apus2apus2

caraibe – st lucia

sunt in Caraibe, St Lucia, la invitatia British Airways.

Dupa un zbor de 8 ore la business cu rasfaturi dintre cele mai alese (eu am fost cea mai incintata de filmele minunate din selectia de la bord, dar si sampaniaa… ooo, sampania), am ajuns intr-un complex care arata ca in ilustratele postale…
e atit de frumos incit zici ca e photoshopat.

cea mai tare experienta de pina acum a fost zborul cu avionul si excursia in cabina pilotului.
personalul British Airways are , mai nou, situatia pasagerilor (cine sunt, daca sunt clienti fideli etc), pe Ipad-uri si in functie de asta fac mici daruri simpa. asa se face ca daca esti la economy, dar esti client fidel, poti sa primesti sampanie (desi nu e in meniul de la acea clasa de zbor).

daaar, noi eram la business , inregistrati cu un cod special – de VIP – pentru ca suntem jurnalisti invitati de BA, iar capitanul a venit – din proprie initiativa – sa vorbeasca cu noi, ne-a oferit din partea sa sampanie Laurent Perrier (care era pt cabina VIP) si ne-a facut si un tur al selectei cabine VIP. (unde toti pasagerii au IPad pe care sa vada filme si sa se joace pe durata calatoriei).
a fost atit de dragutz, incit ne-a invitat la sfirsitul zborului la el in cabina, ca sa vedem cu arata o cabina de avion, iar lucrurile acestea nu intrau in desfasuratorul excursiei noastre de jurnalisti. pur si simplu, a vrut sa ne faca sa ne simtim speciali.

pentru ca am povestit multe lucruri tehnice, am invatat o multime de lucruri noi despre avioane… pe care vi le povestesc curind.
oricum, pe drumul de la bucuresti la londra, am mers alaturi de Leonard Miron care este angajat Bristish Airways si mi-a promis ca participa la o intilnire informala, simpatica dar educativa, in care sa povesteasca pentru prietenii mei care-s fricosi in ale zborului… sa le explice lucruri care sa le dea siguranta…

asa ca daca vreti si voi, trebuie doar sa-mi ziceti…

*
sunt intr-o zona unde are Mick Jagger casa si unde s-a filmat Piratii din Caraibe. de azi incep explorarile, asa ca vor veni curind povestile.

4 Comments Published

13 years ago / Reply

Oh, o fotografie din cabina unui avion, postata pe 11 septembrie! I-as da titlul “Intoarcerea la normalitate”.

Imi amintesc cum in 1993, in drum spre Tel Aviv fiind, am rugat o stewardesa sa-l intrebe pe pilot daca-mi da voie sa trag cu ochiul in cabina. Am stat langa pilot si copilot cat a durat procedura de aterizare, vorbind despre aparatele de bord si manevre. Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla azi daca o asemenea intrebare ar fi pusa intr-un avion.

13 years ago / Reply

Tocmai am citit si postul lui Cezar aka Imperator :), da, eu as vrea sa mi se povesteasca de ce sunt zborurile sigure, ca tot ma sperie orice zgaltaitura 😀

13 years ago / Reply

Buna Cristina,

si eu vreau sa aud povesti din acestea:)

13 years ago / Reply

si mie mi-ar placea sa aud povestile lui Leonard Miron

Leave a Comment


× six = 36


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!