
🙂

13 years ago / Reply

Domnisoara Cristina,
Bine ar fi sa comentati si lucruri mai serioase, ca de ex. eliberarea Florentinei Carstea. Imi aduc aminte ca vroiati chiar sa organizati cam un fel de campanie pentru apararea ei. Ce s-a intamplat? Evenimentul Starbucks v-a rapit cumva prea mult timp?
Si poate aveti timp sa mentionati pe invatatoarea Anghel care este in greva foamei de 60 de zile.Mai lasati frivolitatile si pentru altii, doar sunteti ziarista, nu?

13 years ago / Reply

domnule Paul, ati postat acest mesaj de 5 ori si am refuzat sa vi-l accept. o fac acum pentru a va si raspunde.

ceea ce cititi e un blog personal. nu o revista, nu transcrierea unei emisiuni de televiziune.

nu puteti decide dvs ce sa scriu.
blogul e despre mine si despre viata mea, frivola sau mai putin.
va invit sa cititi deci alte site-uri/bloguri. lucruri mai aproape de asteptarile dvs.
week end linistit

(nu perseverati cu polemica, nu voi aproba comentariile dvs. si nici nu va voi mai raspunde. sunteti in “casa” mea si, asta e, eu fac regulile aici.)

Leave a Comment


× 4 = sixteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!