Greta Garbo for CampariGreta Garbo for Campari

Arome aniversare de iarna

text de Noemi Revnic

Recunosc ca nu mi-a placut iarna decat in copilarie, cand Campina era fermecatoare sub nameti iar finalul toamnei ma gasea in marea de frunze din curtea casei parintesti, adunand nucile maturate de vant.

M-am obisnuit cu iernile din Bucuresti iar remediile cele mai bune au devenit cafenelele, librariile si muzeele. Ca tot am mentionat libariile, Carturesti aniverseaza astazi 12 ani de existenta. Nu stiu cum au trecut acesti ani, dar imi amintesc si astazi de prima librarie a lor, deschisa la mansarda unui complex indraznet din zona Stefan Cel Mare, a fost wow! Da, prima librarie cu “carte, ceai, muzica, dichis” si-a propus sa dea astazi petreceri in toata tara, iar programul va fi prelungit, ca sa ajunga cat mai multi cititori clienti. Pentru cei din Bucuresti, mergeti la Carturestii din Edgar Quinet numarul 9 sau la Carturestii din Verona si veti fi intampinati cu ceai, muzica buna, biscuiti si reduceri pentru cartile cumparate. La multi ani, Carturesti!

Prietenii de la Club Electroputere Craiova & Bucuresti ne asteapta in spatiul din Strada Biserica Enei 16 (Caminul Artei) cu “Turul Romaniei in 7 zile”, intre 23 noiembrie si 10 ianuarie. Expozitia reprezinta etapa finala a proiectului TR7Z, desfasurat in perioada 4 – 10 septembrie, un proiect atelier mobil de creatie alternativa la care au participat atat artisti, cat si persoane implicate in contextul artistic contemporan. Traseul a fost gandit cu scopul de a valorifica teritoriul Romaniei dintr-o varietate de perspective care sa permita dezvoltarea unor subiecte de lucru legate de urbanism, economie, arhitectura, dezvoltare regionala, peisaj, cultura populara iar eu abia astept sa vad rezultatul.

Saptamana trecuta am fost la Milano, la lansarea Calendarului Campari 2013 ce o are ca protagonista pe superba Penelope Cruz (despre care pot sa va spun ca arata la fel de naturala si de frumoasa si in realitate). In prima zi la Milano am avut ocazia sa vizitez Galleria Campari, aflata in incinta sediului Campari, cu o bogata colectie de afise realizate de unii dintre cei mai mari artisti italieni, din 1860 si pana in prezent. Va recomand cu caldura aceasta vizita atunci cand ajungeti in acest oras interesant, mai multe detalii despre orele de vizitare gasiti aici.

Pot sa va spun ca ghidul este genial. Si da, am aflat ca primele cocktails au fost inventate de romani, in urma cu 4,000 de ani, din vin amestecat cu miere. Surpriza cea mare a fost sa vad un afis cu Greta Garbo, schitata absolut fabulos, si cu un pahar de Campari tinut elegant.


Va doresc un final de noiembrie frumos, cu carti si cocktails si putina arta.

*

Noemi Revnic este specialist in comunicare, colaborator Harper’s Bazaar Romania. O puteti citi si pe blogul ei, Placerile lui Noe.

Leave a Comment


4 − two =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!