red_carpetred_carpet

Augmented Memories by Monica Preis

Ieri am participat in calitate de reporter S!MPA al blogului Cristinei Bazavan la expozitia foto a lui Stefan Cosma intitulata Augmented Memories.

Am fost uimita de invitatia video conceputa pentru acest eveniment si mi-am dat seama ca era digitala a acaparat si arta intr-un mod foarte placut. O a doua uimire a reprezentat-o locul ales pentru vernisaj, The Place Concept Store un rai al hainelor de lux, cum l-a descris Cristina pe blog si m-am gandit ca nu a fost o alegere deloc intamplatoare.

Asa ca, ce poate fi mai placut ca o expozitie foto intr-un paradis feminim al hainelor si accesoriilor, ceea ce m-a facut sa cred ca evenimentul a fost targetat pentru publicul feminin. De altfel, un indiciu pentru acest lucru a fost colajul fotografic care trona la intrare avand in prim plan un poster pentru Chanel incadrat de niste fructe exotice. L-am perceput ca pe statementul artistului pentru fashion si femei in general, caci ce sunt augmented memories daca nu amintirile cele mai placute pe care le asociezi cu hainele si decorurile preferate.

Am schimbat cateva cuvinte cu artistul care ne-a spus ca majoritatea fotografiilor sunt realizare in Rio de Janeiro, un spatiu exotic si incantator, un loc ideal de petrecut vacantele din care sa revii cu augmented memories of course.

Am admirat creatiile artistului al carui ochi a fost format la o universitate din Germania si la celebra Fabrica a lui Toscani, fotograful oficial al Benneton si am fost incantata de colajalele digitale surprinzand fotografii urbane peste care erau aplicate siluete feminine sau buline pastelate.
Mi-a ramas in minte un colaj extrem de reusit cu un peisaj brazilian decupat in forma de papuci de plaja si celebra sticla Coca-Cola de 0.25l. Pentru mine acest tablou a reprezentat clar declaratia unor augmented memories pentru ca intotdeauna imi aduc aminte cu placere o zi de vara torida pe plaja, racorita cu o cola 🙂

Mi-a placut atmosfera si locul evenimentului cu oameni foarte colorati si accesorizati integrandu-se perfect in spatiul conceptual the Place, ne-au incantat cocktailurile servite si vederile vechi oferite cadou. A fost o seara extrem de placuta in compania unor oameni interesanti printre care Dragos Bucurenci sau Amalia Enache, admiratori ai artistului si mi-ar placea sa mai vad si cu alte ocazii expozitii Stefan Cosma.

*
Monica Preis a participat la acest concurs simpa si o puteti citi zilnic pe blogul ei monicapreis.wordpress.com

in curind pun in joc o alta invitatie speciala de VIP la un eveniment monden/cultural.

One Comment Published

[…] Puteti citi acest articol si aici […]

Leave a Comment


+ eight = 11


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!