irinairina

Irina Margareta Nistor, altfel

Silva reincepe interviurile minunate cu oameni speciali pe care le pune pe canalul sau de youtube. un proiect care e facut sa ramina in spatiul virtual, sa lase urme pentru viitor: marturii ale unor oameni frumosi care au facut lucruri de la care ai de invatat oricind.

 

primul interviu din seria noua este cu Irina Margareta Nistor. profit de acest prilej ca sa va povestesc citeva lucruri mai putin cunoscute despre Irina Margareta Nistor.

zice in interviu ca are o pasiune mare pentru avioane, ceea ce nu spune este ca incearca sa-i bucure pe toti cei pe care-i cunoaste invitindu-i la calatorii private cu avionul. mi s-a intimplat si mie, la festivalul Anonimul.

spune putin in interviu despre perioada pentru care o cunoaste o lume intreaga : cea in care traducea filme pe care le vedeam la video.

ce nu a avut timp sa spuna in interviul respectiv este ca le traducea simultan cu desfasurarea actiunii, live adica, pentru ca nu exista sistem de montaj. daca se intrerupea , trebuia sa o ia de la capat.

toata partea aceasta a traducerilor de pe vremea comunistilor va fi intr-un film documentar din care veti fi uimiti sa descoperiti ca nu are o colectie de casete video acasa, ca domnul care o angajase sa traduca filmele nu ii dadea si ei un exemplar din fiecare film tradus, ba din contra, platea fiecare caseta pe care o voia. mai pastreaza doua casete.

 

si ceva foarte simpatic, Irina Margareta Nistor isi noteaza intr-un carnetel toate filmele pe care le vede, are peste 3000 de filme pe care le-a vazut.

dar dincolo de toate astea e Irina Margareta Nistor care vrea sa bucure lumea: are intotdeauna un cadou pentru cineva, o vorba buna, o ciocolata cind ti-e rau, o vorba buna mereu.

 

descoperiti putin putin din Irina Margareta Nistor in cele trei minute ale acestui interviu si uitati-va cu atentie la ea: din ce trec anii, arata mai bine, mai senina, mai luminoasa, mai frumoasa. semn de om implinit si impacat cu sine.

 

acest interviu face parte din campania “Momente insufletite de Silva Dark”.

3 Comments Published

11 years ago / Reply

Ce timpuri :)) Sincer, acum nu aş putea să urmăresc un film tradus ca în perioada aceea. Mai bine văd un film fără subtitrare decât să aud o voce în plus care să o acopere pe cea a actorilor.

Aştept cu interes interviul.

11 years ago / Reply

Am vazut-o pe dna Irina Margareta Nistor la Festivalul de Psihanaliza si Film, cand ne-a povestit cate ceva si despre viata ei si momentul in care hotarase sa se mute la Paris. Pentru mine a fost o seara inedita, fiind atat de aproape de vocea inconfundabila de pe casetele video ale mamei, din vremea copilariei mele.

11 years ago / Reply

Si eu am avut onoarea sa ascult discursul acestei minunate doamne in seara de sambata a aceluias festival si de atunci imi amintesc cu mare placere adevarul pe care mi l-a spus mama( o alta doamna minunata) si anume : “Aceasta femeie este o enciclopedie.”

Leave a Comment


9 − = seven


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!