3167031670

romanii fura

“Ii facem hoti pe tigani dar si noi, romanii, furam”, vorba asta mi-a spus-o o doamna medic de 78 de ani, simbata la coafor.

Era suparata pe o stire de la televizor legata de investigatiile din vami.

Suntem un popor de hoti, din totdeauna am invatat sa furam. In studentie ne duceau la practica agricola la cartofi si, tot ce ne interesa, era sa luam si noi acasa. Nici macar nu ne gindeam ca e furt, pentru ca luam de la STAT si STAT-ul era nimeni.
Fiica mea, tot in studentie, a fost la un laborator de medicamente in practica. A venit acasa cu un pumn de medicamente. “Ce faci mama cu ele? De ce le-ai luat” am intrebat-o si ea mi-a raspuns simplu “Luau toti colegii, daca nu le-as fi luat as fi fost diferita si s-ar fi gindit ca-i torn”.

Asta e Romania pe care o avem fie ca ne place, fie ca nu. Nu s-a schimbat nimic in ultimii 50 de ani…
Pentru noi statul e ala care trebuie sa ne dea, iar noi sa-l furam… si desigur, cum scriam zilele trecute, sa faca altii in locul nostru lucrurile pe care noi le declamam ca niste cocosi vinjosi ce suntem.

2 Comments Published

13 years ago / Reply

Da, sunt FOARTE PUTINI cei care nu se manjesc si au fost altfel crescuti. In rest lumea pune mana pe ce se poate. Inainte era statul, acum sunt patronii, vampirii care sug sangele poporului, chiaburii care ne oprima etc. Deci “motive” se gasesc mereu.

13 years ago / Reply

Felicitari pentru noul format al blogului !
Eu zic ca totul tine de educatia de acasa iar daca ne gandim ca familiile care ofera o educatie corecta cresc maxim 2 copii iar de partea cealalta sunt 5-6 copii mi-e groaza sa ma gandesc la ce va fi peste 50 de ani si in ce lume vor trai nepotii mei.

Leave a Comment


five − = 2


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!