lifelife

libertatea de a da nastere unei vieti

Dragi conducatori (supremi, ca la comunisti pt ca asa va comportati)

As vrea sa pot sa decid eu daca voi avea un copil sau nu, si nu sa fiu la cheremul unui psiholog care – saracul- va fi pe post de cenzor comunist.

As vrea ca decizia asta grea – de a pastra un copil sau nu – sa fie a mea si sa nu o impart cu multa lume; mi-e de ajuns ca trebuie sa-i explic unui medic ca vreau sa renunt la o viata. Si-as vrea ca medicul sa simta daca am nevoie de consiliere psihologica pentru a face fatza intimplarii si sa-mi RECOMANDE sa vad un psiholog. Dar sa fie DECIZIA MEA daca il voi intilni sau nu.

As vrea sa ma incurajati sa fac un copil, daca va pasa atit de mult de natalitate: sa-mi creati in tara asta siguranta zilei de miine – job-uri, gradinite, scoli, un sistem de invatamint competitiv.

Nu invatati psihologul, pentru ca aveti nevoie de cifre bune la capitolul natalitate, sa-mi vorbeasca despre centre de plasament sau despre adoptie, n-ati facut nimic pentru viata copiiilor abandonati, ne-au salvat de fiecare data strainii.

***

Ce veti face pasul urmator? Veti evalua psihologic pe oricare femeie care e gravida ca sa decideti daca e capabila sa faca sau nu un copil?

E reversul legii pe care o propuneti acum si, oriciti parinti cretini care-si molesteaza copiii, ii exploateaza sexual etc am avea, nu cenzura vietii e solutia, ci functionarea corecta a unui sistem de protectie a copilului.

***

In Romania sunt in plan legi care incalca dreptul la viata privata, care reglementeaza viata sexuala a individului, iar asta inseamna totalitarism, dictatura.

Ma gindesc ca din perspectiva alegerilor, dragii nostri conducatori supremi se intreaba “ce lege ar putea aduce simpatie din partea prostimii?” si inventeaza proiecte de lege pe masura.

***

N-am copii si n-am facut niciun avort. Traim intr-o lume in care se cunoaste termenul de contraceptie si as vrea sa ramina decizia mea si a tatalui copilului cind si daca dau nastere unei vieti. Pentru ca asta e parte din libertatea mea ca fiinta umana.

***
Cred ca tine de noi, ca indivizi educati care stiu ce inseamna societatea civila, sa luam atitudine in fata unui proiect de lege care vrea sa controleze dreptul la viata. Multumesc.

7 Comments Published

12 years ago / Reply

Ok, eu ma bag. Ce facem?

12 years ago / Reply

sa cerem sa ne intilnim cu distinsa Sulfina Barbu:)
dar sa ne adunam mai multi.

12 years ago / Reply

Hai! Sa ne strangem si sa mergem!

12 years ago / Reply

pai na… s-au numarat spagile din sistemul medical si s-a ajuns la concluzia ca psihologii sunt cam saraci. asa ca s-a gasit o solutie formidabila prin care sa se bage bani si in buzunarele lor.

12 years ago / Reply

Tin sa te contrazic. Traim intr-o luma care NU cunoaste planificare familiala. Am niste studii, socante pe tema asta. O singura cifra: peste 50% dintre romani nu stiu si nu folosesc metode contraceptive. Chiar am scris si eu acum pe tema proiectului Sulfinei Barbu. Si pana nu vei face educatie si preventie, restul este in van.

12 years ago / Reply

Cristina, in orice tara din EU persoanelor care vor sa faca avort li se recomanda sa vb cu un psiholog. Asta nu inseamna ca psihologul decide daca persoana respectiva va face sau nu avortul. Ca noua, romanilor, ne aduce aminte de perioada comunista, este cu totul altceva.

12 years ago / Reply

Doar ca legea noastra zice ca nu poti face avort fara parafa psihologului. e o nuanta.

Leave a Comment


5 × nine =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!