fundatia-vodafone-romaniafundatia-vodafone-romania

ambasador voluntar de profesie

Sunt onorata sa va anunt ca incepind de astazi sunt ambasador al proiectului “Voluntar de profesie”, initiat de Fundatia Vodafone.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu proiectul o scurta descriere:
Proiectul incurajeaza responsabilitatea sociala invitindu-te sa gasesti o cauza pentru care sa lupti si sa muncesti timp de 6 luni, fundatia Vodafone asigurindu-ti un salariu pe toata aceasta perioada (acelasi cu ultimul tau salariu de incadrare).
Practic, poti pleca 6 luni de la job, ai aceeasi bani, dar in asta 6 luni muncesti pentru un ONG.
Se aplica cu proiecte de doua ori pe an, iar pe 15 septembrie incepe noul program de voluntariat in care sunt inclusi 18 voluntari.

*
De astazi incolo, am sa va tot povestesc despre noii voluntari (sunt si din Bucuresti, dar si din tara, precum si voluntari care stau in bucuresti si vor sa dezvolte proiecte in alte orase si se muta pentru 6 luni acolo).
Ma gindesc chiar sa mergem la cite o asociatie pentru care voluntariaza ei, in vizita. Si cind zic sa mergem inseamna ca va iau si pe voi, cititorii de s!mpa care sunteti mai minunati decit cititorii tuturor celorlalte bloguri la un loc.

*
Cum spuneam si astazi la conferinta de presa cred ca zicala aceea cu “sa –ti faci o casa, sa ai un copil si sa sadesti un pom ca sa zici ca ai trait” ar trebui inlocuita cu “sa ajuti pe cineva macar o data in viata”, iar proiectul Volutar de profesie exact asta face: cumpara timpul tau ca sa ti-l dea inapoi sa faci fapte bune cu el.

In curind pe pagina de Facebook a proiectului ii veti cunoaste pe voluntari, dar va promit ca voi scrie despre fiecare cite o poveste si ca vom cam afla intimplari emotionante despre oameni buni care stiu ca se pot misca muntii. de multe ori reusesc sa si mute muntii din loc – pentru ca-i ajuta altii ca ei. cu credinta in fapta buna.

scopul meu este sa afle cit mai multa lume de acest proiect, pentru ca la anul sa fie dublu numarul aplicatiilor si sa-i ajut pe actualii voluntari cu tot ceea ce tine de eficientizarea comunicarii lor in afara asociatiei/ong-ului lor.

*
Participarea mea la acest proiect– la cererea mea expresa – este pe baza de voluntariat. Imi doresc ca fiecare banut sa fie folosit pentru proiectele voluntarilor, pentru ca acolo sunt oameni care au NEVOIE.

5 Comments Published

13 years ago / Reply

Salut initiativa dar am o singur nemultumire. A fi voluntar inseamna a nu primii niciun fel de remuneratie financiara. In rest toate bune

13 years ago / Reply

proiectul isi propune sa nu -ti “mai lase loc de nicio scuza” pentru care nu ajungi sa faci fapta buna…

si pentru unii dintre voluntari, care muncesc de ani de zile ca voluntar pentru Ong-urile respective, chiar e o gura de aer.

13 years ago / Reply

Felicitari Cristina!! 🙂

13 years ago / Reply

good luck with it! Felicitari!

13 years ago / Reply

Minunata initiativa ai avut, ma bucur enorm ca un proiect cu o valoare deosebita pentru comunitate are onoarea sa te aiba alaturi ca ambasador.
Am fost voluntar de profesie in prima editie si atunci simtiam nevoia de un om ca tine care sa ne reprezinte in comunitate prin promovare si poate cvhiar dezvoltarea acestei initiative.
Cum spuneam si anul trecut voluntariatul inseamna mai mult decat o lectie de viata mai mult decat o experineta unica inseamna sa fii in inima comuniatii.

Felicitari pentru initiativa

Leave a Comment


8 × = eight


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!