usausa

prima zi in apartIKEA

e un apartament in bucuresti care are numele meu mare scris pe usa.

e prima data in viata mea cind am numele mare scris pe o usa si mi se pare ca toti vecinii care trec se gindesc “da’ oare femeia asta de ce vrea sa stim cine e ea?”

de fapt, nu vreau – neaparat – sa stie de mine, ci sa stie ce fac acolo: ca sa am scuze pentru zgomotele pe care le vor auzi, ca sa nu se supere portarul ca e o avalansa de oameni catre apartamentul meu… si tot asa.

***
m-am mutat in apartIKEA si pina vineri incerc sa dau suflu nou unei case obisnuite, folosindu-ma de ingredientele din noul Catalog IKEA.

***

acum, ca stau in casa si vad diferenta intre ce e in foto si ce e in realitate (am tot vazut fotografii la colegii care au locuit inainte Augustin Radu si Mazilique)) , ma gindesc ca eu ar fi trebuit sa inchiriez apartamentul acesta , daca as fi fost intr-o situatie de viata reala. e un apartament standard de bloc, cu 2 camere si o bucatarie spatioasa, f bine decomandat, dar are o mare problema: nu spune nicio poveste.

asa arata dormitorul aseara

asa arata livingul

mie imi place sa locuiesc intr-o casa calda, cozy, sa simti cind intri ca locul ala are o poveste, ca peretii ascund intimplari simpatice.
asa ca vom lucra la asta:)

am 2500 RON ca sa infrumusetez casa pina vineri. mi-am impartit bugetul pe camere – living, dormitor, hol, bucatarie – si in unele cazuri incerc sa schimb o camera – sa o fac simpatica – folosindu-ma de foarte foarte putini bani. pentru ca asa e si in viata, daca o iei de la zero intr-o casa noua, n-ai intotdeauna extrem de multi bani.

dar daca iti pui creativitatea la incercare si incerci sa folosesti spatiu cit mai inteligent, poti sa creezi ceva care sa-ti aduca zimbetul pe buze cind vii acasa.

***

aseara toate conversatiile mele telefonice care contineau “ne vedem si noi saptamina asta sa discutam cutare?” primeau un raspuns standard “nu pot, sunt inchisa in apartamentul IKEA si tre sa-l fac minunat pina vineri”.
asa ca mi-am mutat intilnirile in apartIKEA. mai discutam, mai punem un tablou sau mai instalam un suport pentru lumina.

va fi f f f funny

***
am listuta cu cumparaturile pe care trebuie sa le fac astazi – in detaliu, sa ma incadrez in buget inclusiv cu becurile care o sa lumineze casa – plec in curind sa fac achizitiile. urmeaza o distractie prin magazinul IKEA, din care va arat fotografii mai pe seara. (am foto si cu intrarea mea in casa, dar le postez si pe ele tot diseara)

atit (mai) am de spus: am invatat catalogul IKEA pe dinafara.

***
daca e ceva ce vreti sa stiti din experienta asta , daca vreti sa va arat fotografii cu ceva anume, anuntati-ma…

casa va fi deschisa pentru vizitat catre sfirsitul saptaminii (ca sa si vedeti ce am creat), dar va povestesc despre asta zilele viitoare.

3 Comments Published

12 years ago / Reply

ha.. abia astept sa vad varianta TA.. cred ca va fi favorita 🙂

12 years ago / Reply

daca ai nevoie de o mana de ajutor… anul acesta m-am mutat si eu la casa noua si mai am inca indemanare cu asamblarea produselor de la ikea (luni serioase de practica)…

[…] prima zi in apartIKEA […]

Leave a Comment


× 9 = eighteen


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!