cesaria-evoracesaria-evora

cesaria evora si andrei gheorghe – o amintire

cezaria evora e bolnava si se retrage. imi pare rau. si-as vrea sa vi-o prezint altfel decit ati citit vreodata despre ea.

***

acum mai bine de 7 ani am avut norocul sa fiu de fatza la intilnirea dintre cesaria evora si andrei gheorghe.

gheorghe, care pe vremea aceea avea un late show la antena 1 (fix emisiunea in care Boc a devenit celebru cazind de la 2 metri), obtinuse un interviu in studio cu cesaria. producatoarea lui, ana maria lembrau care stia ca imi place cesaria i-a spus lui gheorghe si el m-a invitat in emisiune, intr-un loc privilegiat, f aproape de artista.

ceea ce s-a vazut atunci pe tv a fost un interviu emotionant si respectuos, ceea ce nu s-a vazut a fost… o bricheta.

cesaria evora, o fumatoare inraita, pastra aceeasi bricheta de mai bine de 20 de ani. nu va imaginati ca era cine stie ce bricheta scumpa, era una din plastic pe care o tot reincarca de fiecare data cind se termina gazul.

cind s-a terminat emisiunea, gheorghe a povestit cu ea, natural despre acea bricheta. si-atunci mi-am dat seama ca oricit de celebra ar fi, oricit de bogata, cesaria va pastra cu ea urmele trecutului. “de ce sa o arunc daca se mai poate folosi?” era atitudinea unei femei obisnuita cu saracia.

pastrez si acum amintirea brichetei si gindul ca cesaria nu stie multa carte; nu vorbeste corect nici in portugheza si de aceea are un translator intermediar (ea vorbeste in dialect, translatorul traduce – si imbunatateste cred eu – in portugheza si abia dupa aceea apare translatorul catre romana/engleza etc)

mai pastrez gestul ei cu microfonul, aproape primitiv (in pauze se batea cu el peste fatza, cam ca un copil de 2-3 ani care are o jucarie in mina) si gindul ca ea e un exemplu despre cum talentul e depozitat acolo unde vrea Doamne Doamne si, doar daca are noroc proprietarul lui, poate iesi la iveala si poate depasi granitele.

multa sanatate.

2 Comments Published

13 years ago / Reply

Daca tot vine vorba de Andrei Gheorghe si invitatii lui, m-am gandit ca e super bine sa-l promovez cu ocazia asta. Stiu imi aduc aminte de emisiunea lui numita Gheorghe. Am vazut-o cap-coada, am vazut si 13-14. Toate emisiunile cu Andrei mi-au placut si daca ar fi sa revina pe radio sau pe sticla m-as uita cu drag, pentru ca in afara de format si omul ce realizeaza emisiunea conteaza si sincer pentru mine, Andrei e un OM care conteaza. E extraordinar, e simpatic, e binevoitor si inteligent si are fler.

Va invit pe toti (cei care ii sunteti fani) sa dati un LIKE aici:
http://www.facebook.com/pages/Andrei-Gheorghe/223640084319428

Singurul cont oficial pe Twitter: @realgheorghe

[…] cesaria evora si andrei gheorghe – o amintire […]

Leave a Comment


9 − two =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!