garagegarage

tatuaj pe labii pentru o coperta

iubita lui Roman Abramovich, Dasha Zukova, a lasat la vedere ieri noua coperta a revistei ei – Garage – care are deja cronici in toate publicatiile mari ale lumii. ( garage – “a magazine about visual amusement”, a ajuns la nr 12 si este un proiect creat pentru sustinerea media a galeriei de arta pe care o detine Dash in Moscova)

sigur ca asocierea cu Abramovich o face sa fie mai atractiva cind e vorba de stiri (e f atractiva, la propriu, si singurica), dar Dasha – fost editor al revistei Pop si curator de arta – e suuuper smart. noua coperta e cu tatuaje… “care nu mai plictisesc detinatorul”.

una dintre variantele de coperta (sunt trei ca sa aiba lumea ce sa comenteze , chiar daca nu citeste revista), infatiseaza un tatuaj desenat de Damien Hirst (unul dintre cei mai mari artisti contemporani ai momentului); tatuajul – un fluture- este destinat pentru pubis, iar el ii apartine deja unei domnisoare care s-a lasat fotografiata corespunzator, Shauna Taylor , fotograful fiind Hedi Slimane.

extrag din comunicatul de presa descrierea tatuajului
“Hirst’s butterfly wings appear on Taylor’s labia majora and mons pubis; her pudendal cleft forms the insect’s thorax and abdomen”.

*
nu ma uimeste ca unii dintre cei mai mari artisti si fotografi s-au reunit pentru un asemenea proiect, nici nu ma surprinde coperta ( e chiar o solutie foarte desteapta – dar si f costisitoare! – de a atrage atentia asupra publicatiei), ce ma intriga e ca un model a fost gata sa se tatueze pe labii cu desenul unui artist ca sa apara pe o coperta.

domnisoara Taylor care are 23 de ani a dat un interviu scurt pt NY Post : “I would have been stupid not to be part of this project. I have a piece of art on my vagina. Not one single person can ever say they gave birth through a Damien Hirst piece of art. I can [if I ever give birth].”

sigur ca o sa intre in istorie drept femeia care are desenat pe pubis o creatie a lui Hirst, banuiesc ca o sa o mai scoata si la ceva expozitii ca sa fie admirat desenul, dar… tot ma face sa ridic putin din sprincene.

stickerul verde de pe coperta e inlaturat desigur de cititor pentru a putea vedea tatuajul. si da, si stickerul a fost creat de Hirst.
*
altfel, n-am nici cea mai mica indoiala ca doamna Abramovich – Dasha Zukova – e f f desteapta. bravo ei.

P.S. in NY Post aflati de la tatuator ca i-a fost destul de dificil sa lucreze pe labiile domnisoarei.

3 Comments Published

13 years ago / Reply

burn after reading 🙂 e Dasha sus si Zhukova in rest 🙂

13 years ago / Reply

sunt de acord cu sorin! dasha zhukhova 🙂

13 years ago / Reply

1. fata nu este model ci aparent “london-based illustrator”.
2. revista de abia urmeaza a fi lansata in sept. garage magazine cea ajunsa la nr 12 este complet alta revista. daca te uiti cu atentie pe poza de mai sus scrie intre garage si magazine nr 1

Leave a Comment


four × 4 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!