MuseoTag_Antipa_fataMuseoTag_Antipa_fata

felicitari pentru Muzeul Antipa

Managerii Muzeului Antipa ar trebui sa scrie un manual de utilizare pentru confratii lor din alte muzee romanesti.

Au facut cel mai cool muzeu, cel mai interactiv, au inventat seri speciale in care sa dormi in Muzeu, ca-n filmul american celebru.

sunt preocupati la modul propriu, nu de forma, sa fie in pas cu tehnologia si sa aduca tineri in muzeul lor.

iata ce fac din noiembrie

 

Începând cu data de 1 Noiembrie 2012, vizitatorii Muzeului Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” din București vor putea accesa informațiile atașate pieselor din expunerea permanentă și cu ajutorul telefoanelor mobile de tip Smartphone.

Proiectul MuseoTag Antipa a demarat la jumătatea anului și a fost realizat și finanțat de către NFCExpert.ro. Prin acest program, informațiile științifice asociate pieselor expuse pot fi citite cu ajutorul telefonului mobil datorită utilizării Quick Respond Code -urilor și a sistemelor NFC (Near Field Communication).
Ne-am propus accesibilizarea informațiilor științifice care, până acum, puteau fi citite doar pe infotouch-urile din fața vitrinelor, dar și atragerea adolescenților și a tinerilor, pasionați de telefonia mobilă și tehnologiile din acest domeniu; din noiembrie, informațiile legate de exponate vor putea fi citite simultan, de mai multe persoane, prin afișarea lor pe telefonul mobil într-un timp foarte scurt. Nu în ultimul rând, trebuie menționată ușurința cu care se accesează informațiile fiind necesară doar apropierea telefonului de codul de pe eticheta exponatului ca și faptul că, informația scanată și afișată pe telefon reprezintă și o rezumare a explicațiilor detaliate din textele conexe ale pieselor din expunerea permanentă.

One Comment Published

11 years ago / Reply

Excelent ce se intampla la Antipa, doar ca expozitia cu fluturi anuntata sambata a debutat marti, iar un copil de doi ani si jumatate jumatate intelege asta. In plus…daca ajungi pe la 7 ti se sugereaza ca ar fi mai bine sa vii altadata pentru ca la 8 se închide.
Stiu ca sunt exceptii, dar chiar e pacat pentru ca in rest totul e chiar foarte tare.

Leave a Comment


eight + 3 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!