anda_andreianda_andrei

romance destepte, part 2: Anda Andrei

de 1 decembrie si de dragul campaniei Romanii sunt destepti, iata inca o romanca desteapta si faimoasa in lume pe care am intilnit-o cu ceva ani in urma

****
una dintre cele mai talentate arhitecte din lume, parte din echipa apropiata a lui Philippe Starck si a fondatorului clubului 54, Ian Schrager, este Anda Andrei.

am descoperit-o intr-un restaurant londonez care avea coloane decorate cu carti; printre ele culegeri de Gheba. matematici. le-am recunoscut de la mare distanta pentru ca au fost prietenele mele in copilarie.

am intrebat cine a decorat locul, unul foarte pretentios si foarte apreciat in lumea londoneza acum vreo 4 ani, si mi s-a raspuns echipa lui Philippe Starck. am avut nevoie de citeva zile sa descopar cine era romanca din echipa lui Starck, dar dupa aceea cu un simplu e-mail a acceptat interviul nostru.

l-a facut Ioana Hodoiu, pe atunci (2008) colega cu mine la Tabu. asa am descoperit ca acele culegeri de gheba au fost o intimplare, pentru ca fusesera luate dintr-un tirg de vechituri din londra impreuna cu toate cartile din restaurant. dar cind trebuie sa remarci un om, si sa afli despre el, apar si culegeri de Gheba in cale.

Cu școala românească de arhitectură la activ eram mult mai bine pregătită decât cei mai mulți de vârsta mea. La câteva luni după angajarea mea, Ian Schrager a semnat un contract cu noi pentru Royalton Hotel din Manhattan și după șase luni mi-a propus să lucrez numai pentru el. și așa am rămas. Parteneri de douăzeci și ceva de ani. Prima întâlnire cu Ian a fost halucinantă. Nu-mi venea să cred că sunt atât de aproape de el. Până și în România se auzise de Studio 54.
Mi-am amintit că odată, când eram încă în România, într-o vacanță la Mamaia, am primit cadou un tricou cu Studio 54. A fost cel mai cool obiect al tinereții mele. A fost șansa mea să fiu cea mai „ciudată“din companie. Era o firmă foarte mare și foarte corporate. Eu făceam într-un fel notă discordantă. Vorbeam multe limbi străine și eram foarte extravagantă pentru că nu aveam haine. Mă îmbrăcam numai de la second hand-uri cu taioare din anii ’40. Era perceput ca un stil foarte curajos. Din partea mea, neintenționat. Nu aveam cu ce altceva să mă îmbrac. Când compania a semnat contractul cu Ian Schrager, m-au ales pe mine să-i reprezint. Păream cea mai compatibilă cu spiritul nonconformist al lui Ian.

Anda Andrei, feb 2008

Anda a plecat din Romania de mai bine de 30 de ani, iar astazi da viata unor hoteluri boutique cu povesti si design cotate printre cele mai spectaculoase, rafinate din lume. o parte din povestea Andei Andrei aici

citeste despre alte romance destepte si celebre in lume, aici

Leave a Comment


− 5 = two


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!