steagul-romaniei_180steagul-romaniei_180

cind am sa stiu ca noua putere e buna…

m-am gindit mult zilele astea: cind am sa am certitudinea ca noua putere e buna? cind am sa stiu ca USL nu e PSD-ul dlui Iliescu cu o palarie mai moderna?

USL a cistigat localele si, daca nu si-o ia in cap si joaca hora victoriei vreo 3 luni, va cistiga si parlamentarele, apoi prezidentialele vor fi mai accesibile.

in ultimii doi ani au fost nenumarate momente in care mi-a fost foarte rusine ca ma reprezinta un presedinte ca Dl Basescu. ca atunci cind l-a jignit pe Majestatea Sa, Regele Mihai, sau atunci cind se plimba singurel pe linga lac admirind ratele pentru ca niciun alt presedinte de stat european nu dialoga cu dinsul. sau ca ieri, cind a facut din nou o gafa grobiana dovedind incultura in fata Printului Charles, confundind Jubileul de Diamant cu o aniversare matrimoniala.

(nu va faceti iluzii ca Printul Charles n-a inteles ce spunea presedintele nostru – mariaj e cuvint international, numele tatalui sau era acolo in propozitia pe care n-a mai tradus-o translatorul oficial -, e insa un diplomat educat si rafinat , asa ca nu va comenta niciodata gafa celui care reprezinta Romania)

nu mai vorbesc de gafele incredibile si de nesimtirea/ tupeul subalternilor guvernamentali ai domnului Basescu.

*

imi doresc deci, foarte mult, sa se schimbe puterea. sa ne reprezinte cineva care sa nu ne faca de ris. sa nu parem maimute in slapi la plaja si nici unii care folosesc risul in combinatie cu rigiiala pentru pauzele in care n-au ce zice.

dar o sa stiu ca USL e o alegere buna cind nu vor schimba de dragul schimbarii. cind vor pastra la conducerea institutiilor care au performat pe oamenii pe care ei nu-i plac.

mi-am fixat un target: ICR si Horia Roman Patapievici. cu focus pe ICR NY, chiar si ICR Londra (care face niste lucruri minunate acum la Olimpiada).

oamenii astia au facut pentru imaginea Romaniei cit trei campanii ale Elenei Udrea cu frunze, flori, gradini.

cei de la ICR NY au promovat Romania prin cultura in toate marile ziare americane, dar nu in stilul romanesc “sa va dau o spaga ca sa scrieti ceva”.

au construit prin multa munca conexiuni pe termen lung intre presa culturala americana si oamenii care au avut ceva de spus in cultura romaneasca din ultimii ani: de la artisti plastici pina la muzicieni, de la autori de benzi desenate pina la regizori de teatru sau film.

iar legaturile astea vor continua sa functioneze daca sunt intretinute cu bune rezultate profesionale.

**
astept sa vad cit de nonpolitici vor fi cei din USL in fata rezultatelor adevarate in domeniul pe care eu il inteleg. asa am sa stiu daca noua putere e mai buna. asa isi vor cistiga votul meu pentru prezindentiale. cit va fi contat votul meu.

7 Comments Published

11 years ago / Reply

acum aproape de festival, se aduna mai multa lume in staff, si sunt de peste tot. am o colega noua si vine din Suedia. lucreaza pt Swedish Film Institute. am iesit sa luam pranzul impreuna si imi povestea cat de incantata e de explozia de manifestari culturale si de produse culturale made in romania, nu doar cinema, ce are loc in Stockhlom. si totul organizat si bine ingrijit de ICR Stockhlom. si mai ales cum a observat cu ochiu liber schimbarea perceptiei despre Romania datorita acestor actiuni constante, intretinute si bine realizate de catre ICR.

11 years ago / Reply

stai linistit, astazi au anuntat ca-l restructureaza.

pun pariu ca pleaca oamenii buni si ramin aia care stiu sa faca frumos la noua conducere.

iti spun ce i-am spus si anei “sa nu te prind ca te mai intorci in tara”

11 years ago / Reply

am citit si eu faza cu restructurarea.
trist…atat de trist.

pai ma duc la Ana atunci…

11 years ago / Reply

Ei bine, se pare ca tocmai ICR-ul e vizat foaaarte intens de dorinta de schimbare a noii puteri. Din pacate. Trecut in subordinea Senatului, acesta va numi presedintele si membri CA ((adica, de ex, Vanghelie va decide ce presedinte are ICR-ul). Se indeplinesc cele mai negre asteptari…

11 years ago / Reply

Sunt curioasă câtă lume v-a ieşi în stradă şi va face zid în jurul ICR. Sau câtă presiune (social) media va exista.

11 years ago / Reply

erată: va ieşi.

[…] cind am sa stiu ca noua putere e buna… […]

Leave a Comment


+ 8 = twelve


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!