helphelp

facem fapte bune – trase la Xerox

imi face o deosebita placere sa va anunt un proiect foarte special in care m-am implicat – pro bono – alaturi de Xerox si sa va cer ajutorul.

va invit sa facem fapte bune trase la Xerox si stiu sigur ca va va placea tare ideea.

35 de echipamente multifunctionale si unifunctionale Xerox rulate (multifunctionale – imprimante & copiatoare, unifunctionale – imprimante) isi cauta casa noua la institutiile aflate in dificultate.

stiu ca am cei mai s!mpatici cititori, gata oricind sa faca fapte bune, asa ca va invit sa faceti propuneri de institutii catre care sa mearga aceste echipamente.

propuneti, printr-un comentariu la acest articol, o institutie sau o organizatie din localitatea voastra – cea care, asa cum simtiti voi, ar avea mare nevoie de un echipament.

cu cateva cuvinte, o poveste, o amintire sau o fotografie, argumentati-va propunerea facuta.

institutiile recomandate pot fi scoli, gradinite, oficii postale din orice localitate, camine de batrani, centre de artă unde va puneati in valoare pasiunile si talentul in copilarie sau orice ce alt tip de institutie in care credeti (asociatii, ong-uri).

pina acum i-ati admirat, v-au emotionat actiunile si succesele lor, acum puteti face o fapta buna – trasa la Xerox  – pentru ei. si e cu atit mai frumos cu cit asociatiile/ institutiile nu se asteapta la un asemenea dar, desi le putem usura mult activitatatea.

puteti face propuneri de astazi 15 oct pina la 1 noiembrie. intre 1 si 10 noiembrie voi face research asupra propunerilor, iar pe 10 anuntam care sunt institutiile care primesc echipamentele Xerox.  Ecotic se va asigura ca ele ajung la destinatie.
*
(imi rezerv dreptul ca pentru finaliste sa fac ceva documentare, deci sa revin cu intrebari catre cel care face propunerea, asa ca va rog ca la semnatura pentru comentariu sa va postati o adresa de mail activa, unde puteti fi contactati)
stiu ca o sa va placa sa intoarceti  un gest frumos printr-o donatie (cu sprijinul Xerox) catre niste oameni buni care cu institutiile lor au schimbat putin lumea din jurul lor. va astept propunerile cu emotie, stiu sigur ca vom afla povesti incredibile despre oameni si proiecte minunate.
va multumesc frumos ca faceti impreuna cu mine o fapta buna – trasa la Xerox.

56 Comments Published

12 years ago / Reply

Recomand Centrul de Educaţie Alternativă ce activează în Şcoala 136 din Ferentari, centru de care au grijă oamenii minunaţi de la Policy Center for Roma and Minorities.

Merg aproape în fiecare sâmbătă în Ferentari, din partea companiei pentru care lucrez, pentru a le citi copiilor de la centru. Cei mici sunt ascultători şi extrem de receptivi, iar echipamentele Xerox cu siguranţă vor fi utile voluntarilor în divesificarea sau îmbunătăţirea activităţilor pe care le desfăşoară.

Poze găseşti aici> http://on.fb.me/Qh4nPZ

12 years ago / Reply

Salut,

Recomand proiectul Delta Dunarii, co organizat de Rotary Club.
Va pot oferi date de contact.Din cate stiu situatia in zona este destul de dramatica si in prezent sunt mai mult programe in acest sens (medicale, donatii de carti etc) care incearca sa ofere un minim de decenta.
Cred ca oricine poate ajuta.

Zi buna,
sasha

12 years ago / Reply

nu recomandati un proiect, ci o asociatie. o institutie, o organizatie. multumesc

12 years ago / Reply

Recomand Fundatia Sfantul Sava de la Buzau: http://sfsavabz.ro/. Sunt implicati in foarte multe proiecte si le fac pe toate cu suflet si pasiune – de la camine de batrani si copii, centru pentru femei abuzate, scoala de zi pentru copii saraci, tabere de copii etc.

Ai putea crede ca la cate fac, se bazeaza pe o adevarata industrie a donatiilor dar de fapt totul se intampla datorita unui singur om care este capabil sa coalizeze toate fortele binelui in jurul dansului: Parintele Milea. Iata un articol de acum trei ani: http://stirileprotv.ro/campanii/jos_palaria/jos-palaria-in-fata-bunilor-samariteni.html. Intre timp Fundatia a crescut ca activitati de binefacere dar nu neaparat ca personal sau donatii!

12 years ago / Reply

Recomand Salvați Copiii filiala Suceava. Au multe proiecte deosebite (și necesare) în derulare, de la activități de prevenire a traficului de persoane sau a consumului de droguri în rândul tinerilor, la construcția unei case pentru o familie aflată în dificultate, și chiar cursuri de parenting, iar o multifuncțională știu sigur că nu le-ar strica :).

Mai multe detalii pot fi găsite aici https://www.facebook.com/SalvatiCopiiiSuceava și aici http://www.salvaticopiii.ro/?id2=00030010.

