UNICEF125X125-malariaUNICEF125X125-malaria

cu 22 ron salvezi un copil. te bagi?

In lumea civilizata, cind ai crescut social si material, incepi sa-i ajuti pe ceilalti.
Principiul acesta de ajutor il are si UNICEF-ul cu toate filialele lui; mai intii, biroul local e ajutat de cei din alte tari ca sa dezvolte proiecte si programe in folosul tarii de rezidenta; apoi, ca parte fireasca a dezvoltarii, incepi tu sa-I ajuti pe ceilalti.

UNICEF Romania ajuta birourile frate in din alte tari de 2 ani, daca nu ma insel, continuind insa sa dezvolte proiecte si programe in Romania, in zonele in care copiii au foarte mare nevoie de ajutor.

Cea mai recenta campanie UNICEF Romania e dedicata copiiilor din Africa, in lupta impotriva malariei
Datele sunt simple, dar extreme de dureroase:

un copil moare la 30 de secunde de malarie, iar boala e provocata de o banala intepatura de tantar.
o plasa de tantari tratata cu substante chimice care-i poate proteja pe copii costa doar 7,5$.

2000 de copii in fiecare zi, 14 000 de copii intr-o saptamina, 60.000 de copii intr-o luna.

Ca si cum intr-o luna ar disparea integral toata populatia din Turda, sau Medias, sau Slobozia, sau Onesti, sau Alexandria, sau Petrosani, sau Mangalia, sau Miercurea Ciuc. Tot ce e viu in orasele astea sa dispara intr-o luna…
Sau ar disparea simultan, intr-o luna, toata populatia din Reghin si din Dej; sau toata populatia din Cimpina si Fagaras.

*

Partea optimista e ca fiecare dintre noi putem ajuta sa oprim acest masacru natural al copiilor din Africa.
Poti ajuta cu contravaloarea unei plase de tinari 22 ron, a unui tratament pt un copil bolnav – 10 ron, sau pentru o plasa si un tratament -32 ron.
Poti dona aici.

E frumos cind stim ca la inundatii sau in zonele in care copiii nu au bani sa mearga la scoala, UNICEF-ul dezvolta programe cu bani din afara ca sa ne ajute. Dar e si mai frumos, sa dam si catre altii in nevoie cind E O SITUATIE DE VIATA SI DE MOARTE.

cu 22 de ron salvezi viata unui copil. te bagi?

4 Comments Published

[…] Cristina Bazavan sustine cea mai recenta campanie UNICEF Romania dedicata copiiilor din Africa, in lupta impotriva malariei. Cu 22 RON salvezi un copil te bagi ?   […]

12 years ago / Reply

E incredbil ce se intampla in Africa. In mare parte, bine, ok, donezi 22 ron pentru o plasa de tantari, insa pe urma copii aceia nu au ce manca.

12 years ago / Reply

mai intii trebuie sa traiasca, apoi sa aiba ce minca… malaria ii omoara din start fara sa le mai dea vreo sansa

12 years ago / Reply

Parca e blestemat acel continent. Daca intr-adevar s-ar vrea sa se dea o mana de ajutor statul ar trebui sa organizeze mici strangeri de fonduri, gen..cand te duci sa platesti curentul, sa fii intrebat daca vrei sa donezi si 3 lei pt un copil din Africa…si astfel s-ar aduna bani buni, zic eu.

Leave a Comment


+ six = 13


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!