bieber2bieber2

Justin Bieber batut

pentru cei care-l urasc pe Justin Bieber vestea ca ar fi putut lua bataie poate sa aduca un zimbet in coltul gurii.

a luat bataie in niste fotografii, intr-un pictorial al unei reviste foarte curajoase, Complex.

dar dincolo de asta, remarcati va rog geniala miscare de imagine a mangementului lui Bieber, de a-l duce pe pustiul aproape efeminat intr-o zona plina de masculinitate, pe un teritoriu al barbatilor. acum ca tot a facut 18 ani.

toate fotografiile din pictorial si cover story-ul aici

7 Comments Published

12 years ago / Reply

miscarea de marketing nu e deloc geniala. initiativa a fost buna, insa rezultatul prost. in primul rand, e doar un pictorial, ceea ce a transmis mesajul ca Bieber doar “se preface”, ergo “natura” lui e aceeasi, si pentru ca se preface ca se “joaca” cu baietii mari e si mai rau decat inainte. daca duci un barbat “sub-masculin” intr-un teritoriu masculin nu faci decat sa subliniezi ridicolul situatiei. resursele pentru masculinitate se dobandesc altfel, din pacate pentru Bieber

12 years ago / Reply

bineee, mai vorbim peste 2-3 ani

12 years ago / Reply

nu e chiar asa. in state studiile despre barbati si masculinitate, ca sub-domeniu al studiilor de gen, sunt foarte bine dezvoltate si inca mai are influenta modelul lui Connell de masculinitate hegemonica in care Bieber nu se incadreaza catusi de putin, nici prin “infatisare”, nici prin comportament. daca stai putin sa te gandesti la pictorial, transpiratia si sangele sunt machiaj, care e feminin:) plus hainele si coafura, avem, “brutal” si “neacademic” vorbind, o cocota masculina in toata splendoarea ei. unde accentul e pe cocota

12 years ago / Reply

C’mon Alex! E un baietel. Pictorialul asta poate fi un rit de trecere. Vorbim peste cativa ani sa vedem daca JB, trecand prin aceasta “poarta” spre maturitate, reuseste sa creasca mare si sa devina un barbat adevarat.

Ia spune-mi tu mie de ce un barbat care se machiaza (prin natura meseriei: actor de teatru, prezentator de stiri, etc.) e mai putin barbat.

12 years ago /

@Alaxandra exact, e un baietel, si un pictorial nu prea are cum sa fie un rit de trecere. in ceea ce priveste machiajul insa, nu m-ai inteles sau poate nu m-am exprimat eu suficent de clar. ideea era ca Bieber incearca sa para mai barbat prin contactul cu sporturile de lupta. nimic rau sau gresit aici, cu atat mai mult cu cat a fost si vazut in tribune la niste gale de mma daca imi aduc eu aminte bine si parca are si batausi in familie. cu toate acestea, un pictorial in care poate ca era prezent in sala si tranpiratia era reala (nu si sangele, ca nu e neovie de astfel de exagerari) si-ar fi servit mai bine scopul. un barbat vazut ca efeminat nu devine mai barbat daca isi da cu ketchup pe fata sa spuna ca s-a batut. gender needs to be done, in sensul asta.
un barbat care se machiaza nu e mai putin barbat, dar un barbat acuzat de “feminitate” intareste acuzatiile cu machiajul.
din nou, vorbesc de niste tipuri specifice de masculinitate aici, nu la modul general si nesituat cultural s.a.

12 years ago / Reply

alex problema e ca gandesti prea mult. prea mult pentru targetul lui JB. vinde? vinde. asta e tot ce conteaza. cu sau fara make up. efeminat sau masculin. vinde cat sa intretina o mica tara in curs de dezvoltare. si intr-o industrie muzicala atat de avara cam asta e tot ce conteaza. asa ca miscarea marketingului e geniala. punct ochit punct lovit.

12 years ago / Reply

@atlas multumesc:) ti-as spune si tie ce i-am raspuns alaxandrei. cu precizarea ca ceea ce am spus eu facea referire mai ales la modul in care a prezentat Cristina pictorialul, in special ultimul paragraf. nu spun ca un vinde, sau ca nu tanjesc cel putin la fel de multe adolescente dupa el in urma pictorialului. ideea era insa ca miscarea de marketing e extrem de limitata daca a intuit Cristina bine. acum, depinde ce au urmarit cu pictorialul. daca au vrut sa mareasca publicul sau sa contrazica niste “acuzatii”, cred ca a esuat. daca au vrut sa il faca mai barbat, au esuat. daca au vrut doar sa se joace, e alta discutie

Leave a Comment


9 − = eight


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!