zapadazapada

imi place iarna…

… pentru ca vecinii, care abia au timp sa se salute in timpul saptaminii, ies in week end sa deszapezeasca in curtea interioara sau in fata blocului, insotiti de vin fiert pe care-l impart prieteneste cu vorbe vesele.

… pentru ca atunci cind aluneci pe zapada apare o mina hotarita de domn care sta stavila gravitatiei; iar la “multumesc” raspunde cu intelepciunea multilor ani din buletin “sarbatori fericite”, desi e sfirsitul lui ianuarie.

… pentru ca proprietarul unui restaurant a decis sa puna deoparte mincarea ramasa peste zi pentru oamenii fara adapost si ii hraneste de doua ori pe zi pe cei care dorm prin imprejurimile circiumii lui. (“daca-mi scrii numele, ai incurcat-o; nu fac asta pentru niciun fel de publicitate”, mi-a spus domnul cind a vazut ca-mi sticlesc ochii la aflarea povestii)

… pentru ca ti se lipesc narile de ger, dar miroase a curat si-a rece.

… pentru ca ti se lipesc miinile de lucruri ca si cum ele te roaga sa mai stai un pic… sa le tii companie

…pentru ca totul – la suprafata – e alb si proaspat si uiti ce e “sub”.

… pentru ca orice raza de soare se oglindeste in zapada si are putere dubla. asa inveti sa pretuiesti mai mult soarele.

***

s-au intimplat astazi, 28 ianuarie, in mijlocul bucurestiului.

2 Comments Published

12 years ago / Reply

Interesant e ca atunci cand cazi in mijlocul verii, toamnei or primaverii din diverse cauze de la prea impiedicata la prea atenta la vitrina magazinului, prea putini sunt cei care ofera o mana de ajutor. Iarna, aceiasi cazatura dar mai multe maini de ajutor.
Acesta sa fie efectul iernii? Sa fie iarna oamenii mai buni ?

12 years ago / Reply

nu stiu daca mai buni (eu nu cred ca sunt rai, daca e sa vorbim in valori din astea), dar cu siguranta mai empatici. si mie imi place asta 🙂

Leave a Comment


7 × eight =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!