afis FIPFafis FIPF

un nou festival de film la bucuresti: Festivalul de Psihanaliza si Film

Imi place foarte mult cind oamenii din industria filmului nu se lasa invinsi (de criza economica, de haos-ul politic, de ridiculizarea culturii) si continua sa construiasca, sa mai puna cite o caramida la temelia unei culturi vizuale a unei generatii care, mai mult ca oricind inainte, gindeste in imagini.

saptamina viitoare debuteaza la bucuresti un nou festival de film, Festivalul de Psihanaliza si Film – replica , sau prelungire, a European Psychoanalytic Film, festival prezidat de regizorul italian Bernardo Bertolucci.

e un festival care are o idee minunata in spate:  public pentru film de arta in acceptiune larga- filme europene, asiatice si americane de buna calitate, indepartate de reteta facila a popcorn movie-urilor- exista si, in plus, tinerii elevi si studenti de azi au nevoie de oferta pentru a se putea apropia mai mult de conceptul de cultura.

in spatele acestui festival sunt doua doamne minunate care au mai creat si alte lucruri speciale in industria noastra de cinema (festivalul Anonimul e doar un exemplu): Miruna Berescu si Irina Margareta Nistor.

am sa va povestesc zilele viitoare despre filmele din festival, deocamdata tineti minte ca intre 26 si 28 octombrie ne uitam la filme destepte. si ca in zilele acelea veti vedea in singura avanpremiera care va exista, citeva episoade din noul sezon In Deriva.
P.S. Perioada aleasa pentru desfasurarea acestei prime editii a Festivalului International de Psihanaliza si Film coincide cu desfasurarea Conferintei Internationale de Psihanaliza, care va reuni la Bucuresti personalitati marcante din domeniu din SUA, Anglia, Franta, Olanda etc.

9 Comments Published

11 years ago / Reply

mai multe detalii de unde putem afla

11 years ago / Reply

tot de aici, zilele viitoare cind vor incepe organizatorii sa le anunte:)

11 years ago / Reply

Pacat ca are loc intr-un multiplex!

11 years ago / Reply

Poate ca nu are atmosfera unui cinema de charme dar, dupa mine, e un semn bun ca o retea comerciala pleaca urechea la filmele de nisa

11 years ago / Reply

Abia astept sa aflu mai multe si sa iti citesc recomandarile.
Apropo de recomandari: ce filme crezi ca sunt “neaparat” de vazut la Festivalul filmelor de la Cannes?

11 years ago / Reply

Numele meu este Ruxandra si sunt eleva in clasa a-IX-a .Imi doresc cu tot dinadinsul sa merg la un festival de film Romania, pentru ca cele despre care am citit pana acum au descrise de multi oameni din domeniu, dar si de spectatori, ca avand scopul de a spune o poveste sincera, nicidecum de a fi comerciale.
As vrea sa ma bucur de cate ori am sansa de astfel de filme, la fel le-am recomandat si unor prieteni care au aceias dorinta.- Cosiderati ca prezenta noastra ar fi agreata, daca am merge la acest festival?
Multumiri anticipate!

11 years ago / Reply

ma intrebi daca va primesc organizatorii in sala?

sunt sigura ca da:) s-ar putea sa fie un film sau doua cu restrictie de virsta, dar ma uit pe program si revin cu detalii

11 years ago / Reply

Imi cer scuze pentru cuvintele omise in comentariul anterior!

11 years ago / Reply

Va multumesc frumos pentru raspuns. Si da, aceea a fost intrebarea mea.

Leave a Comment


1 × nine =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!