07magazine-portman-custom207magazine-portman-custom2

black swan – perfection is not just about control

e o secventa in filmul Black Swan, r. Darren Aronofsky (da, acela in care Natalie Portman danseaza cu domnul cu care tocmai a facut un copil. in viata reala e copilul nu in film) in care o balerina se confrunta cu directorul trupei.

el ii spune ca nu e buna sa joace rolul negativ, ca n-are suficienta pasiune, ea ii da replica (referindu-se la multele exercitii pe care le face zi de zi) ” Am vrut sa fiu perfecta”

iar directorul trupei o invaluie ca un animal de prada si-i spune “”Perfection is not just about control. It’s also about letting go. Surprise yourself!”.

Replica asta mi-a adus aminte de un interviu pe care l-am facut cu dl Gigi Caciuleanu acum ceva ani in care spunea ca emotia in dans vine dintr-o miscare diferita, „câş“, care se abate de la linia obisnuita. o cadere surprinzatoare si energia pe care o pui ca sa sustii miscarea impotriva gravitatiei. ca cele mai frumoase lucruri vin din imperfectiuni, nu din lucrurile perfecte.

“Nu suntem născuţi ca să fim perfecţi, dar suntem născuţi – toţi oamenii, nu doar artiştii – să fim geniali. Imperfecţiunea ne ajută să ne recuperăm şi să ne echilibrăm.” spunea atunci dl gigi caciuleanu (cititi interviul la link, e un domn minunat)

frumusetea linistitoare a lucrurilor imperfecte.

5 Comments Published

[…] Blogul Cristinei Bazavan » Blog Archive » black swan – perfection is not just about control bazavan.tabu.ro/2010/12/28/black-swan-perfection-is-not-just-about-control/ – view page – cached e o secventa in filmul Black Swan, r. Darren Aronofsky (da, acela in care Natalie Portman danseaza cu domnul cu care tocmai a facut un copil. in viata reala e copilul nu in film) in care o balerina se confrunta cu directorul […]

[…] black swan – perfection is not just about control […]

13 years ago / Reply

Gigi scrie săptămînal poezie pe LiterNet (http://atelier.liternet.ro/arhivarubricii/105/Santier.html) De ce o face? Pentru că arta nu e ceva cu graniţe. Pentru că un artist îşi face o bază solidă prin paşi laterali (în domenii conexe artei pe care o face) şi pe baza aceasta îşi ridică turnuri (în arta în care excelează). Nu cred că poţi face turnuri în lipsa unor paşi laterali, nu cred că poţi să fi genial pe o nişă extrem de subţire, izolat de tot ce e în stînga şi în dreapta (mai ales în artă).

[…] sau ele îți aduc pieirea?” tot prin citatul pe care l-a folosit si Cristina Bazavan  in postul sau: ”Perfection is not just about control. It’s also about letting go. Surprise […]

[…] am mai scris despre “perfection is not just about control” […]

Leave a Comment


2 − one =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!