caraibecaraibe

ginduri despre siguranta (din caraibe)

e 7 dimineata in caraibe, in resortul in care stau e liniste maxima pentru ca doar angajatii care curata piscina sau pregatesc micul dejun sunt treziti.

ieri, cind am lenevit mult la una dintre cele 5 piscine ale locului, m-am gindit mult la liniste si am zimbit la fel de mult. aveam muzica (jamaicana) in urechi si veneam dupa o zi in care mersesem cu o barca cu viteza in jurul insulei, intr-un zgomot puternic si niste zguduieli serioase.

e un paradox aici: in aer, cu avioanele minunate, ne speriem la orice mica miscare, orice mica unduire, in timp ce pe barca in ocean nu ni se mai pare la fel de periculos. (desi adincimea marii/oceanului e suficient de mare ca sa ne creeze probleme).

*
si mai am un gind care m-a urmarit aici, in caraibe. (cind stai la soare, in zgomot de valuri de mare, gindurile sunt hopa tropa prin capsor).

Leonard Miron, in avionul care ne ducea la Londra mi-a povestit despre pregatirea stewardzilor British Airways: dau un examen inainte de fiecare cursa si daca nu raspund corect la intrebari, nu pleaca in cursa respectiva; par (si sunt) simpatici si eleganti, gata sa te serveasca cu mincare fina si bauturi asemenea, dar stiu nu doar sa acorde primul ajutor in caz de orice, ci si sa descarcereze; tot asa cum sunt trainuiti sa fie si pompieri.

Leo e steward la British Airways, ocazie cu care am aflat ca Regina Angliei merge cu BA, sta pe primele locuri de la Business, in spate are 2 oameni din suita sa, dar in restul cabinei pot sta orice alti calatori. asa ca daca aveti (sau am) noroc, am putea calatori cu Regina Angliei in avion!

am super povesti despre avioane si despre oamenii care fac diferenta de la un zbor la altul (la urma urmei toate liniile aeriene zboara cu acelasi tip de avioane, oamenii care le conduc si cei care stau alaturi de tine in calatorie, fac diferenta), dar va povestesc zilele viitoare pentru ca …. mai am ceva plaja de facut:)

(in viitoarele povesti va spun lucruri simpatice legate de Penelope Cruz, Take That si alte nume mari…:) )

altfel am fost uimita sa descopar ca British Airways are trei ! curse zilnice de pe Gatwick catre Caraibe si toate sunt full.

***

si da, facem intilnirea cu Leo zilele viitoare ca sa ne mai linistim de frica de avioane… cine vrea sa vina, tre sa lase un coment.

9 Comments Published

13 years ago / Reply

Eu vreau sa vin, daca se stabileste intalnirea la o ora la care pot sa ajung.

13 years ago / Reply

toti insotitorii de bord fac asta inainte de zbor, e un briefing obligatoriu, facut de supervizorul cursei respective 😉

13 years ago / Reply

Si eu vrea sa ascult povesti despre avioane. 🙂

13 years ago / Reply

oooooo da!! cat mi-as dori sa scap de frica de avioane! mi-e o teama teribila de fiecare data cand trebuie sa zbor, asa ca daca omul asta poate sa faca ceva pentru mine, ii raman recunoscatoare for life! 🙂

13 years ago / Reply

ca zici tu ca diferenta intre zboruri e data de cei cu care calatoresti, lufthansa a facut un sondaj despre vecinul perfect de calatorie. rezultatul a fost ca vecinul perfect de calatorie e…inexistent. adica oamenii vor ca pe scaunele de langa ei sa nu stea nimeni. 🙂

13 years ago / Reply

da, corect. e vb de intimitate.
dar mai calatoresti si cu stewardzii si pilotii. si ei fac cel mai mult diferenta:)

13 years ago / Reply

Ai dreptate cu angajatii BA. Pe o cursa Londra – Bucuresti l-am cunoscut pe Simon – steward. Vorbea romana, bulgara si rusa si a stiut imediat sa reactioneze cand unul din pasageri a facut o criza de glicemie (era diabetic). Nici un moment nu l-am privit ca pe un chelner, ci ca pe cel care, alaturi de piloti, a facut posibil zborul meu in siguranta la Bucuresti

13 years ago / Reply

Buna, si eu imi doresc sa particip la intalnirea cu Leonard si povestile din aer. Multumesc.

[…] ginduri despre siguranta (din caraibe) […]

Leave a Comment


× 1 = six


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!