Macheta-Autism-1Macheta-Autism-1

Intelege autismul

De la filmul Rain Man incoace, imaginea noastra despre autism este “niste genii care stau in carapacea lor, dar stiu sa faca lucruri minunate.”

Cei care au citit Portretul lui M, cartea in care Matei Calinescu descrie viata fiului sau autist, au inteles ca sunt infinite nuante in comportamentul unui asemenea copil – de la acceptare la disperare.

*

Autism Romania a initiat o campanie prin care se doreste familiarizarea cu realitatea din spatele diagnosticului AUTISM.

Modul de comunicare este special: fotografia.

Plecând de la o machetă cu reprezentari grafice ale celor mai frecvente tulburari din spectrul autismului, cei pasionati de fotografie vor putea participa la acest experiment de descoperire si intelegere a autismului prin fotografie.

va puteti uploada fotografiile pe site-ul campaniei. tot acolo puteti invata despre autism prin imagini.

*
In urma cu citiva ani am scris un articol despre Viata din spatele diagnosticului AUTISM si stiu cit de important este ca parintii sa descopere cit mai repede ca baiatul lor (e mai frecventa boala la baieti) sufera de autism. tot atunci am ajuns si la un parinte al carui copil a fost integrat in societate, e deja la o scoala normala, dar care a facut sacrificii incredibile (nu doar materiale, ci si emotionale).

de astazi sunt promotorul acestei campanii, e motivul pentru care gasiti un banner al campaniei pe blogul meu.

daca aveti copii cu autism, faceti-le fotografii si transmiteti lumii emotiile lor. asa vor invata si altii sa-i aprecieze.

2 Comments Published

[…] This post was mentioned on Twitter by Diana Bobar, Sebastian Comsa, Simona Valentina , Ina Taranu-Hofnar, Smaranda and others. Smaranda said: RT @cristinabazavan sprijin campania Intelege autismul http://tinyurl.com/6fovb8p (ma ajutati sa fie cit mai cunoscuta? multzumesc) […]

13 years ago / Reply

Cris, iti recomand un talk exceptional cu Temple Grandin, o femeie care a fost diacnosticata cu autism la varsta de 4 ani si acum este in top oameni de stiinta. Vorbeste despre cum functioneaza mintea ei.
http://www.ted.com/talks/lang/eng/temple_grandin_the_world_needs_all_kinds_of_minds.html

Este si un film inspirat din viata ei: Temple Grandin
http://www.imdb.com/title/tt1278469/

Leave a Comment


9 − = three


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!