12 years ago / Reply

Recomand Asociația Româna a Profesionistilor Mass-Media care derulează de un an campania ”O șansă copiilor de la țară”. Cazurile de care se ocupă voluntarii (jurnaliști și liceeni), precum și întreaga lor activitate sunt expuse pe http://www.ziaruldelatara.ro, dar sunt mediatizate săptămânal (sâmbăta) în Evenimentul zilei.
Copiii din cele două școli ale comunei Brezoaele, jud. Dâmbovița, ar avea mare nevoie de xerox.

[…] vă invită să faceţi nişte fapte bune, iar eu vă recomand să le faceţi […]

12 years ago / Reply

Recomand Teleki Magyar Haz din Baia Mare. Este o instituie culturala din orasul de pe Sasar, care incearca din rasputeri sa salveze cultura si traditiile minoritatii maghiare din acest oras. Tot ce au facut, au facut cu ajutorul donatiilor, si au reusit foarte multe lucruri frumoase..

Mai multe detalii aici :

http://telekihaz.erdely.org/

12 years ago / Reply

Buna,

Recomand Casa de Copii The Door Mogosoaia pentru care am avut si eu cateva campanii de strangere de fonduri. http://www.sabina-cornovac.ro/index.php/il-duc-pe-mos-craciun-la-casa-de-copii-the-door/.

Sunt multi copilasi foarte cuminti si destepti, care au fost abandonati de parinti. Recomand si conducerea care se ocupa cu adevarat de ei.

De multe ori au nevoie de ceva sa isi printeze temele sau lucrurile necesare pentru scoala si nu au cum.

Multumesc si felicitari pentru idee!

12 years ago / Reply

Recomand Scoala Generala 131 din sectorul 5, cartierul Rahova. Toate cele patru clase pregatitoare au mare nevoie de un astfel de echipament.http://www.scoala131.ro/

12 years ago / Reply

Din tot sufletul si cu convingerea ca va fi foarte folosit un echipament XEROX donat, recomand Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatie din Romania, care ofera suport/consiliere/informare pentru aproape 8000 de pacienti din tara. Recent s-a incheiat la Brasov a 4a Conferinta nationala la care au participat peste 100 de pacienti, cadre medicale, studenti si invitati din strainatate. Cativa oameni inimosi si razbatatori fac multe pentru bolnavi! Mai multe detalii pe site ul http://hepato.ro/ si pe pagina de facebook http://www.facebook.com/asociatia.apahro. Va asteptam sa fim prieteni, sa distribuim informatia vitala! Multumim Cristina Bazavan pentru implicare!

12 years ago / Reply

Recomand Asociația Universitur, o asociație studențească apărută la inițiativa unor tineri îndrăzneți care au devenit ulterior voluntari full-time, derulând proiecte mai mici sau mai mari – au mers cu o plută din PET-uri pe Dunăre în scop ecologic (https://www.facebook.com/PETraftingproject?ref=ts&fref=ts), au contribuit la promovarea unor localități din mediul rural românesc pe plan internațional (Corbi, Argeș https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152119073725037&set=oa.507960512566112&type=1&theater)și organizează în mod curent prelegeri din domenii cât mai diverse. Din păcate, aceste inițiative rămân de multe ori necunoscute din cauza absenței fondurilor și echipamentelor. În luna octombrie, Universitur împlinește un an și tare mult și-ar dori să se aniverseze printr-o expoziție foto.
Din acest motiv echipamentul Xerox ar fi tare util și ar face posibilă organizarea vernisajului. Vă mulțumesc!

12 years ago / Reply

As propune Gradinita Nr. 272 – Sector 6, Bucuresti. Sunt multi parinti care nu imi permit sa dea bani pentru caietele de lucru ale copiilor si poate un copiator ii ajuta. O sa imi permit sa promovez si eu acest proiect. Sper sa nu fie o problema. Cu stima.

12 years ago / Reply

Buna ziua
Eu recomand organizatia E.M.M.A a carui voluntar sunt si care ar avea nevoie de un astfel de echipament …astfel nu mai trebuie sa tot cautam sponsori care sa ne ajute pentru printarea celor necesare noua….
Astfel am putea printa multe pliante etc …..
Va multumim !!!

12 years ago / Reply

Buna!

Eu am 2 recoamndari.
1. Scoala cu clasele I-VIII, Cerat – localitate aflata la aprox. 30 de km de Craiova. Din dotarea scolii, chiar lipseste un multifunctional.

2.Asociatia TRUST din Craiova.

12 years ago / Reply

Recomand Centrul de psihologie Delta Dunarii . Este o ascociatie infiintata de oameni care in fiecare zi incearca sa faca lucruri frumoase pentru copiii cu dizabilitati .

