pepsipepsi

Pepsi Refresh Your World – de partea cealalta

Astazi a fost finala Pepsi Refresh Your World; s-a dat premiul de 20.000 de dolari pentru o idee care sa schimbe fata unui oras.

de fapt nu s-a dat, ci l-am dat (eu, Cabral si Dobro) pentru ca nimeni din partea Pepsi nu ne-a dat vreo indicatie, nu ne-a anuntat ca are vreun preferat.

ne-au pus regulile in brate si ne-au lasat sa decidem… si ni se cam strinsese inima avind responsabilitatea unui premiu asa de mare.

nu stiu cum s-a vazut in livestreaming finala, dar din partea mea lucrurile au stat asa:

toate ideile au fost frumoase si emotionante, dar foarte putine au fost relevante pentru tema proiectului. ce am invatat din asta? ca sa poti sa cistigi la un concurs care are in regulament criteriile de notare, ai grija sa le respecti (de la data la care trebuie sa finalizezi proiectul pina la originalitate, de la buget si pina la relevanta)/ cind toate ideile sunt bune, micile detalii – chitibusare – de regulament fac diferenta.

prezentarea unui proiect inseamna 40 la  suta din reusita. inainte de incepere, Cabral isi imagina cam ce “spectacol”/performance ar fi facut el daca ar fi reprezentant fiecare idee in parte. si credeti-ma, in varianta lui, ati fi fost cu gura cascata la toate prezentarile… (bravo incubator 107 pentru prezentarea voastra… a fost minunat sa incepem cu voi si micul vostru performance.)

nu va mai temeti de emotii. si eu aveam emotii desi eram intr-un fotoliu confortabil si ma uitam la concurenti. cind un om are emotii si crede in ideea lui, te emotioneaza si pe tine, iar asta e o victorie. pentru ca, desi nu-ti vine sa crezi, ai controlul.

o idee buna e recunoscuta de toata lumea. si e o energie buna in sala cind e prezentata. iar ca jurat te bucuri, e frumos sa stii ca ceea ce ti-a placut tie, place si altora.

*

credeam ca o sa-mi fie greu, ca o sa stau mult pe ginduri ce idee sa aleg.

ca sa nu fiu influentata de prietenii care au prieteni care au prieteni in competitie, am citit abia in aceasta dimineata proiectele finaliste. si-am refuzat sa-mi fac o idee pina la prezentare.

dar acolo, fata in fata cu patru criterii clare. pur si simplu se cerneau ideile adecvate proiectului. iar cind ma gindeam “ok, primesti 20.000 de dolari, ce faci practic cu ei si citi oameni vei atinge cu proiectul tau?” jumatate din jurizare era rezolvata.

ideea cistigatoare este Turnul nostru din Iasi, un proiect care reface un turn vechi de apa transformindu-l intr-un simbol urban.

bravo echipei de arhitecti si ingineri din Iasi care au gindit proiectul, sa stiti ca pe 18 februarie sunt la Iasi, mi-am trecut deja in agenda. vreau sa fiu la inaugurarea turnului:)

stiu ca in seara asta 9 echipe au plecat acasa necajite si doar una fericita, dar asta e regula unui concurs si sper ca toti ceilalti sa-si urmeze ideile si pe mai departe, sa le duca la bun sfirsit fericind lumea in jurul lor.

desi nu-mi plac juriile (pentru ca au doza lor de subiectivism) mi-a placut mult astazi la finala Pepsi Refresh Your World; a fost o energie buna in sala, oameni frumosi si idei care chiar pot schimba cite o bucatica de lume. a fost inspirational.

7 Comments Published

12 years ago / Reply

Sigur nu au plecat NOUA echipe nefericite. 🙂 multe idei interesante, iar juriul a fost 100% onest. felicitari!

12 years ago / Reply

da, asa e… dar cu voi – transporturban.ro – ne mai vedem. curind.

12 years ago / Reply

Ma bucur ca pot vedea cum a fost “de partea cealalta”. Asa cum spune si Tudor, sunt convinsa ca mai multe echipe au plecat fericite. Incubator107 face parte cu siguranta dintre ele.

Pentru ca pe langa premiul in bani, au fost si “premii speciale”: raspunsuri, momente minunate petrecute in cadrul echipelor, inspiratie, energie ce a transformat emotiile in si mai multa incredere ca avem puterea sa ajungem acolo unde ne dorim.

12 years ago / Reply

Cristina te asigur ca, nu e asa cum crezi… nu suntem necajiti ci, dimpotriva! asa cum au mentionat si de la urban project si cei de la incubator, si noi credem ca a fost super ok totul. mie personal jurizarea mi-a placut foarte mult si trebuie sa recunoastem, fara regrete ca, au fost proiecte mai bune ca al nostru/ale noastre…
am avut de unde si de la cine invata.
va multumim, si va asteptam cu drag in cel mai mic oras al tarii!! 😀

12 years ago / Reply

chiar am sa vin, mi se pare un foarte bun subiect jurnalistic: cel mai mic oras al tarii…

12 years ago / Reply

Un incubator de idei intr-un turn de casa creatoare (Home Matasari) ar fi adus probabil zilnic idei bune. Se insista inca pe un kitsch vizual cu efect de entertainment retardus “adaptat” pe genunchi la conceptul de arta stradala, precum un tv show mediocru. Draga domnule juriu, oamenii nu traiesc mental atat de fractionat (trec zilnic pe pod…) pe cat doriti a crede. Senzatia de OM persista in timp prin vieti, nu doar pe o pasarela. Ganditi catre suflet si minte nu doar printre gene. Felicitari castigatorilor, putina carte juriului.

12 years ago / Reply

Consider ca toate ideile depuse in proiectul Pepsi Refresh au fost castigatoare! In ziua de azi nu prea mai gasesti oameni care sa vor sa faca un bine (oricat de mic ar ala). 611 idei depuse reprezinta 611 oameni care au vrut sa schimbe ceva in jurul lor! Mi se pare grozav!

Leave a Comment


8 × seven =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!