ca-n filme stillca-n filme still

Ca-n filme… la Digi24

ati vazut vreodata saritorii in inaltime care sunt intr-o competitie importanta si au cerut ca bara sa fie ridicata la nivelul recordului mondial?! stau acolo, in fata startului si se pregatesc sa sara. tu, spectator, habar nu ai daca ei au mai depasit vreodata bara la inaltimea aia (macar la antrenamente) sau daca tocmai ce simt ca au o zi buna si vor sa-si depaseasca limitele.

si ei isi iau avint si … sar.

***
in fata unei bare asezate la nivel de record mondial ne simtim si noi, echipa care, din duminica aceasta, va prezinta emisiunea Ca-n filme la Digi 24.

ne-am setat recordul: Lucian Stan si Tedy Necula, ambii studenti in ultimul an la regie, au creat formatul emisiunii – un mix de teorie si istorie cinematografica si de topuri amuzante, istorii nestiute despre oamenii de cinema.

lucian stan si toni dohotariu


Tedy Necula

ne-am antrenat: baietii au invitat-o sa se alature echipei pe Catalina Bucur, multi ani reporter la Happy Hour, cu o experienta uriasa in intervievat OAMENI MARI, care a inceput sa faca materiale pentru emisiune. cam din octombrie- noiembrie.
pe la inceputul anului, m-a intrebat pe mine doua vorbe desper Peter Greenaway si apoi, m-am alaturat echipei: “nu vrei sa prezinti tu emisiunea?” (la capitolul antrenament, eu m-as mai fi antrenat luni … dar perseverez)

Catalina Bucur si Toni Dohotariu

am ridicat stacheta cit am putut noi de sus: am invitat 5 dintre actorii care au facut lucruri minunate anul trecut sa faca un exercitiu de improvizatie pe un cuvint care sa descrie emisiunea noastra. am transformat exercitiile in filme de foarte scurt metraj si-am avut curajul (inconstienta? 🙂 ) sa le punem pe ecranul unui cinematograf in fata unor regizori, oameni de imagine, actori, critici de film. (le gasiti pe pagina de facebook a emisiunii)

si-acum ne pregatim sarim. in seara asta de la ora 20.20.

in sufletul nostru e un amestec de adrenalina cu curiozitate, de teama cu bucurie, de neincredere cu forta. si da, ceva oboseala (ca sa intelegeti cit de multa pasiune e in ceea ce se pune in emisiunea Ca-n filme, va spun doar ca Lucian si Catalina au montat prima editie 16 ore consecutive, la ora 7 dimineata Catalina a plecat acasa, dupa 24 de ore de alte munci, iar Lucian a continuat pina la ora 4 dupa amiaza, pina a dat cea mai buna forma pentru tot ce avea inregistrat; 33 de ore de munca non stop)

acum tot ce vrem e sa va uitati la noi si sa ne spuneti cum va place… ca sa facem si mai bine data viitoare.

***

experienta ultimelor doua luni de contact direct cu televiziunea mi-a schimbat putin perspectiva asupra lucrurilor; nu eram chiar novice (m-au mai invitat la emisiuni, credeam ca stiu cum e la un live), dar lucrind in detaliu la o emisiune am realizat ca, spre deosebire de presa scrisa (chiar si radio) unde esti cel care centreaza si da gol (ai controlul reportingului, al formei informatiei) si esti singurul responsabil pentru greseli, in televiziune e o munca de mare echipa.

si cred ca e tare nedrept ca doar cei care au ipostaza de prezentatori iau aprecierile publice cind alti multi multi oameni au muncit pentru produsul respectiv. si daca ei nu si-ar fi facut bine treaba (de la o lumina care nu era bine asezata sau un sunet care n-a fost captat bine, pina la o camera miscata), totul s-ar fi naruit. asa ca vreau sa scriu aici numele celor care au lucrat alaturi Catalina, Tedy si Lucian pentru productia filmelor de foarte scurt metraj si a materialelor din emisiune.

vali vlad – coordonator departament promo
sebastian nesu – producator promo
florin apostol – director de imagine
dorel penelea – asistent camera
catalin isopescu – director de imagine
paul bragadireanu – asistent

machiaj: ruxandra gheorghita
par: georgiana moisa

producator general: toni dohotariu

***

stiti? oricit ne-am indoi am avea emotii astazi, la prima noastra participare la “o competitie sportiva”, stim ca putem sa sarim peste bara aia asezata la recordul mondial…

18 Comments Published

12 years ago / Reply

Succes!

