ioana celibidacheioana celibidache

a murit ioana celibidache

stiu ca toti sunteti cu ochii pe meetinguri si revolutii, dar…

ieri a murit Ioana Celibidache, o minunatie de femeie care a fost sotia lui Sergiu Celibidache. avea 87 de ani, locuia la Paris, a murit in urma unui atac cerebral.

am mai scris de citeva ori despre aceasta doamna minunata (a aparut si o carte despre dinsa, Ioana Celibidache – o matusa de poveste – de Monica Pillat) pentru a fost o personalitate impresionanta.

era pictorita, foarte talentata, dar nu voia sa-si semneze lucrarile cu numele Ioana Celibidache pentru a nu o judeca lumea prin prisma renumelui sotului sau. “Sunt sigura ca ar fi comentat : ia sa vedem ce face nevasta unui geniu.”, e justificarea sa publica. toate tablourile sale sunt semnate, Ioana.

“Bine faci, te-ai gandit perfect. E vorba de drumul tau in viata. Daca reusesti, ai sa fii foarte fericita, daca nu, ai sa stii ca poate nu valorezi atit”, i-a spus Celibidache despre hotarirea ei.

o fotografie din 1968, din cartea doamnei Pillat

a avut o libertate a spiritului rara in vremurile in care domnia sa a fost tinara si cred ca asta l-a si atras pe Sergiu Celibidache … si-o independenta a gindirii: l-a apreciat nespus pe Celibidache – ii spunea maestru -, dar a ramas intotdeauna fidela valorilor sale, nesfiindu-se sa-i spuna ferm sotului cind ceva nu-i placea.

o fotografie din 2010 din aceeasi carte

***

luati-va 5 min timp sa ascultati acest interviu cu dinsa, veti vedea ca a fost o femeie minunata. (mi-ar fi placut f f f mult sa o intilnesc)

6 Comments Published

12 years ago / Reply

Dumnezeu sa o odihneasca in pace.

12 years ago / Reply

A fost o adevarata doamna. Acuma este langa sufletul ei pereche Sergiu Celibidache. Dumnezeu sa o odihneasca!

12 years ago / Reply

Dumnezeu sa o odihneasca!
Am vazut emisiunea moderata de dl. Iosif Sava. O doamna pretioasa si distinsa.

12 years ago / Reply

Exceptional! O persoana fermecatoare…

12 years ago / Reply

nu demult am vzut acel frumos interviu cu Doamna Ioana Celibidache, ce om frumos. ODIHNA IN PACE!

12 years ago / Reply

Leave a Comment


9 × = thirty six


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!