Drapelul-nationalDrapelul-national

o altfel de parada de 1 decembrie

am primit de la un prieten , Tiberiu Mercurian, acest mail. i-am cerut voie sa-l fac public pentru ca sunt sigura ca sunt multi care gindesc ca el (eu sunt printre ei)

*

De dimineata impreuna cu Radu si cu Alexa ne-am luat bicicletele si ne-am indreptat prin parcul Herastrau catre “marea defilare” de la Arcul de Triumf. A devenit o rutina de cand sunt tata sa merg la parada de 1 Decembrie. Primii ani au fost atractivi atat pentru Radu cat si pentru mine, insa 2012 se pare ca este anul in care pana si Radu s-a saturat de aceleasi masini scoase din garajele unitatilor si unse cu tone de vaselina.

(Nu pot sa nu-mi aduc aminte de statile mobile de la unitatea din Campina unde am servit patria, care aratau ca noi fiind imbibate in vaselina, dar care nu erau pornite niciodata, ci impinse de racani pe campul de exercitii al unitatii).

Revenind, nu pot sa nu amintesc de mirosul de motorina arsa amestecata cu ulei din belsug, pe care il emana toate harburile armatei romane, in timp ce oamenilor de rand li se cer euro 3,4, 5 si Dumnezeu stie cate vor mai fi.
Si asta ar trebui sa ne faca sa ne simtim mandri ca suntem romani.

Dar ce zici de o parada la care organizatorii sa ii invite pe toti cei care intradevar ne fac sa ne simtim mandri ca suntem romani.

Ce zici ca parada de 1 decembrie sa fie deschisa de Cristi Mungiu si echipa lui din “Dupa Dealuri”, urmat de sportivii care ne-au reprezentat la Olimpiada de la Londra. In continuarea lor lotul olimpicilor la matematica- condusi de dl.Radu Gologan profesor coordonator-, mai departe lotul olimpicilor la fizica, chimie etc.

Cred ca ar fi o parada “altfel” mult mai OK in care copii sa faca poze cu Ana Maria Branza sau cu Cristina Flutur si nu cu dl. capitan Nimenica Anonimescu (nimic impotriva armatei- fiecare cu hobby-urile lui). Parada ar putea fi incheiata de cativa ostasi. Suntem in secolul 21, iar noi romanii avem nevoie mai mult ca oricand sa ne scoatem in fata valorile nu armata.

Vrei sa facem o campanie sa incercam sa schimbam mascarada asta de 1 decembrie?

*

eu am raspuns pe loc da si mi-am promis ca o sa republic scrisoarea aceasta la inceputul lui noiembrie viitor ca sa avem timp sa ne organizam pentru o asemenea parada. tu?

11 Comments Published

12 years ago / Reply

Da! Da cu toata forta! Acestia sunt oamenii pe care eu vreau sa ii sarbatoresc si sa le spun La multi ani!

12 years ago / Reply

da. asta ar fi singura parada la care as merge si eu. clar!

12 years ago / Reply

Spre surprinderea dumneavoastră ARMATA înseamnă mult mai mult decât hârburi pline de motorină şi vaselină-armata înseamnă curaj,eroism(http://www.youtube.com/watch?v=oNjSATvNJGQ&feature=share)-armata inseamnă cultură(http://www.rft.forter.ro/_wsn/2012_3/06-cult/00.htm)-armata înseamnă disciplină (martor este toată generaţia asta nouă de emo ,etnobotanici si cum vreti să+i mai numiţi,care nu au făcut ARMATA.Aş mai putea să vă dau câteva exemple pozitive despre ceea ce înseamnă armata,dar mă opresc aici din respect!Bineînţeles că dumneavoastră o să încercaţi să+mi daţi exemple negative.Vă contrazic din start cu zicala:Nu există pădure fără uscături.
Şi ca un argument final PRO ARMATA,şi poate spre surprinderea dumneavoastră,să ştiţi că armata a rămas cam singura instituţie în care mai au încredere românii.
Copiii de care ziceţi dumneavoastră (olimpicii români de azi) fug cât văd cu ochii,să nu mai audă de România,bineînţeles nu din vina lor,dar fug.
Şi poate chiar o să aveţi nevoie vreodată de domnul căpitan Nimenica Anonimescu să vă apere.Hmm…şi ca o ironie,să ştiţi că sub numele peiorativ pe care i l-ati dat dumneavoastră se ascund poate sute de militari care în anonimat fac o mulţime de fapte frumoase !!!

12 years ago / Reply

si ca o ironie, dvs vorbiti despre curaj si eroism sub un nume anonim, semnind fara numele adevarat (sau complet) si cu o adresa de mail aiurea.
adica fara sa va asumati responsabilitatea cuvintelor dvs
🙂

12 years ago / Reply

ca o ironie linkul dumneavoastr[ a fost publicat pe pagina mea de facebook https://www.facebook.com/catarig.ioan

12 years ago / Reply

am vrut sa fiu anonim pt simplul motiv ca nu-mi place sa ma afirm(laud)

12 years ago / Reply

Tăcerea dumneavoastră e ironică cumva ?(cacofonia e intenţionată)

12 years ago / Reply

mi-aţi şters cumva un comentariu?

12 years ago / Reply

nu v-am sters niciun comentariu. nu stau non stop linga blog pentru ca mai si muncesc.
va doresc o zi buna. si sa fiti mai putin incrincenat.

12 years ago / Reply

Stimate Domn Catarig, nu am negat si nu neg meritele armatei, insa asa se prezinta ea la ora actuala- cu niste harburi pline de vaselina care scot un fum inecacios. Pe mine nu ma reprezinta si nu rezonez la asa ceva. Fac parte din cei care au facut armata, si nu as fi pierdut nimic daca nu o faceam. Poate doar cele mai frumoase curcubee pe care le-am vazut in viata mea.
Cred ca putem merge mai departe ca natie daca stim sa recunoastem si sa ne scoatem in fata valorile, iar in opinia mea cei pe care i-am enumerat fac parte din aceasta categorie. Este o parere, cu care puteti sau nu sa fiti de acord. Asta este frumusetea democratiei.

12 years ago / Reply

Cand aţi făcut armata domnule Mercurian…?Spre surprinderea dumneavoastră armata nu mai are chiar asa multe hârburi ca mai demult.Referitor la noxe vreau sa vă spun că scopul principal al tehnicii de luptă nu e să fie nepoluantă ci să-şi facă treaba la război dacă e nevoie.Vreau să vă spun că şi maşinile armatei unor ţări mult mai dezvoltate(SUA,Germania,Marea Britanie,Franţa etc) scot tot aşa mult fum ca ale noastre.Păcat că ati rămas traumatizat după stagiul militardar pun pariu că aveţi şi amintiri frumoase….

Leave a Comment


six + 5 =


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!