TIFF 2012, prima (mea) zi

de ieri sunt in cluj la TIFF 🙂

pe lista zilei – de fapt o jumatate de zi de cluj, ca restul a fost drumul – am marcat urmatoarele:

mi-am revazut o parte din prietenii cu care ma intilnesc doar prin festivaluri ( domn doctor Vlad Cucu si a sa sotie sunt in capul listei – Vlad, constiincios, a scris deja despre deschiderea festivalului )

am vizitat o parte din expozitiile de fotografie din festival (in cea a lui Serban Mestecaneanu am descoperit fotografii cu prieteni)

Vlad Ivanov by Serban Mestecaneanu

Monica Birladeanu by Serban Mestecaneanu

Ioana Blaj si Paul Ipate, by Serban Mestecaneanu

am ajuns la un film : Diaz – despre un masacru, la Genova . ( un film putin cam lent pentru gustul meu, dar cu un subiect f dur si puternic) pelicula e in coproductie cu Mandragora Films, adica are si ceva romanesc in ea.

***
spre deosebire de anii trecuti in Cluj sunt o multime de expozitii si evenimente care n-au legatura cu festivalul, dar care s-au plasat in strada, cu acces liber, ca sa beneficieze si ei de traficul pietonal generat de festival.

asa e un showroom cu produse realizate de rromi, pe str principala pietonala, Unirii cred ca-i zice, unde domni mestesugari rromi fac in fata ta diverse produse : argintarii, oale si tigai, cuier din nuiele etc.

proiectul se numea boutiq rromani

***
mai am doua remarci:

am auzit ca filmul lui Tudor Giurgiu, Despre oameni si melci, a fost foarte bine primit de public, ca e foarte amuzant. (il vad zilele viitoare, prima proiectie a fost la deschidere si nu eram inca aici)

si-mi place cum, la doi – maxim trei ani- distanta, Monica Birladeanu se intoarce in festival cu munca ei. arata perseverenta si lucru sustinut. ( de data asta o puteti vedea in Despre oameni si melci, dar si in Diaz)

***
Astazi am in plan, la obligatorii, filmul Cafe de Flore, recomandat de Ozana Oancea

One Comment Published

10 years ago / Reply

“Cafe del flore” e unul dintre filmele pe care tre’ sa le vad si eu musai la TIFF, insa cred ca va mai rula o data in perioada festivalului, caci azi abia ma desprind de FITS. Sper sa ne vedem pe la Cluj. Zile faine si vizionare placuta!

Leave a Comment


7 − = six


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!