prada_sportprada_sport

cum sa stai sanatos pe net

de astazi intru si eu in campania Pacient Bun alaturi de alti 4 bloggeri voiosi si sanatosi ( Anca Bundaru, Iyli, Alex Negrea si Adrian Ciobotaru).

in teorie e foarte usor sa zici ca “traiesti sanatos”. de exemplu, eu nu fumez, beau foarte rar si maxim vin (ca putere a alcoolului) si maninc cit pot eu de des. obligatoriu micul dejun.

am 1, 60 si 47 de kg.

s-ar zice ca traiesc sanatos.

dar…

de ceva vreme nu mai am la fel de multa energie, in vara am avut probleme de sanatate, iar task-ul meu in campania asta e sa invat sa maninc si sa fac sport ca sa fiu plina de energie.

primul pas pentru o viata sanatoasa -> analizele de singe.
le-am facut in aceasta dimineata la Alpha Medical Center. Ele vor pleca direct catre domnul nutritionist Serban Damian cu care urmeaza sa ma vad diseara.
pina atunci am de completat un chestionar de f f multe pagini, peste 20, despre istoricul meu alimentar dar si despre cel al familiei mele. imi voi da doctoratul in istoria mea alimentara.

*
bun, pina aici stam bine. din experienta mea de la revista, NU TREBUIE SA ACCEPTATI NICIO RETETA DE LA NUTRITIONIST PINA CIND NU V-A VAZUT ANALIZELE MEDICALE.

retetele de slabire date aiurea (gen maninca 5 zile supa de varza) va fac praf organismul. daca vreti sa slabiti eficient trebuie investigat mai intii obiceiurile voastre de consum alimentar, stilul de viata si necesitatile/disfunctiile organismului.

*
revin diseara cu alte informatii despre aventura mea in ipostaza de pacient sanatos si cu alte amanunte, sper interesante, despre cum sa traiti si voi sanatos.

2 Comments Published

13 years ago / Reply

ai perfecta dreptate cu dietele, pana nu faci un set de analize + setul ptr testarea glicemiei( asa mi-a recomandat doctorul meu) nu ai de unde sa stii ce se potriveste corpului tau. Abia dupa aceste analize nutrionistul(in cazul meu era si dc cu specializarea in diabet) poate sa iti recomanda un regim adecvat caloriilor de care corpul tau are nevoie.

Se poate renunta la doctor dupa o vreme, daca ti-ai insusit macar baza dietei si cunosti ce anume sa eviti si cum sa o faci.

succes!

[…] sanatos pe net”. Sa invatam impreuna ghidul unei vieti sanatoase! Alături de mine sunt: Cristina Bazavan, Anca Bundaru, Alexandru Negrea şi Adrian Ciubotaru. Fiecare dintre noi poate fi exemplu […]

Leave a Comment


three × 1 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!