Abecedar_vol 1Abecedar_vol 1

abecedare pentru copiii dislexici

daca aveti un copil dislexic sau stiti pe cineva care are un copil dislexic e bine sa stiti ca puteti primi manuale gratuite pentru el.

Asociatia Romana pentru Copii Dislexici – cu sprijinul OMV – a facut primele manuale si carti specializate pentru copiii dislexici; ca sa primiti kit-ul educativ pentru copilul dvs trebuie doar sa trimiteti un e-mail pe adresa contact@dislexic.ro sau adelina.i@actionprgroup.com.

e pentru prima data cind in romania se acorda atentie speciala copiilor dislexici (gratie OMV care de 2 ani aloca o parte din banii sai pt CSR pentru copiii dislexici), asa ca dati mesajul mai departe, o sa ajutam niste copiii sa aiba o viata mai usoara.

intre 7si 10% dintre copiii care merg la scoala au intr-o forma mai grava sau mai usoara dislexie, chiar daca au un coeficient mare de inteligenta. parintii sunt ingrijorati, cred ca fiul/ fiica e lenesa si apar tragedii teribile, cind totul poate fi rezolvat cu o alta metoda de invatare.

***

daca aceasta este prima data cind va intilniti cu notiunea de dislexie, iata citeva detalii

Copilul cu tulburări de învăţare rămâne mult în urmă la învăţarea citit-scrisului sau socotitului în comparaţie cu capacităţile sale intelectuale, cu cantitatea de exerciţii făcute acasă şi la şcoală.

Dislexia nu depinde de nivelul de inteligenţă. Chiar şi un copil cu un nivel de inteligenţă ridicat poate avea tulburări de învăţare.

Este vorba despre o modalitate specială de prelucrare a informaţiei, diferită de cea obişnuită, care este cauzată de o dezvoltare şi funcţionare aparte a sistemului nervos central.

FORMELE TULBURĂRILOR DE ÎNVĂŢARE
Dislexia = tulburare de citire (citire lentă, cu greşeli, dificultăţi în înţelegerea textului citit)
Disgrafia = tulburare de scriere (scriere urâtă, cu greşeli, greşeli de ortografie)
Discalculia = tulburare de calcul

mai multe info pe copiidislexici.ro

***
in 2008 am scris un lung articol despre dislexie, plecind de la un pusti minunat de la o scoala speciala din Tg Mures. il puteti citi aici.
acest articol a fost si inspiratia pentru cei de la OMV (pe care nu-i cunosc) in pornirea unei campanii nationale de sprijin pentru acesti copii , unii geniali, care nu-s apreciati- ba sunt chiar frustrati – in scoala.

va rog dati informatia mai departe; cu un simplu mail copiii dislexici de clasa I pot primi abecedare specializate pentru ei si nu vor mai uri scoala. nu vor mai spune precum copilul din textul meu de acum 3 ani “credeam ca sunt prost”.

multumesc

si multumesc OMV ca perseverati sa bagati bani in sustinerea acestor copii; daca n-as fi intilnit parinti cu copiii cu dislexie si n-as fi simtit disperarea lor, poate n-as fi apreciat la fel de mult perseverenta voastra.

10 Comments Published

12 years ago / Reply

Draga Cristina, ai idee cine se ocupa de acest proiect din partea OMV?

12 years ago / Reply

nu, cunosc doar agentia care se ocupa de proiect, pentru ca ei mi-au cerut acum 2 ani contactele personajelor din articol ca sa aiba un punct de plecare pentru a demara campania.

12 years ago / Reply

Ok, multumesc mult. O sa iti scriu un email, daca ai timp sa il citesti, ti-as fii tare recunoscatoare. Multumesc pentru poveste! Weekend fain!

12 years ago / Reply

sigur, il astept

[…] despre abecedarele pt copii dislexici am mai scris aici […]

10 years ago / Reply

Foarte frumos. O initiativa care ar trebui sa fie intampinata cu bucurie, mai ales pentru cei ce au nevoie de aceste manuale speciale.
va rog sa-mi spuneti cum as putea intra in posesia acestora.
Fiul meu este in cls. I-ii la CEI Braila, are autism si retard grav. Sunt sigura ca ne-ar fi de folos.
Multumesc din suflet.
Mariana Sirbu

10 years ago / Reply

Buna ziua! Ma numesc Mihaela Coca, sunt profesor psihopedagog si lucrez cu copii cu deficienta de auz care au mari dificultati in dobandirea deprinderii de a citi. Aceste abecedare se pot primi gratuit?

10 years ago / Reply

doresc sa comand si eu manualele pentru copii dislexici

10 years ago / Reply

nu va pot ajuta pentru ca eu nu le mai am. le-am daruit unei prietene care are un copil dislexic. cred ca trebuie sa va adresati ministerului invatamintului.

9 years ago / Reply

Va puteti adresa Asociatiei Roamane pentru copii Dislexici. http://www.copiidislexici.ro/ro

Leave a Comment


+ 9 = twelve


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!