xfactorxfactor

X factor – you raise me up

la antena 1 a reinceput X Factor si, curind, ne vom intoarce la dezbateri legate de concurentii nostri preferati, de cit sunt pusi unii in valoare sau nu, de cit de simpatici (sau nu) sunt juratii.

(dupa cum stiti sunt fana a genul asta de emisiuni. la sezonul trecut am pariat de la prima editie pe Andrei Leonte si el a fost cistigatorul. )

ca si anul trecut, voi merge si la sezonul 2 la Galele Live si daca sunteti pe aici, veti afla lucruri, sper simpatice.

de data asta vreau insa sa scriu despre altceva.

***

noul sezon X Factor e mai axat pe povesti si pe personaje. e mai emotional si , mi s-a parut aseara, mai dinamic.

ma gindeam in timp ce ma uitam aseara la tv ca a fost bun sezonul 1 pentru ca echipa a invatat multe lucruri. printre altele sa-i lase pe Razvan si Dani sa se joace, sa ramina mai aproape de ceea ce sunt ei; pentru ca au relaxarea sa te faca sa rizi cu lacrimi, dar sa si plinga alaturi de tine daca ii emotioneaza ceva…

si-mi plac juratii mult. stiu ca toti va veti concentra pe “rautatea” lui Cheloo, dar…

am fost o zi la preauditiile din Bucuresti si Cheloo era primul sosit, n-avea treaba direct in ziua respectiva, dar era gata sa-si ajute colegii de productie. iar asta spune mult despre caracterul lui.

in auditii, tot la Bucuresti, am vazut o alta faza f simpatica. era simbata, mai aveau inca o zi de filmari in Bucuresti si planificau – Delia, Bittman si Cheloo – sa iasa cu echipa la bere seara, dupa terminarea inregistrarilor.
a venit unul dintre producatori/regizori (nu stiu exact cine era) si le-a spus ca ar fi mai bine sa iasa la bere cind termina inregistrarile din Bucuresti pentru ca ii vrea  a doua zi dimineata fresh pe toti, asa ca s-au regrupat imediat si-au planificat distractia pentru duminica seara, cind isi terminau munca.

nu stiau cine sunt, nu stiau ce fac pe acolo, asa ca nu se manifestau “ca pentru presa”. era pur si simplu un spirit de gasca si de colegialitate foarte fain.

de la auditii am o preferata in echipa de productie, o doamna care stia tot tot tot despre fiecare concurent. dar va povestesc despre ea zilele viitoare

***

cumva , fara sa -si fi planificat asta, cel mai emotionat moment din episodul 1 al sezonului 2 a vorbit indirect si despre evolutia show-ului.

Ioan Man – un tinar cu deficiente de vedere – a cintat You raise me up foarte foarte frumos.

Bittman a plins , Delia s-a emotionat, Cheloo a fost uimit si a devenit cald si bun.

Dar cel mai frumos lucru din secventa asta a fost ca Ioan nu-i vedea. Isi facea treaba, cinta emotiona(n)t, lovea nervos cu degetele minii stingi in picior si nu vedea nimic din emotiile celor din jur. Naturaletea si optimismul lui, si non lamentarea. Inocenta si vorba pe care o stim cu totii – “daca vrei poti” – acum parca avind mai multe seminficatii. Toate spuse fara sa stie lacrimile de pe fata celor din sala. Bucuria lui sincera, pe simtite – nu pe vazute.

a fost momentul meu preferat din acest episod pentru sinceritatea lui si pentru povestile nespuse si nevazute din spatele tuturor reactiilor si sunt gata sa pariez ca Ioan Man va fi in finala, chiar daca logistic va fi destul de greu pentru producatori si pentru colegii lui de competitie.

de la un moment dat vor fi cu totii inchisi in casa X Factor si vor trebui sa-l ajute ca sa se descurce. abia atunci vom vedea/simti caracterele concurentilor.

P.S. pentru fiecare dintre noi exista mereu o parte nevazuta cind reationam simtind, nu gindind; spectatorii de aseara nu stiau care a fost elementul din viata privata a lui Bittman care i-a adus lacrimile auzindu-l pe Ioan cu You Raise me up, dar emotia a trecut de sticla.

8 Comments Published

12 years ago / Reply

Cu riscul de a enerva multa lume si referitor la ” noul sezon X Factor e mai axat pe povesti si pe personaje. e mai emotional”, trebuie sa spun ca editia de aseara a fost ok insa sincer m-ar deranja tare sa inceapa si xfactor cu “hai sa promovam pe cei mai amarati si defavorizati”. Un show de muzica trebuie sa ramana un show de muzica.

12 years ago / Reply

pai exact asta a fost frumos aseara, ca Ioan nu se lamenta, nu se vaita, CINTA.

i-a si zis lui Cheloo: “sunt la fel ca tine”

12 years ago / Reply

Da, partea cu Ioan m-a emotionat tare. Eu vorbeam la modul general, nu de aseara. Ioan mi s-a parut un exemplu pentru noi toti.

12 years ago / Reply

Eu sunt mare fana PAula Seling si nu inteleg de ce au scos-o din juriu si au inlocuit-o cu Delia, care nu are nici macar pe sfert talentul Paulei.
Chelooo mi se pare cam nesimtit. Toata lumea spune ca e direct, mie nu mi se pare. El jigneste lumea, nu incearca sa le explice ce defecte au, ce ar trebui imbunatatit, le zice ceva de genul: “Esti un prost, nu ai nicio treaba, vii din 1996, esti demodat” etc.
Astea nu sunt explicatii pertinente pentru a explica cuiva ca mai are de lucrat pana a ajunge la un anumit nivel.
Cu toate acestea, iti dau dreptate in ceea ce ai scris despre emisiune si concurenti.
E mai dinamica, mai amuzanta, iar concurentii mi se par mai talentati.

[…] show! Mai frumos e ca draga Cristina Bazavan va fi in culise in fiecare duminica si va povesti cam ce inseamna sa organizezi un astfel de […]

12 years ago / Reply

Demult n-am mai văzut un personaj atât de carismatic la TV. Nu auzisem în viața mea de Cheloo (sic!). Am căutat luni pe internet. Desigur, auzisem de Paraziții…
Este atât de expresiv și inteligent. Felicitări celor care l-au adus în show.

Leave a Comment


× 8 = forty


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!