iaurturi grecestiiaurturi grecesti

cum sa-ti iasa tzatziki ca la greci

abia astazi am aflat de ce iaurtul grecesc e mai cremos si mai onctuos decit oricare alt iaurt: are o operatiune in plus la preparare; strecurarea prin care se elimina tot zerul.

in romania singurele iaurturi grecesti sunt cele produse de Olympus si daca vreti tzatziki ca la greci acasa, folositi aceste iaurturi. am eu dovada, tzatziki home made preparat chiar in fata mea. (castraveti tocati marunt si storsi bine, usturoi tocat marunt, o lingurita de otzet – nu mai stiu ce soi de otzet era:( , una de ulei de masline si iaurt grecesc…. delicios rezultatul)

***

tot astazi am aflat ca minunatia aceasta de iaurt este produsa de Olympus Dairy Industry la o fabrica din Brasov si ca este suta la suta natural.  abia astept sa gust si brinza de capra care am auzit ca e incredibila (ca da dependenta, mi-a zis Andressa, caci ea e fana)…

***

eu ma dusesem sa gust iaurturile grecesti cu fructe (cel cu rodii si zmeura este preferatul meu; dar si cel cu coacaze e f f bun; mai exista si iaurt grecesc cu capsuni), dar am aflat multe alte lucruri.

intre timp mi-am facut un depozit de iaurturi 🙂

si am mincat in varianta solo, dar si combinata cu inghetata de ciocolata ( iaurtul grecesc cu rodii si zmeura) = cel mai tare desert ever, fara sa te straduiesti prea mult in bucatarie:)

daca aveti alte idei despre cum sa mai combin iaurturile pentru desert, sa-mi spuneti. dar repede, ca prevad ca le termin curind:)

2 Comments Published

12 years ago / Reply

Noi cumparam de ceva vreme doar iaurturi Olympus,am cumparat urda cu smantana azi,mie, personal,imi place la nebunie iaurtul cu prune,dar si cel cu zmeura si rodii e permanent prezent in frigider!

[…] Cristina Bazavan a povestit despre secretele unui tzatziki ca la greci, dupa o degustare de iaurt Olympus. Tot ea a devenit parte dintr-un proiect initiat de Peroni si va crea un obiect de decor care va fi piesa centrala in cadrul Collaborazioni – o cina rafinata in aer liber. […]

Leave a Comment


+ two = 3


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!