12 years ago / Reply

Buna Cristina,

Ii recomand pe cei de la Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret. Sunt implicati in diverse proiecte privind educatia copiilor, inclusiv a copiilor cu posibilitati financiare reduse. Au si alte activitati interesante si provocatoare, un exemplu fiind primul campionat de fotbal robotic din Romania. http://www.inventeaza.ro/

12 years ago / Reply

Bună ziua!
Deşi nu se află pe lista instituţiilor pe care le-aţi enumerat mai sus, eu vă propun Secţia 5 de poliţie din sectorul 1, Bucureşti.
Toată lumea se plânge de neregulile din societate, de faptul că poliţia nu face nimic, de corupţie şi de violenţa de toate tipurile din jur. Puţini sunt însă cei care îi respectă şi îi ajută pe cei din poliţie să îşi facă datoria. Agenţii de poliţie se luptă cu infractorii, cu dispreţul sau indiferenţa celor din jur, dar şi cu mijloacele tehnice învechite pe care trebuie să le folosească în întocmirea documentaţiei.
Poate ar fi timpul să ne ajutăm pe noi acordând poliţiei încrederea şi sprijinul nostru.
Vă mulţumesc.
P.S. Nu lucrez în poliţie…

[…] isi cauta casa noua la institutiile aflate in dificultate. Acesta e mesajul cu care incepe postul Cristinei Bazavan si unde va invita sa faceti o fapta buna si sa propuneti locatii unde sa mearga aceste […]

12 years ago / Reply

Buna ziua,

Recomand Asociatia Raza de Soare din localitatea Iernut, judetul Targul Mures care depune eforturi pentru a oferi servicii de kinetoterapie şi psihopedagogie pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi psihomotorii din zonă. In 2010 ei au convins primaria si comunitatea sa sprijine partial serviciul de psihopedagogie, insa organizatia are in continuare nevoie de ajutor pentru a putea sustine aceste servicii. Orice mic ajutor ar fi binevenit pentru ei.

Asociatia face acum si terapie prin arta, de aceea aceste aparate i-ar ajuta sa realizeze materialele de care au nevoie.

Fotografii sunt aici: http://www.facebook.com/asociatia.razadesoare/photos_stream

12 years ago / Reply

Propun Asociatia “Invingem Autismul” care are ca misiune să imbunătățească viața persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului.

In martie 2012 au deschis un centru dedicat intervenției pentru 23 de copii cu autism si furnizeaza servicii de pregătire pentru școală sau grupuri de socializare.

Aparatura le-ar fi de mare folos la pregatirea materialelor pentru copii si parinti.

[…] Povesti pe scurt – Fapte bune. Citez de la Cristina de pe blog: 35 de echipamente multifunctionale si unifunctionale Xerox rulate (multifunctionale – imprimante & copiatoare, unifunctionale – imprimante) isi cauta casa noua la institutiile aflate in dificultate. Asadar, daca stiti o astfel de institutie, gasiti mai multe detalii aici […]

12 years ago / Reply

Recomand Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, echipamentele ar fi de folos la Centrul Comunitar Generatii unde 50 de copii primesc zilnic o masa calda, isi fac lectiile, invata o limba straina, participa la activitati prin care reusesc sa nu ajunga in strada si sa imite comportamentul violent al celor din jurul lor: familii si comunitati cu probleme sociale grave. Multumim!

12 years ago / Reply

Subscriu!

12 years ago / Reply

Buna ziua !FOARTE BUN PROGRAMUL DUMNEAVOASTRA DE DONATII !

Suntem Asociatia Cultural-Artistica “Tinere Sperante “, din Comuna Barca, Jud. Dolj.

Asociatia noastra chiar are nevoie de un serox si o imprimanta -copiator , deoarece atunci cand avem nevoie de un document multiplicat sau o copie, al pelam la srviciile primariei , ori functionarii nu sunt tot timpul la dispozitia noastra ! Asa ca suntem interesati sa primim chiar noi o astfel de donatie ! Organizam mici evenimente cultural-artistice in comunitate si in afara ei si avem nevoie sa multiplicam momente din timpul activitatilor , pentru a le afisa prin diferite locuri in comunitate , mai facem si diferite afise si de asemenea avem nevoie sa fie multil plicate !Toate activitatile acestea necesita timp , dar daca am avea in interiorul ONG-ului nostru astfel de instrumente IT , NE-AR FI DE MARE FOLOS ! va multumim si asteptam cu mare interes aprobarea donatiei catre noi !

12 years ago / Reply

In aceasta perioada facem demersurile pentru infiintarea asociatie GAL Tinutul Argesul de Mijloc, o asociatie formata de 52 de parteneri publici privati. Am gasit sediu dar ne-ar fi de mare folos 2 imprimante ( multifinctionale) si un xerox.
Multumim!

[…] facem fapte bune – trase la Xerox […]

[…] sa isi achizitioneze echipamente.Va invit sa-mi lasati un comentariu la acest articol sau la articolul Cristinei, prin care sa-mi dati de stire despre o institutie care simtiti voi ca ar avea mare […]

12 years ago / Reply

Propunerile mele sunt urmatoarele:

Incubator 107, http://www.incubator107.com/, am verificat si au nevoie.

Carol 53, http://casacarol53.wordpress.com/, sunt la inceput si sigur nu au, dar le-ar prinde bine a cate sedintre creative vor desfasura dupa renovare 🙂

Centrul de zi Casa Florian, http://www.joyo-foundation.ro/index.php/ro/casa-florian, am tinut aproape de ei si se ocupa nemapomenit de copiii, ar putea avea nevoie.

