konrad-von-abel_54757900konrad-von-abel_54757900

Universul Celibidache

pentru toti cei care au zis macar o data anul acesta “la noi nu se promoveaza lucrurile de valoare” am o recomandare pentru astazi.

am o recomandare si pentru cei care spun ca la tv sunt numai prostii, dar si pentru cei care spun ca ne uitam valorile.

ora 15.00 , TVR, Universul Celibidache – o emisiune prin care profilul dlui Sergiu Celibidache e construit din marturii ale oamenilor carora li s-a schimbat viata dupa ce l-au intilnit.

astazi e o editie despre un domn care timp de 10 ani i-a fost asistent principal la Filarmonica din Munchen, Konrad von Abel.

emisiunea este realizata de Catalin Sava, redactor TVR, fost pianist, un domn care te intimideaza cu cultura lui muzicala (anul trecut la festivalul Anonimul imi era rusine sa vorbesc cu el), dar care stie sa faca muzica clasica accesibila si unora cu urechile astupate, asa ca mine (anul asta, tot in timpul festivalului Anonimul ne-a dus la Sulina intr-un loc special unde am aflat despre un alt dirijor roman faimos, George Georgescu).

ca sa mi explice ca interviul acesta o sa fie de inteles si pentru mine, Catalin mi l-a descris asa pe domnul Von Aben: “cind il vezi cum umbla blajin, cu capul in nori impachetat, lung si slab, cu parul alb si chipul brazdat de cine stie ce suferinte il poti crede un visator incurabil ! si cind colo, el aprinde aerul cind deschide gura sa-ti vorbeasca de Celi & phenomenology ! iar cind ia bagheta in mina, iti da start la galopul cromatic al inimii”

deci, in aceasta dupa amiaza ora 15.00, Universul Celibidache la TVR.

despre pasiunea mea pentru familia Celibidache am mai scris de multe ori, toate articolele sunt aici.

si ca sa intelegeti ce om bun si special e Catalin, va mai spun o mica poveste: stia ca imi doresc f tare sa o intilnesc pe doamna Miriam Raducanu – care nu da interviuri, iese rar in public – si cind TVR Cultural a filmat un spectacol de dans in coregrafia dinsei, m-a invitat sa ma uit. un cadou priceless. aici povestea acelui show. inca o data multumesc:)

2 Comments Published

12 years ago / Reply

Frumos! Din pacate cu o floare nu se face si primavara 🙂 iar ora 15 e cea mai proasta alegere pt TVR si o emisiune de acest gen. 🙂

Felicitari pt blog!

12 years ago / Reply

Sper sa pot gasi inregistrarea emisiunii.

Leave a Comment


seven − = 6


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!