Laszlo-Cseh-200m-i_1694264iLaszlo-Cseh-200m-i_1694264i

lectii de inot, part 6: provocarea

in ultima saptamina n-a existat intilnire de business la care sa nu ajungem cumva si la lectiile mele de inot; si nu, nu eu am deschis discutia:)

toata lumea are un sfat sau o recomandare pt mine, mi se pare ca jumatate de Bucuresti si-a pus in minte ca eu trebuie sa invat sa inot si, dupa ce am trecut de faza de enervare, am inceput sa ma amuz.

*
mi-e frica de apa, da??

*
la lectia nr 6, am primit ochelari de inot si brusc mi s-a parut mai funny sa stau cu capul in apa pentru ca vedeam:)

in lectia asta am invatat ca uneori avem nevoie de iluzia unui sprijin/ ceva familiar ( in cazul meu vederea) ca sa ni se para ca suntem in siguranta si sa ne relaxam.

mai mult de o jumatate de ora m-am jucat cu capul prin apa, dind din picioare cum mi-a fost mie mai confortabil (spre fericirea lui domn profesor care m-a vazut in sfirsit ceva mai relaxata in apa), dar tot n-am inteles – asimilat – ce mi-a zis:

– mai inghiti apa?, m-a intrebat.
i-am spus ca nu, pentru ca nu mai inghiteam.

– si sufli in apa?, a continuat el
– da, am zis eu, imaginindu-mi ca ceea ce faceam eu era suflat:)

abia la lectia nr 7, am descoperit ce zicea de fapt domn profesor, dar asta va povestesc curind:))

*

la lectia nr 6, am primit si un clestisor pentru nas ca sa nu mai iau apa:), clestisor pe care l-am pierdut in primele10 min in bazin. baietii au inceput sa-l caute pe la fundul bazinului, desi eu le spuneam sa-l lase in legea lui, ca ma voi descurca si fara el.

– nu. e o provocare, a raspuns domn profesor si … bildibic… impreuna cu toti baietii, s-a bagat iar la fundul bazinului.

atitudinea lui spunea “suntem pe un spatiu mic, n-avem cum sa nu-l gasim, trebuie doar sa perseveram, asta e provocarea”

cam pe atunci mi-am dat seama ca n-am nicio sansa sa ma opun la lectiile de inot, ca si eu – asa zuza panicoasa cum sunt – sunt o provocare pentru el. daca invata un pietroi sa pluteasca, atunci e clar ca poate invata pe oricine.

si mi-am dat seama ca n-am scapare, ca o sa ma caute si peste saptamini de la sf lectiilor sa vada ce am mai invatat. asa ca imi fac abonament la piscina:)

*
la lectia nr 7 a fost invitat si Alex Tomescu… dar va povestesc despre asta dupa amiaza.

la ora la care scriu aceste rinduri ( 0.10) sper ca miine sa supravietuiesc vizitei la piscina floreasca ( are adincimea 2->4 m !!!), domn profesor, Laurentiu Ticala, vrea sa ne verifice skill-urile acumulate pina acum cu o lectie intr-o piscina competitionala, nu de relaxare precum cea de la Body Art – Rin Grand Hotel.
iar eu ma pot imagina – cel mult!! – majoreta pe marginea bazinului.

later edit: ora 6.15, sunt dupa o noapte in care nu am dormit deloc, ingrozita de gindul ca trebuie sa intru astazi in piscina adinca, pe parcurs ce a inceput sa se faca lumina, sa se auda cocosii (ma amuza mereu cocosii din mijlocul bucurestiului), inima a inceput sa-mi bata tot mai tare si sa am tot felul de senzatii odioase.

am renuntat sa mai merg astazi la floreasca. cred ca e cam devreme pt mine… ma mai joc citeva saptamini in piscina mica si mai vedem.

6 Comments Published

13 years ago / Reply

un lucru bun de stiut ar fi ca in bazin, indiferent de adancime, nu-ti dai seama cat de aproape/departe e fundul apei. asta e info pe care o stii tu, dar daca o lasi acasa cand te duci la apa nici nu-ti dai seama.

si ca vorbeai de clestisor, in cele din urma o sa adaptezi inotul propriului stil. de ex, eu expir pe nas, ca-n afara apei.

nu te stresa cu ce trebuie sa faci, corpul, odata relaxat, stie ce are de facut in mod natural. e volumul de teorie care ameteste si face lucrurile, aparent, complicate.

13 years ago / Reply

Fricoasooooo! 😀

13 years ago / Reply

Sa stii ca profu’ ia totul ca o provocare :). Ai citit ce am scris in grupul de pe facebook, da? Nu mai repet.

Dar cu cata atitudine imi spunea sa sar de pe blockul ala …pfuai … si sincer, daca o sa reusesc sa imi fac timp, vreau sa merg de mai multe ori la cursurile lui, indiferent unde le tine (probabil la floreasca).

Mi-am pus in gand ceva. Poate e prea devreme sa o spun, dar mai in toamna cand ma mai eliberez cu timpul, voi lua lectii de inot in continuare. Pana in vara vreau sa devin un Laurentiu mai mic :D.

13 years ago / Reply

ce frumos. bravo.

amindoi, si tu si laurentiu, niste minunati sunteti. mi-nu-na-ti

13 years ago / Reply

Ah, ce bucurie pe mine cand am citit ca vei merge azi la Floreasca! Ultimul paragraf nu mi-a placut, ai dat inapoi prea usor. Sunt sigura ca poti si vei reusi in cele din urma. Sa ne tii la curent cum merge. Azi sau maine povestesc si eu trairile mele legat de lectiile de inot 🙂

13 years ago / Reply

ufff, cind va vad pe voi ce usor judecati si habar nu aveti cit de greu mi-a fost mie la aceste lectii, asa imi vine sa raspund cumva…

dar nu-i nimik, eu ma invat cu apa si voi o sa va faceti mai mari si mai intelepti:)

Leave a Comment


7 × = forty two


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!