Centrul de zi Ana si copiii, http://anasicopiii.ro/, am tinut ateliere de cusut cu copiii si e foarte bine organizat centrul, ar putea avea nevoie.

Multumesc,
Dana

12 years ago / Reply

Ar mai fi si Asociatia Salvati Bucurestiul, pentru toata documentatia pe care o pregatesc pentru demersurile lor, http://www.salvatibucurestiul.ro/. Sigur au ceva micut, sediul lor modest fiind foarte slab dotat si le-ar prinde bine un back-up de nadejde!

12 years ago / Reply

Recomand Scoala gimnaziala Cerat,Dolj.Este o scoala cu aproximativ 65%elevi de etnie rroma unde parintii nu isi permit sa dea bani pentru coli,xerox etc.Cadrelor didactice le-ar fi de un real folos aceste multifunctionale si ar ajuta si copiii in procesul educativ.

12 years ago / Reply

Felicitari Cristina pentru blog-ul tau ,te citesc cu mare drag mereu! Felicitari pentru acest Proiect de suflet!Propunerea mea—-o Asociatie Crestina ,stiu ca au mare nevoie de ajutor pt a putea ajuta la randul lor Oamenii Sarmani-Aceasta e adresa site-ului–preotul Ovidiu Radu —Pentru o mai buna cunoastere si dezvoltare a activitatii Asociatiei Crestine de Caritate si Ajutor “Ovidenia Bacau 2005” va invitatm sa vizitati adresa http://www.ovidenia2005.ro[url=http://www.ovidenia2005.ro%5D
ganduri, impresii, sfaturi la adresa de mail office@ovidenia2005.ro Doamne ajuta!!

12 years ago / Reply

Recomand organizația în cadrul căreia activez: Centrul de Resurse pentru Organizațiile Non-profit din Oltenia (C.R.O.N.O.) CRAIOVA pentru a dota Centrul de Conferințe ONG (servicii de organizare evenimente, inclusiv traducere simultană și consecutivă, pentru entități non-profit, firme și persoane fizice; pentru primele entități serviciile vor fi gratuite dacă nu dispun de resurse financiare: http://www.rbex.ro/Oportunitati-de-afaceri/Asociatie-care-ofera-servicii-de-organizare-evenimente,-traducere-simultana-si-consecutiva-cauta-furnizori-de-mobilier,-instalatii-de-traducere-simultana-si-echipamente-de-sonorizare) precum și pentru a ajuta dotarea cu echipamente a 5 noi organizații comunitare rurale din comunele Bustuchin (GJ), Stejari (GJ), Cungrea (OT), Poboru (OT) și Mădulari (VL) ce vor lua ființă în prima jumătate a anului 2013 în cadrul proiectului nostru AcCiviRur, cu sprijinul Petrom, CEE Trust și FDSC (www.crono.org.ro).

12 years ago / Reply

Buna ziua!Sunt directorul Scolii gimnaziale Cerat ,Dolj si recomand aceasta scoala pentru ca ne confruntam cu probleme din cauza lipsei de fonduri.O astfel de multifunctionala ne-ar fi de un real folos atat noua ,cadrelor didactice dar si copiilor.Multumim!

12 years ago / Reply

buna cristina,in urma ecm-ului organizat pe 26 am aflat de acest proiect si am o propunere.am un baietel in grupa mica la gradinita nr.147(gradinita de stat),au nevoie de o imprimanta pentru a printa diferite sabloane,personaje din desene animate,etc.ce urmeaza a fi coloreate ,nu exista fonduri pentru a cumpara ceva nou,majoritatea parintilor fiind stramtorati din punct de vedere financiar.educatoarea de la grupa mi-a transmis ca are mare nevoie.daca crezi ca se incadreaza ca si propunere , astept un raspuns .multumesc

12 years ago / Reply

Buna Cristina,

Vin si eu cu 3 propuneri:

1. Asociatia Fii Satului Vranesti, comuna Calimanesti, judetul Arges, un grup de oameni implicati si sufletisti care incearca sa ajute comunitatea in care traiesc. Un pic din povestea lor aici: http://www.romaniapozitiva.ro/featured/locuitori-implicati-comunitati-dezvoltate-fiii-satului-vranesti/

2. Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Ciocanesti care s-a constituit tocmai pentru a ajuta locuitorii din satul Vizuresti (jud. Dambovita) sa iasa din izolare, sa aiba acces la informatie, pentru a-si gasi mai usor de lucru si a le creste nivelul de trai. Ei desfasoara acum un proiect pentru construirea unei case de cultura la care va avea acces intreaga comunitate si au mare nevoie de echipament tehnic.

3. Grupul de Dezvoltare Comunitara Vlasceanul – Oinacu si Centrul Parohial pentru Copii si Tineret Sf. Stelian Oinacu din jud. Giurgiu – un alt grup de oameni implicati in viata comunitatii lor. Ei organizeaza si un festival, La Noi de Sfanta Marie si lucreaza foarte mult cu copii, organizand diverse activitati (muzica populara, dansuri populare, orga, pictura, chitara). De asemenea, ajuta si alte comunitati din zona sa organizeze activitati similare.

