maskmask

goala in cabina de make up

in ultimii 6 ani am fost in multe cabine de machiaj, ale fotografilor, ale televiziunilor, ale teatrelor.

citeodata am stat pe scaunul de make-up pentru a fi pregatita de o filmare sau sedinta foto, dar de cele mai multe ori am fost acolo drept gazda. si-am fost observator.

***

niciun make-up nu incepe fara o demachiere totala, iar cind sunt nemachiate, doamnele pe care le vedeti la televizor se simt “dezbracate”.

unele se simt bine in pielea lor, sunt simpatice, relaxate, fac glume; altele sunt nesigure si, ca sa-si pastreze suprematia (o vedeta e deasupra celorlalti), devin agresive: in gesturi, in replici, in priviri.

pe parcurs ce straturile de make-up sunt adaugate pe fatza, iar vedeta are “masca” oficiala (sau chiar mai frumoasa decit masca oficiala – daca make-up artistul e talentat), trupul i se indreapta si devine mai ferm, privirea i se imblinzeste, vorba incepe sa mingiie.

in cele 15-45 de min cit dureaza un make-up (in functie de lucrul pentru care este facuta pregatirea), vezi caracterul persoanei care sta pe scaun. fara ca macar sa-ti propui.

***

data viitoare cind va asezati pe un scaun de make-up, ginditi-va la asta.

One Comment Published

11 years ago / Reply

În octombrie, anul trecut, am fost machiată pentru prima dată profesional. Cum am insistat să mi se facă poze şi “civil”, cu blugi şi tricou, îmi place să cred că mi-am lăsat toate posibilele fiţe în camera de hotel. 🙂
Am fost un pic stânjenită, dar nu pentru că m-au demachiat, ci pentru că au început să-mi pună straturi de machiaj – ţi-am mai spus eu că nu sunt obişnuită cu treburile astea, a fost prima mea şedinţă de make-up.
Make-up artista mea se numea tot Denisa şi mi-a fost tare drag de ea, ne-am împrietenit şi pe Facebook. 🙂

Leave a Comment


nine − = 5


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!