MILA 23 coperta 1MILA 23 coperta 1

sa ne transformam sportivii in eroi

zilele astea, cit sunt Jocurile Olimpice, ne loveste dragostea pentru sportivi pentru ca ne confruntam cu anduranta lor, puterea de concentrare, efortul imens pe care-l fac.

ne revoltam de ce nu sunt apreciati mai mult sportivii, de ce nu se scriu carti sau nu se fac filme despre ei. de ce nu-i transformam in eroi ca la americani.

ei bine, incepem sa recuperam la acest capitol.

*

miine se lanseaza cartea de benzi desenate Mila 23, in care eroul este Ivan Patzaichin si e printre putinele incercari  romanesti de a transforma un sportiv intr-un erou.

cartea este ilustrata de Alex Talamba, apare la editura Mandragora si este sponsorizata de Vodafone.

***

ar fi frumos sa cumpere aceasta carte cit mai multi oameni pentru ca asta ar insemna un dublu beneficiu: am incuraja si alte edituri sa ne transforme sportivii in eroi, iar oamenii din Delta catre care pleaca toate incasarile cartii vor beneficia de o viata putin putin mai buna.

Cartea Mila 23 face parte din proiectul Rowmania, o miscare sociala prin care Ivan Patzaichin incearca sa dea inapoi Deltei, o parte din dragostea si succesul pe care el le-a primit.

Puteti participa la lansarea cartii miine la ora 12, la Vodafone Experience Store – in AFI Cotroceni, unde va puteti intilni si cu Ivan Patzaichin si cu ilustratorul Alex Talamba si, desigur, puteti cere autografe.

3 Comments Published

12 years ago / Reply

Ivan Patzaichin chiar e un om special, si merita sa-l transformam intr-un model accesibil celor mai tineri. Iar tinerii merita sa aiba un personaj, real, in carne si oase, cu alura de erou, care sa-i inspire.
Mor de ciuda cind ii aud pe americani ca-si spun unii altora “happy 4th”, asa cum ne uram noi “craciun fericit”. La ei sarbatoarea nationala inseamna ceva pentru fiecare, individual. La fel star-spangled banner-ul din care-si fac bandane si pantaloni scurti, pe care nu le poarta doar la competitii sportive. Pentru noi tricolorul e patriotard si uncool, cu exceptia perioadei Olimpiadei. Da, ar merita sa prelungim sentimentul de mindrie ca sintem romani pentru inca un ‘ciclu olimpic’ (asa se spune, nu?)

12 years ago / Reply

Frumoasa initiativa, sa ne spui si cand/daca va putea fi achizitionata online sau macar in ce librarii, adica detaliile necesare achizitionarii. Eu chiar as cumpara-o, tare curios sunt de cum arata si de ce poveste vor spune ilustratiile…

12 years ago / Reply

Volumul este deja disponibil la pop-up shop Patzaikin in mallul de la Baneasa, iar cind (daca) va intra in librarii… o sa vuiasca tirgul, negresit đŸ™‚
Versiune electronica nu va fi, cel putin deocamdata. Dar supriza e ca exista si o versiune in limba engleza! Hard copy. How cool is that?

Leave a Comment


1 + five =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!