AdelAbdessemedZidane1AdelAbdessemedZidane1

Cind fotbalul devine o arta

stiu ca domnii cred ca fotbalul e o arta in sine, ca driblingurile sunt arabesque -urile “sportului cu mingea rotunda” (ca baschetul sau handbalul nu or avea tot minge rotunda).

daaaar, uite arta pe bune, in care e implicat fotbalul. ma rog, nu chiar intr-un mod in care fotbalistii sa se mindreasca.

mai stiti cind pe Zinedine Zidane l-a apucat ce l-o fi apucat si i-a dat un cap in gura italianului Marco Materazzi?

era in 2006, la campionatul mondial.

sculptorul algerian Adel Abdessemed a imortalizat momentul intr-o creatie care se numeste Coup de tête si face parte dintr-o expozitie cu nume si mai si: Who’s Afraid Of The Big Bad Wolf?.

expozitia a fost intr-o faimoasa galerie de la New York.

uite creatia

One Comment Published

12 years ago / Reply

fotbalul e ” sportul cu balonul rotund “(mai elegant spus) cel mai popularizat, de aceea nu se mai specifica disciplina .Da , barbatii (sau domnii), cei mai multi, considera si fotbalul un fel de arta , asa cum considera si muzica, sculptura, pictura,dramaturgia…etc , domenii in care , trebuie sa recunosti ca exceleaza.E un pic dur pentru ca implica un eventual contact fizic, dar prin natura sa barbatul exprima forta, puterea si mai putin gingasia, sensibilitatea, senzualitatea ( e bn spus?) care , se zice ca ar apartine doamnelor.Ce sa-i faci , suntem “specii” deferite care se completeaza reciproc,de unde si atractia dintre ele 🙂 -un comentariu putin misogin ;))

Leave a Comment


four + = 6


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!