Toate au povesti frumoase si sper sa se numere printre beneficiari.

Multumesc 🙂

12 years ago / Reply

Propun Fundatia ADEPT Transilvania, care implementeaza proiecte de dezvoltare rurala cu protejarea mediului in zona Tarnava Mare, dar care si-a extins activitatile la nivel national si international.
Prin indentificarea a ceea ce-i nevoie in comunitate, echipa tanara si dinamica a Fundatiei ADEPT propune activitati sau proiecte pilot ce pot fi multiplicate, cu scopul de a creste nivelul de trai al localnicilor, prin identificarea acelor surse de venit suplimentar.
Probabil ca punctul forte al Fundatiei tocmai acesta este: diseminarea informatiei; Caci miracolul impartasirii informatiei tocmai acesta este: poti sa o oferi si in acelasi timp iti ramane si tie. Si ce este aceasta daca nu multiplicare?
Nu cred ca este o potriveala mai buna pentru a oferi copiatorul Fundatiei ADEPT, deoarece ar reprezenta un gest firesc, un sprijin in acest efort sustinut de multiplicare a faptelor si exemplelor bune.

12 years ago / Reply

Cine nu are nevoie de un echipament multifunctional?
Si noi suntem printre ce care ne dorim astfel de echipament pentru activitatile Grupului de Dezvoltare Comunitara Vlasceanul – Oinacu si ale Centrul Parohial pentru Copii si Tineret Sf. Stelian Oinacu.
Proiectul de anul trecut a fost un bun inceput si activitatile noastre au continuat si in 2012 cu editia a doua a Festivalului La noi de Sfanta Marie. Mai mult de atat succesul proiectului a fost atat de mare incat in vara aceasta am avut peste 100 de copii inscrisi la activitati Scolii de Vara(muzica populara, dansuri populare, orga, pictura, chitara). Avem nevoie de un astfel de echipament pentru pliante, brosuri, afise, materiale de lucru pentru copii, etc. Am reusit sa avem multe aparitii la tv cu grupul vocal si am ajutat si alte comunitati sa organizeze activitati asemanatoare. Am inceput amenajarea terenului din curtea scolii cu ajutorul Consiliului Local Oinacu si chiar suntem in stadiul final de executie al unui teren sintetic de fotbal (probleme identificate de noi in cadrul proiectului precedent desfasurat cu sprijinul PACT). Toate cursurile sunt si vor ramane gratuite si sunt in sprijinul copiilor care isi doresc astfel de activitati. Proiectele noastre nu se vor opri aici si sper sa reusim impreuna!https:www.facebook.com/CentrulParohialOinacu

12 years ago / Reply

As propune pentru pentru ASOCIATIA AUTISMUL care si-a deschis portile unor ateliere de lucru alaturi de copii cu tulburari din spectrul autist si copii tipici cu ajutorul DIRECTIEI DE ASISTENTA SOCIALA BUCURESTI care a pus spatiu la dispozitie, IN STRADA TEODOR PALADY NR 64.
Cei mai multi copii cu autism din tara sunt in Bucresti iar centrele acopera f putin din nevoile lor , abia cativa reusesc sa aibe parte de o terapie adecvata , venim in sprijinul catorva prina ceasta cale.

12 years ago / Reply

Buna! Sunt Florina Cojocaru, sunt presedinte CAR-Biblioteca Nationala. Aceasta institutie a fost creata pentru a ajuta oameni din Biblioteca Nationala. Avem aprox. 200 de membri care lucreaza in biblioteci si in alte institutii de cultura (teatre, muzee, Min. Culturii. Din banii pe care ii avem nu ne permitem o imprimanta, la sfarsitul fiecarui an preferam ca banii din dobanzi sa vina sub forma de beneficii catre membrii nostri care au salarii foarte mici. Nu ne pemitem prea multe chesltuieli “gospodaresti”. O imprimanta cred ca i-ar face o mare bucurie contabilului nostru care pana acum s-a descurcat cum a putut. Multumim mult Xerox, multumim Cristina!

12 years ago / Reply

Felicitari pentru initiativa! 🙂

Eu propun Fundatia “Pentru Voi” din Timisoara, care este singura din zona de vest a tarii care ofera servicii sociale pentru 195 adulti cu dizabilitati intelectuale.

Echipamentele multifunctionale ar fi foarte utile pentru centrul de zi “Impreuna” care are 90 beneficiari, iar munca asistentului social de acolo de pregatire a documentatiei ar fi cu mult usurata (momentan multimplicarea documentelor se face in alta locatie).