[…] nouă emisiune pe Digi 24, dorind să aflu mai multe despre proiectul în care este implicată şi Cristina Bazavan. În timp ce priveam îmi luam şi notiţe. Pentru că ideea realizatorilor mi s-a părut a fi una […]

12 years ago / Reply

Ţi-ai stăpînit emoţia din voce. Am închis ochii şi mi-am amintit cînd te ascultam la radio, mult înainte să ne cunoaştem. Nimic nu se schimbase.

Mîinile îţi trădau însă emoţia. Erau mai agitate decît le ştiam şi încercau să dea formă lucrurilor pe care le spuneai, ca să fii sigură că povestea pe care o prezentai o să ajungă la toată lumea. Nimic nu se schimbase, doar că totul se vedea.

Mă bucur tare de alegerile pentru cele 5 momente de improvizaţie. Mă bucur că aţi privit în mai multe generaţii şi sînt sigur că la aceste momente se vor uita mulţi şi peste 10 ani, poate cu ceva nostalgie, şi le vor aprecia.

Mi-a plăcut emisiunea pentru că e montată alert şi pentru că e, evident, foarte muncită – într-un sens al căutării unor detalii relevante şi al unor puncte de vedere originale. Îmi va plăcea mai mult peste cîteva săptămîni cînd va cîştiga în adîncime şi se va aşeza. Azi cele 40 de minute cred că vi s-au părut puţine pentru cîte aţi vrut să spuneţi. Poate un moment mai puţin era mai bine. Dar e probabil foamea începutului, după cîteva săptămîni o să simţiţi mai bine cît e de pus în cele 40 de minute.

Mă voi uita şi săptămîna viitoare şi în continuare, ţinînd pumnii. Ştiu că o să puneţi ştacheta din ce în ce mai sus şi că nu o să vă împiedicaţi. Baftă şi mulţumesc!

12 years ago / Reply

multzam ca te-ai uitat.

ti se pare ca a fost lunga emisiunea? ca nu inteleg “momentul in plus”. sau ai fi vrut sa fie altele mai dezvoltate?

despre emotii as putea scrie o carte. si despre cit de greu e (n-as fi crezut in veci) sa zici niste texte pe de rost, la virgula, in timp ce zimbesti. ma rog si despre asta as putea scrie mult. multzam

12 years ago / Reply

Emisiunea nu mi s-a părut lungă, încercam să spun că a fost poate puţin cam multă informaţie în cele 40 de minute. Eu aş fi renunţat la un moment pentru a încetini puţin ritmul. Poate la topul cu Smith si Willis (care era şi destul de evident) de exemplu.

Eram aproape sigur că nu ai avut prompter 🙂

12 years ago / Reply

O să fie ca-n filme! O să fii Ellen DeGeneres!

12 years ago / Reply

🙂 esti f dragutza, Ellen e cea mai minunata. daca as fi 1% din ea as fi fericita.
multumesc pentru sustinere.

12 years ago / Reply

Foarte frumoasa emisiunea si foarte bine documentata. Iar tu esti atit de draguta, incit si emotiile iti vin bine. Si erai foarte gingas imbracata. Felicitari.

12 years ago / Reply

pantaloni Ana Alexe , via Mirela Bucovicean (Molecule F)
bluza de la mine din sifonier, promod cred:)

12 years ago / Reply

Felicitari.
Din motive geografice nu pot sa vad emisiunea insa sunt alaturi de voi, stiu ca veti face lucruri minunate.

12 years ago / Reply

poti sa ne vezi pe net:) http://www.digi24.ro/tv/live
multumim.

[…] cauza (sau datorita, mai bine) de proiectul Ca-n filme de la Digi 24, am fost aglomerat-stresata saptaminile astea si n-am mai apucat sa va povestesc ce am mai citit. […]

12 years ago / Reply

nu se reia?

12 years ago / Reply

nope, dar pe pagina noastra de FB http://www.facebook.com/CaNfilme vor fi postate reportajele, unul cite unul:)

12 years ago / Reply

Cristina, am urmarit emisiunea aseara si mi-a placut mult de tot. M-am bucurat sa te vad acolo, ati facut o treaba foarte buna. Imi doresc sa-mi petrec duminica seara Ca-n filme, in fiecare dsaptamana – e o incheiere de weekend foarte potrivita. Felicitari!

12 years ago / Reply

multumim frumos

12 years ago / Reply

felicitări întregii echipe, mi-a plăcut foarte mult ritmul emisiunii, mi-am dat seama cât de mult lipseşte acesta la tvr cultural, iar tot colajul a fost minunat. aţi ridicat ştacheta nu nu numai la voi, ci pe întreaga piaţă media din RO.

12 years ago / Reply

As dori sa stiu si eu numele melodiei din spotul “Ca-n filme”

Leave a Comment


nine × 5 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!