masamasa

Politicienii de la masa Regelui

e o fotografie de la receptia data de Casa Regala la aniversarea Regelui Mihai care face ocolul internetului

 

 

la fel ca focusul obiectivului de fotografiat si atentia celor care o distribuie pe net este pe politicienii din jurul Regelui si , pentru ca toti cei care o distribuie au resentimente legate de activitatea unui politician sau a altuia, comentariile sunt negative: “cum a putut Regele sa faca asa ceva?”

de fapt, aceasta reactie nu vorbeste despre Rege, ci despre noi si frustrarile noastre.

cum ar fi daca reunirea acestor oameni la aceeasi masa e felul in care Regele spune “stati cu totii la un loc si cautati o solutie reala pentru TARA, in loc sa va certati” , iar noi – dupa chipul si asemanarea celor care ne-au condus de cind ne-am nascut – nu apreciem diplomatia si ne intoarcem la ce stim mai bine: ura pentru un politician sau altul ?! 

da, stiu ca Ion Iliescu i-a facut mult rau Regelui, Casei Regale si noua, romanilor. cu siguranta altul ar fi fost destinul nostru daca in 1990 Regele ar fi fost liderul tarii.

dar schimbarea destinului nostru ar fi venit exact din schimbarea mentalitatii noastre, din lipsa urii, din echilibrul si eleganta care – pentru ca le-am fi vazut mai des in deciziile importante ale tarii – ne-ar fi devenit un exemplu si, poate, un stil de viata.

acum judecam totul cu mintea exersata si dezvoltata in 20 de ani de conducatori care mai de care mai razbunatori, mai imorali, mai… orice altceva ce n-am vrea sa le dam drept exemplu copiilor nostri.

tocmai de aceea  mi se pare o lectie minunata pe care a primit-o dl Iliescu odata cu invitatia la aceasta cina festiva, o lectie transmisa cu eleganta regala. o prietena imi spunea ca Ion Iliescu nu va intelege, dar nu cred ca e important acest lucru. daca inteleg romanii e suficient. pentru ca schimbarea se face daca ne schimbam fiecare dintre noi, iar promovarea urii si a razbunarii nu e calea.

si daca Regele a avut eleganta sa treaca peste tot ce i-au facut, ca sa fie bine tarii Sale, daca a renuntat la orgolii in favoarea poporului sau, ar trebui sa invatam ceva din asta.

ca-n fotografia aceasta: cind vom invata sa schimbam focusul de pe politicieni pe demnitate, eleganta si lipsa orgoliilor ne va fi mai bine. cu ceva exercitiu vom putea sa ne asezam la masa si daca avem pareri – politice sau nu – diferite , sa dialogam, fara sa ne injuram

6 Comments Published

11 years ago / Reply

Tu il iei in ‘vizor’ pe iliescu. Dar jegul ala de voiculescu ce cauta acolo?

11 years ago / Reply

n-ai inteles nimic. ti-ai consumat 2 min sa citesti textul acesta si nu ai inteles nimic. imi pare rau

11 years ago / Reply

Veri-peri, pe mine nu neaparat prezenta lui Iliescu ma-nfioara… 😉 si nu cred k e o lectie, cred k e o greseala. Si Mai cred k nu e Regele vinovat de ea. parerea mea! 🙂

11 years ago / Reply

Frumos punctat. Sper sa inteleaga cat mai multi cele scrise de tine. Multumim.

11 years ago / Reply

Eu cred ca numai o persoana puternica isi poate invita dusmanii la masa. Este admirabil, intr-adevar! Cred ca mesajul este:”Eu sunt in stare sa trec peste cate mi-ati facut…si chiar nu mai conteza! Dar hai sa vedem ce se poate face de-acum incolo pentru tara!” Noblesse oblige! 🙂

9 years ago / Reply

O atitudine normala, pe care si un presedinte “normal” trebuie sa o aiba. Nu cred ca a facut Regele ceva iesit din comun. Problema este ca am avut presedinti ( mai ales ultimul ) care au avut atitudini/comportament inadecvate ( ca sa fiu alegant ).

Leave a Comment


eight − = 4


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!