Multumim si succes tuturor ONG-urilor propuse! 😉

12 years ago / Reply

Buna ziua! Sunt membru voluntar al organizatiei de Dezvoltare Comunitara,”Datini-Educatie-Cultura”, din localitatea Gaujani Judetul Giurgiu. Aceasta organizatie s-a constituit in scopul dezvoltarii comunitare a localitatii Gaujani,dorind cresterea calitatii vietii membrilor comunitatii in general si a copiilor in special.
Misiunea organizatiei este asigurarea cadrului institutional, material si spiritual pentru dezvoltarea sustenabila a comunitatii, prin promovarea initiativelor locale, a parteneriatului si responsabilizarii sociale.
Este la inceput de drum in demersul sau de dezvoltare al acestei localitati, asociatia fiind infiintata in decembrie 2011, insa asta nu a impiedicat-o sa se implice activ la construirea unui teren de sport necesar copiilor scolii generale,prin proiectul “Pentru un Viitor Impreuna”,sa ajute familiile de romi nevoiase sa isi trimita copii la liceu, inclusiv prin obtinerea de burse pentru acestia, sa organizeze excursii,etc.
Deasemenea, pe langa implicarea in viata copiilor/elevilor/tinerilor, asociatia se implica activ si in viata comunitatii: “Ziua Vecinului” si “Festivalul Dulciurilor de Casa”, sunt doua evenimente care s-au organizat in acest an, dorind a se promova ideea de implicare, uniune, creativitate.Tot in anul 2012 s-au realizat si alte tipuri de activitati cu caracter umanitar, in beneficiul categoriilor defavorizate (acces gratuit la cursuri de formare profesionala). Proiectul “FotoEtnografica” , isi propune sa realizeze un album foto si un DVD multimedia, ce va sustine tema: “Fotografia de Familie, caracter etnografic si Stergarul Romanesc, obiect de decoratiune interioara)”.
Aceste initiative continua, proiectele pe care si le propune organizatia sunt numeroase si mentionez doar cateva dintre ele:
-integrarea copiilor, indiferent de etnie, in procesul educational si sprijinirea celor cu nevoi speciale
-sustinerea si dezvoltarea resurselor materiale in cadrul unitatilor scolare/sustinerea activitatilor extrascolare
-programe de instruire/formare profesionala
-activitati de promovare a patrimoniului cultural traditional.

Pentru a putea derula activitatile propuse si pentru a realiza proiectul “FotoEtnografica” (proiect nefinalizat din lipsa resurselor materiale), asociatia are nevoie de aceste echipamente de lucru, materiale pe care nu si le-a putut permine, neavand resurse financiare pentru achizitii.Pentru toate activitatile derulate pana acum, s-a apelat la bunavointa societatilor comerciale din localitate si a primariei, insa organizatia isi doreste usurarea derularii programelor si punerea la dispozitia tuturor membrilor localitatii, propriile echipamente.
Dezvoltarea comunitatii,ar fi cel mai frumos cadou din partea organizatiei pentru aceasta.Multumim pentru initiativa!

12 years ago / Reply

Buna ziua!Propun Scoala “Elena Cuza”, din Piatra Neamt, pentru a face o bucurie celor 600 de elevi, care beneficiaza de o baza materiala precara, iar pentru un invatamant de calitate, au nevoie zilnic de materiale didactice( fise, copii xerox, planse, etc.)Sunt invatatoare la aceasta scoala si stiu ca le-ar fi de un real folos.Multumesc si felicitari pentru initiativa!

12 years ago / Reply

sunt consilier psihologic Nemeth Gabriela si recomand Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu din Lugoj. De ce Vlaicu? pentru ca aici vorbim despre cel mai mare numar de elevi scolaritati la o institutie apartinand invatamantului profesional si tehnic si care in marea lor majoritate provin din zona rerala. In plus scola are doua locatii situate la o distanta de 10 minute una de alta. Problemele cu care ne confruntam sunt multiple si cer o abordare diferentiata. De ce am avea nevoie de suportul XEROX? pentru ca unele din aceste probleme ( dificultatile de relationare cu textul sau managementul emotiilor) au nevoie de multe materiale xeroxate.

12 years ago / Reply

in numele acestor copii va multumesc, pentru ca am avut cel putin sansa sa participam la un astfel de proiect
gabriela nemeth

12 years ago / Reply

Propun Fundatia Veritas Sighisoara, pentru numeroasele programe pe care le desfasoara si pentru grija celor aflati in nevoi, fie ca este vorba de copii proveniti din familii nevoiase, despre copii cu disabilitati, despre adolescenti sau despre batrani ori despre victime ale violentei in familie. Beneficiarii Fundatiei Veritas au primit ajutor cu profesionalism si daruire mereu.
Toate programele Fundatiei Veritas Sighisoara pot fi multiplicate pentru ca in orice comunitate sunt oameni nevoiasi.
Copiatorul va ajuta la intocmirea dosarelor sociale pentru toti care calca pragul Fundatiei, dar si pentru alte scopuri caritabile.

12 years ago / Reply

Bonsoir!

