o noua matematica, dupa curtea constitutionala*

curtea constitutionala a decis ca legea pensiilor a fost adoptata corect. asta inseamna ca, dupa regulile curtii constitutionale, 80=170.

daca erau in sala 80 de oameni iar curtea admite ca erau 170, inseamna ca numara cu o unitate noua de masura, un nou “1”. fiecare “1” (om, in cazul de fata) are o noua valoare numerica atribuita.

(cum, prin conventie, spunem ca un “fruct verde, de forma unei mingi, care sta intr-un copac” este un “mar”, tot asa prin conventie putem spune ca NOUL UNU are o alta valoare.)

un calcul simplu (170/80), arata ca nou “1” – prin valoare numerica nou atribuita – este 2.125 (in sistemul numeric vechi)

***

rezulta de aici ca pot sa-mi platesc impozitele la jumatate, pentru ca este constitutional sa consider 1=o unitate de masura recunoscuta de cc = 2.125 (in sistemul numeric universal acceptat)

* dupa o asemenea decizie, curtea constitutionala nu mai merita sa aiba numele scris cu majuscule.

***
later edit: ceea ce se intimpla acum in tara noastra mi se pare mai grav decit ceea ce a fost in comunism (pe care l-am trait greu, in saracie). mi se pare ca se distrug principii. esenta de a fi. se schimba principiile matematice, doar pt ca asa vor unii care conduc.
e dezarmant, pt ca-ti dai seama ca esti atit de mic in fata intereselor unora, incit tot ceea ce stii – lucruri de baza, numaratoarea, matematica – sunt rasturnate aiurea, ilar, absurd.

saramago ar scrie o carte de Nobel cu noi.
baga-mi-as picioarele-n ea de tara. VREAU SA PLEC!

7 Comments Published

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » o noua matematica, dupa curtea constitutionala* bazavan.tabu.ro/2010/10/06/o-noua-matematica-dupa-curtea-constitutionala/ – view page – cached curtea constitutionala a decis ca legea pensiilor a fost adoptata corect. asta inseamna, ca dupa regulile curtii constitutionale, 80=170. Tweets about this link […]

14 years ago / Reply

La CC s-a contestat textul legii, nu numaratoarea voturilor. Constitutia nu este codul penal.

14 years ago / Reply

@Simona: ai dreptate, dar las-o dreacu, judecatorii aia sunt si ei oameni, se presupune ca au niste creiere, o judecata proprie (cea mai dreapta din Romania it should be). Da, procedural ei nu trebuiau sa zica daca votul a fost corect sau nu, dar stiind ca votul a fost furat, puteau sa admita cea mai mica contestatie de constitutionalitate si lucrurile aveau o sansa sa se repare unde s-au stricat…in parlament. Au ales sa-si asculte stapanii politici pana la final.

@Cristina: daca pleci, cand ajungi unde vrei tu sa ajungi…da-mi un telefon ca vin si eu 🙂

14 years ago / Reply

Mie mi-e teama si de altceva. Daca elevii de scoala primara invata sa numere si sa adune dupa … metoda Roberta?

14 years ago / Reply

Si numaratoarea voturilor unde? la Procuratura?Cu ce instrumente putem noi, oamenii simpli sa ii corectam pe cei din Parlament? Daca si tu vrei sa pleci..apoi noi …

[…] cel puțin în ultimul și ceva an, responsabilă pentru culturalizarea mea cinematografică a fost Cristina Bazavan. Care îmi bătea mereu obrazul când venea vorba de câte un film proaspăt apărut, așa că mă […]

[…] ca puterea PSD -PNL  e la fel ca Roberta Anastase care se uita in ochii tai si minte senin “o nu, n-ati vazut bine. nu erau 82 de oameni erau 200, eu anunt ce numara responsabilul de sedinta” (in zilele alea nesimtirea domniei sale m-a lovit profund in valorile mele de baza) […]

Leave a Comment


three + = 8


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!