328225_256741921039646_175640332483139_683176_1243617970_o328225_256741921039646_175640332483139_683176_1243617970_o

Norisorul

de fiecare data cind am un loc la fereastra in avion imi imaginez cum ar fi sa merg pe norisori.
cind a aparut filmul Imaginarium of Dr Parnasius si unul dintre personaje merge la sfirsit pe norisori, am stiut ca exista cel putin un om care mai are fantezia asta: Terry Gilliam, regizorul filmului.

saptamina trecuta la Xfactor am descoperit ca mai sunt si altii care se viseaza nu cu capul in nori, ci printre norisori.
la cintecelul Dincolo de nori, pe care l-a glasuit Alin Vaduva.

*

Sanziana Pop, domnisoara simpa care realiza pictoriale minunate la Tabu si avea in grija site-ul revistei, este scenografa de la X Factor si a avut ideea norisorului mare si frumos care a fost pe scena la melodia lui Vaduva.
Culmea e ca si ea s-a gindit tot la Dr Parnasius, si de asta a adus in scena si doua scari (trebuie sa vedeti filmul!).

Mai trebuie sa stiti ca a muncit mult la norisor. L-a periat si scamosat citeva ore bune ca sa-l faca pufos si dragastos (aproape ca-mi vine sa le zic ca-l cumpar eu, sau sa ma rog de Sanzi sa-mi faca si mie unul mic pentru acasa:) dar stiu ca n-am ce sa fac cu el, acasa.)

*
m-am vazut cu Sanziana saptamina asta la o cafea si am iubit-o pentru sclipirile din ochi pe cind povestea drumul de la anuntarea unei melodii pe care o va cinta un concurent si pina la decorurile pe care trebuie sa le puna in citeva secunde pe scena. erau acolo adrenalina pe care o simtea retraind momentele de pregatire si bucuria din spatele fiecarei solutii creative.

cum propune lucruri care sa fie in continuarea cintecului, sa ofere o poveste, sa sprijine concurentul si, desigur, sa dea bine pe sticla.

cum face probe contra cronometru, la repetitiile generale, sa vada daca se incadreaza cu montatul decorurilor intr-un minunt sau doua , cit sunt filmuletele de prezentare ale concurentilor.

cum se lupta cu sute de kg de decor (casuta de la melodia Vara ta a lui Andrei Leonte cintarea 350!!! de kg si era carata de 7 oameni; iar casuta asta pe mine m-a dus cu gindul la un alt film Dogville al lui Lars Von Trier)…

pina la intilnirea cu Sanziana de saptamina asta nu m-am gindit niciodata la agitatia din spatele fiecarei melodii din show. adica stiam ca se streseaza concurentii si ca la live e o intreaga nebunie, dar mecanismul (bucataria) din spatele unui cintecel mi se pareau ca vin de la sine… mi se cuvin sa vad pe scena tot felul de decoruri, ca de aia e show.

*
Astazi la X Factor sunt cintece din coloane sonore de filme celebre, asa ca astept cu nerabdare sa vad ce solutii au gasit pentru melodiile din concurs.
Dar stiu eu ca Sanzi e o fata desteapta si o sa aiba pregatite lucruri tres tres simpa…

*
Si da, ne ducem si-n seara asta in studio la X Factor, si desigur o sa va invit sa-l votati pe preferatul meu: 13 13- Andrei.

3 Comments Published

13 years ago / Reply

Inca nu am mers cu avionul dar vara stau privesc norisorii si visez cum sar,alerg ma arunc si dorm in ei…si ma intreb “cum ar fi”? De obicei aud..”ai prea mult timp” daca spun cuiva dorinta mea :))
Mersi pentru post..acum stiu ca nu “am prea mult timp” ci doar visez putin mai diferit cand am ochii deschisi 🙂

13 years ago / Reply

like,C=”CRISTINA”
sanziana,decoratorul show-ului x-factor este un artist desavarsit,dedicat si foarte atent la tot ce se spune,lucreaza cu dragoste,placere si pasiune!
Eu zic asa:
gandeste in adancul sufletului”minunatele expresii romanesti!doar asa iti vin natural!

“traieste fiecare melodie,canta,viseaza,se supara,are emotii pt fiecare concurent in parte……….IUBESTE ORICE,TRANZMITE LOVE AND JOY,iar decorurile ii vin pur si simplu,din imaginatie,imaginatia frumoasa unui artist !

P.S. ESTE O PERSOANA CU O GANDIRE IN CULORI IAR ACELE CULORI PE CARE EA UNEORI LE VEDE MULTI NU LE INTELEGEM……EU NU AM INTELES-O!
NICE WORKING AVEC TOIS “SCH”

[…] ce munceste… am mai scris aici despre vitrinele ID Sarrieri pe care le-a decorat sau despre scenografia emisiunii X factor pe care a avut-o in grija, dar sper sa scrie ea cindva despre filmele mari la care a lucrat si cum […]

Leave a Comment


five − = 4


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!