Recomand Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (http://www.arcen.info/). Obiectivele si scopurile acestei organizatii non-guvernamentale sunt detaliate pe site, alaturi de proiectele derulate pana acum. Nevoia de xerox o argumentez astfel:
-asociatia organizeaza seri de poezie (nu le pot aduce oamenilor carti, insa pot multiplica fragmentele pe care se lucreaza)
-asociatia realizeaza afise si flyere pentru a promova evenimentele (este dificil in momentul in care Andrei Plesu este invitat la o conferinta, iar volunarii scot bani din buzunar pentru a multiplica acest mijloc de promovare)
-asociatia urmeaza sa deruleze un program-maraton de ateliere practice pe diferite teme-teatru, film, literatura etc, avand ca invitati personalitati precum Irina-Margareta Nistor, Radu Paraschivescu, Oana Pellea. Este nevoie de multiplicarea unor materiale pe care beneficiarii sa lucreze. Invitatii accepta sa sustina acest atelier pro-bono, insa ARCEN trebuie sa ofere materialele de baza.
Pentru alte detalii, astept cu drag si nerabdare intrebari!

12 years ago / Reply

Buna ziua!
Recomand Scoala Gimnaziala ”Ioan Grigore Teodorescu” din satul Ruseni, comuna Borlesti, judetul Neamt.In aceasta scoala invata peste 300 de elevi, iar un Xerox ar fi de un real folos cadrelor didactice si elevilor pentru buna desfasurare a procesului instructiv-educativ.Prin materialele multiplicate oferiti si elevilor din mediul rural ”o poarta spre cunoastere”.Sunt invatatoare in aceasta scoala si am observat in decursul anilor,ca lipsa surselor de informare este o bariera in calea cunoasterii pentru copii din mediul rural.
Multumesc si felicitari pentru proiect!

12 years ago / Reply

Doresc să recomand o asociație nouă, Asociația Femeilor Rome din Măguri. Această Asociație a fost creată la inițiativa a două femei din localitate, Livia Vodă și Mihaela Mocanu. Inițial am aflat de implicarea lor directă în dezvoltarea locală -înființaseră Grupul de inițiativă al femeilor rome din Măguri- și în proiecte privind violența domestică din regiune (în anul 2011). Apoi am decis că ele merită mai multă atenție și în acest an am hotărât în cadrul ONG-ului din care fac parte, Centrul FILIA, ca petrecerea aniversară a organizației noastre să le fie dedicată. Din respect, din credința că și noi cei din societatea civilă trebuie să fim uniți și unite. Noi am reușit în cadrul acelei petreceri să strângem fonduri pentru înființarea ONG-ului Asociația Femeilor Rome din Măguri, pentru ca proiectele și dorința lor de schimbare a comunității să devină mai aproape de realitate.

Cele două inițiatoare sunt învățătoare la școala din sat și fac o muncă magnifică în ceea ce privește educația copiilor din comunitate. Energia și timpul lor este dedicat acestor activități de educație. Menționez că sunt învățătoare cu o experiență de peste 20 de ani, cu o uriasă voință de a face bine, de a face o schimbare. Este emoționant să vezi cum au reușit cu resurse minime să ajute femeile din Măguri, să învețe birocrații și lucru cu instituții. Ele sunt încă în proces de învățare a tot ceea ce înseamnă ONG, dar sunt perseverente. Nu este ușor pentru un ONG tânăr, care se apleacă asupra femeilor rome, să-și facă o voce sau să atragă privirea cuiva.

Cred că acest xerox nu ar fi doar un simplu instrument prin care ele ar putea face pliante și să editeze informații utile, ar fi și un fel de recunoaștere a unei munci care de multe ori, trece nevăzută chiar și printre noi, cei din societatea civilă. Dacă veți dori, vă putem invita să le cunoașteți. Sunt singură că ar fi pe placul dumneavostră.

Câteva informații: http://www.centrulfilia.ro/index.php/example-pages/123-2012petrecere-aniversara-centrul-filia
Una din forografiile de la petrecere unde suntem împreună cu doamnele învățătoare: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=356828914381146&set=a.356826741048030.83720.100001621218668&type=3&theater

Vă mulțumesc și apreciez această inițiativă! Mi-a plăcut să citesc celelalte comentarii și să aflu ce lucruri frumoase mai fac oamenii în România!

andreea m.

12 years ago / Reply

Buna seara,
Recomand Biblioteca comunala Filipestii de Targ, judetul Prahova, deoarece aceasta unitate poate deveni pentru comunitatea locala si mai ales pentru tinerii si elevii celor trei sate care alcatuiesc comuna, un adevarat atelier de educatie ai spijin. Aici poate veni fiecare din cei mentionati si pot gasi un sprijin real in printarea si multiplicarea diferitelor materiale sau documente necesare. Comuna are aproximativ 8.400 de locuitori,dintre care 3.200 de etnie roma, toti oameni cu familii nevoiase, cu copii la scoala si tineri la liceu. Educatia joaca cel mai important rol in viata unei comunitati.
Biblioteca s-a bucurat de sprijinul nostru, al unui ong local si printr-un alt program de donatie, ASSOCLIC, am reusit sa dotam biblioteca comunala cu trei calculatoare, ce vor fi conectate la internet. Printr-un alt proiect ce se deruleaza in acest moment, ce are ca scop incluziunea digitala a comunitatii rome din Marginenii de Jos mobilizata in cadrul unei campanii ce promoveaza prin instrumente IT necesitatea dezvoltarii infrastructurii bibliotecii comunale si a serviciilor oferite, incercam sa-i redam utilitatea publica prin accesarea gratuita a internetului.Ne dorim ca si selectia dvs sa ne fie favorabila ca prin donatia unui echipament de multiplicare sa aducem in biblioteca noastra servicii gratuite de multiplicare pentru tineri, copii si persoane in vartsa. Biblioteca are ca spatiu o suprafata mica, neexplorata, cu doua camarute si un hol.Nu are o dotare corespunzatoare care sa usureze atat munca bibliotecarei cat si timpul de asteptare a solicitantului. La momentul acesta ne dorim o revitalizare a bibliotecii, o optimizare a comunicarii si o relationare a bibliotecii cu utilizatorii serviciilor oferite de aceasta.
Va multumesc si astept raspunsul dvs de bine pentru oameni de bine.
O initiativa frumoasa pentru care se merita cuvinte frumoase. Felicitari!

