baschetbaschet

Oamenii care traiesc prin procura

Ieri am fost iar la baschet. Nu mi-a placut.

Am inceput sa inteleg din joc si, pentru ca stateam mai sus in tribune, am inceput sa si vad smekeriile pe care le faceau jucatorii ca sa se demarce si sa poata avea controlul mingii. (oricum am continuat sa intreb cu perseverenta picaturii chinezeasti “acum ce-au facut?” la fiecare fluierat al arbitrului, doar ca am largit grupul de tortura: andrei, chinezu si make)
Asta ar fi trebuit sa ma faca mai bucuroasa, dar…

Spre deosebire de primul meci la care am fost (unde spectatorii erau pensionari de Otopeni), de data asta exista o galerie care urla animalic. Linga galerie erau aspirantii la societatea-animalica-urlatoare-de-m..e.

Astia din urma, la fel de primitivi ca si titularii de galerie, aveau nevoie de confirmari: strigau ceva (extrem de des masculinitatea lor era marcata in forta de M..E) si priveau acolo unde erau tobele, steagurile cele mari si campionii la urlat.

M-am uitat mult timp (la sugestia lui auras, caci el a facut descoperirea) la un domn care arata ca un bivol. M-a socat chipul lui – era strabatut de expresii care indicau ura si prostie, incrincenare in “ba p’a ma-tii”. Fiecare gest arata ca urletele alea erau principala lui cale de descarcare emotionala, ca n-avea prea multe bucurii in viata (probabil ca nici foarte multe preocupari).
Dupa fiecare vers urlat se uita in stinga lui, catre galeria titulara, cu o privire de catel care vrea mincarea “de recompensa”. In secundele alea puteai vedea toata dorinta lui de a apartine unui grup care sa-i valideze masculinitatea, care sa-i dea un sens.

*

Mi-e frica de oamenii care traiesc prin procura. Pe care-i bucura victoriile altora, doar pentru ca ei nu au victorii; care-i urasc pe cei care au invins, cind invinsii sunt cei pe care ei isi proiecteaza unicele victorii personale.

Aseara am plecat de la meci stringind din dinti. Nu m-a pasionat scorul, chiar daca as fi vrut sa cistige Timisoara pentru ca am prieteni in echipa aia; m-a socat energia grea din sala.

(m-am relaxat la shopping; ce sa fac – era AFI la 20 de metri de sala de sport. si erau reduceri:) )

9 Comments Published

13 years ago / Reply

pana la urma, daca nu te bucuri alaturi de echipa sau nu te intristeaza o infrangere nu vad de ce ai mai merge la meciuri. mai ales ca baschetul de pe la noi e departe de spectacol…

13 years ago / Reply

cred ca avem definitii diferite ale cuvintelor bucurie/intristare. si executii emotionale diferite pentru ele:)

13 years ago / Reply

Sa vezi cum e in galerie la un meci de fotbal 🙂 Cred ca fanatici exista pretutindeni, dar eu ii compatimesc. Eu am practicat baschet multi ani( si de performanta si pe maidan:)) si il iubesc. Dar ca sa intelegi un joc, trebuie sa-l simti. Ai incercat sa joci?
Off topic: Mergi si la un meci de streetball ca sa vezi si versiunea neoficiala.

13 years ago / Reply

n-am incercat sa joc, desi sunt f tentata sa invat sa dau la cos. cind am plecat de la meci, miercuri, ma gindeam ca e o chestiune de tehnica – teoretic, dupa ceva exercitii, as putea si eu sa nimeresc cosul desi am 1.59m:)

13 years ago / Reply

dar ESTE o chestiune de tehnica..
(mi-a placut finalul.. very you.. )

13 years ago / Reply

shoppigul sau observatia cu traitul prin procura?:)

13 years ago / Reply

Da, intr-adevar e o chestie care nu are legatura cu inaltimea. Poate mai mult cu forta. Incearca prima oara cu o minge de cauciuc din aceea ieftina( cea originala pentru joc din piele e mai grea).
Ce are oarecum legatura cu inaltimea e legat de detenta(saritura). Ai avantaj in aparare in special. Iti atasez un top sa vezi ca totul tine de foarte multe exercitii fizice si antrenament. Tipii astia care fac slamdunk la inaltimea lor imi lasa si mie o urma de speranta:)
http://www.toptenz.net/top-10-shortest-nba-players.php

[…] This post was mentioned on Twitter by mihaicristea, cristina bazavan and andrei, C. Dan D.. C. Dan D. said: de citit RT @cristinabazavan: am fost iar la baschet. nu mi- a placut http://tinyurl.com/66cdhyy […]

13 years ago / Reply

Cristina, ma bucur ca ai fost la baschet…pentru galerii frumoase iti recomand sa vezi un meci jucat la Sibiu sau Tg.Mures, pentru meciuri frumoase sa vezi meciurile jucate de echipele romanesti in EuroChallenge Cup sau BIBL.
Petricevici este un mare antrenor cit despre “doamna” arbitru mai bine NO Comments….

Leave a Comment


3 − = one


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!