Empty-HouseEmpty-House

biroul

Trecem acum la birou printr-o renovare masiva. Stam cu chirie de mai multi ani intr-o casa superba si veche, cu o poveste frumoasa, si bantuita, la modul pozitiv, de o femeie frumoasa, talentata si puternica, pictorita Pia Massaci, care a reusit sa o pastreze intreaga zeci de ani, in ciuda adversitatilor vremii. De cand am inceput renovarea, curatenia si reamenajarea tot asta am auzit – de ce bagi atatia bani in ea daca stati cu chirie? De ce cumperi calorifere misto daca nu e casa ta? De ce iei ornamentele astea si vopselele astea si lucrurile astea daca e doar un birou?

NU e DOAR un birou. Stati un pic sa va ganditi. BIROUL este locul in care va petreceti cel mai mult timp constient. E locul in care veniti in fiecare dimineata, si starea cu care veniti spre birou va marcheaza intreaga zi. E locul in care intalniti oameni care nu va sunt nici prieteni nici rude, dar cu care petreceti mai mult timp decat cu prietenii si rudele. E locul de unde va luati banii ca sa faceti ce va doriti sa faceti cand ajungeti acasa sau plecati in concediu.

BIROUL conteaza enorm in vietile noastre. El poate fi slujba, scirbiciul, jaful acela de loc de munca de unde incasezi un salariu de doua ori pe luna si de unde nu stii cum sa scapi mai repede. Cu oameni naspa, clienti naspa, atmosfera naspa, locul ala unde nu esti apreciat, si unde musti si tu inainte sa fii muscat de altii. Si unde ti se intampla lucruri sau nu ti se intampla lucruri dupa caz. Locul acela unde toate chestiile nu apartin nimanui, unde cestile de cafea aduna mizeria si masa e o chestie frugala si insalubra si scaunele iti dau dureri de spate si neoanele iti ard in creieri, unde miroase a plastic si toata lumea urla si e plina de nervi. Unde muncesti pana ramai ultimul, in fiecare zi, nu (numai) pentru ca ai fi cel mai fraier, ci si pentru ca ti se da mai mult decat poti duce.

Sau poate fi altfel. Poate fi elegant, linistit, confortabil, fara sedinte lipsite de sens, cu colegi haiosi si clienti fericiti si proiecte care sa te inspire si cafea buna, in canile Anei Wagner, si seri, foarte multe seri, in care sa poti pleca la ora 6, cu toate treburile in ordine in urma ta, ca sa-ti continui acasa o zi buna, care a inceput bine. Sunt foarte multe lucruri care intra in definitia unui loc de munca bun, poate vom apuca alta data sa vorbim despre ele, dar dupa parerea mea, biroul e unul dintre ele si unul dintre cele mai importante.

Sorana Savu este Senior Partner Premium Communication

2 Comments Published

13 years ago / Reply

vreau si eu serviciu cu salariu de 2 ori pe luna. unde-i asta? 😀

13 years ago / Reply

Avans si lichidare? – un singur salariu divizat in doua parti (uneori egale, alteori nu).

Leave a Comment


8 + = fifteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!