12 years ago / Reply

Mai jos linkul catre cei pe care i-am indragit de cum i-am vazut. De ceva vreme sint implicat in actiuni de voluntariat la acest asezamint, prin faptul ca ma ocup de adunarea de ajutoare, etc.

http://www.valeaplopului.com/

Anul trecut a fost o nebunie mediatica pe marginea acestui asezamint deoarece le luase foc o cladire. Apoi, dupa ce s-au dus aburii de prime time, lumea a uita de ei. In foc a fost mistuit si Xeroxu pe care il donase unul dintre partenerii nostrii (RXAtelier) de care au mare nevoie – fiecare documet trebuie copiat si depus la diverse institutii in cel putin 2 exemplare.

Asociatia Pro Vita sentinta civila nr. 1/20.01.1994, emisa de judecatoria Valenii de Munte in baza legii nr. 21/1924.

Activitatea Pro Vita se desfasoara in satele Valea Plopului si Valea Screzii, in apropiere de Valenii de Munte. Cele doua sate sunt considerate sarace ca si majoritatea satelor din Romania, dar sunt linistite si ferite de pericolele care apar in zonele urbane. Aici, copiii sunt feriti de pericolul de a ajunge pe strada, iar posibilitatea de interactiune cu ceilalti copii si cu restul comunitatii este mult imbunatatita.

1. Programe de asistenta sociala pentru copii orfani sau abandonati si mame tinere singure. Primul pas – le oferim locuinta in casele asociatiei sau in familii din cele doua sate.

2. Reintegrarea sociala a copiilor strazii si a celor abandonati in spitale. Primul pas – recuperare fizica si psihica.

3. Integrarea in comunitate a tinerilor peste 18 ani nevoiti sa paraseasca orfelinatele. Primul pas – sprijin pentru invatarea unei meserii.

4. Protectia tinerelor mame respinse de familie. Primul pas – sustinere pre si post-natala, sansa de a evita traumele avortului.

10 years ago / Reply

In liceul meu un xerox ar fi mai mult decât binevenit. Acesta ne-ar ajuta atat pe noi cat si pe profesori . Noi nu am mai fi nevoiți sa parcurgem distante interminabile pana la un xerox . Acesta ar fi de mare ajutor pentru ca elevii au nevoie de xerox pentru proiecte , materiale , teme .

10 years ago / Reply

Buna,
Recomand Colegiul Economic “Dionisie Pop Martian” din Alba Iulia. De ce? Pentru ca pur si simplu este o necesitate de care, din pacate, ne lipsim… Nu e vina elevilor, nici a profesorilor, ci a sprijinului financiar si a dezinteresului din partea celor “de sus”. Suntem o gramada de elevi care suntem nevoiti tot timpul sa plecam dupa ore, pe cheltuiala noastra, sa mergem sa xeroxam mii si mii de diverse documente. Ca a fost nevoie de fise la engleza, ca vine teza si trebuie xeroxate subiectele…ca am vrea sa facem o sceneta de teatru cu ocazia finalului de an, nu conteaza! Nu s-a putut decat cu anumite “mici sacrificii” de timp si bani care au plecat din buzunarele noastre…cand puteam sa ne folosim de facilitatile scolii, exact asa cum avem si dreptul de a veni la cursuri… gratuit.
Multumesc anticipat si felicitari pentru idee!

10 years ago / Reply

Recomand Colegiu Economic” Dionisie Pop Marţian” deoarece, cadrelor didactice le-ar fi de un real folos aceste multifunctionale si unifunctionale si ar ajuta si copiii in procesul educativ.

10 years ago / Reply

Chiar consider utile xeroxurile in scoli, de aceea v-as ruga ca Colegiul Economic “Dionisie Pop Martian” din Alba Iulia sa beneficieze de acest avantaj deoarece fiind un liceu, o institutie de invatamant este nevoie de tot felul de hartii care trebuiesc multiplicate si nu mi se pare normal ca in interesul scolii noi ca elevei sa mergem si sa dam bani la xerox cand putem beneficia de el gratuit in scoli. Multumim!

[…] team chose to donate the equipment through the Romanian successful blogger Cristina Bazavan, their distribution being provided with the support of […]

Leave a Comment


+ five = 10


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!