romania-tv-logo-300x138romania-tv-logo-300x138

mi-as dori sa aud/citesc scuze de la Romania TV

eu sunt printre jurnalistii idioti din romania care mai cred in etica.
cred ca informatia, stirea, e cel mai valoros lucru pe care-l avem in meseria noastra.
si ca trebuie sa-i acordam respectul cuvenit.

am scris de multe ori despre asta, iar cei cu care am lucrat – fie am scris pentru ei (ca angajat), fie am scris despre ei (ca jurnalist) – stiu acest lucru.

azi mi s-a zbirlit parul in cap si nu inteleg de ce oamenii sunt atit de prosti si nu vad evidentele, de ce accepta sa fie mintiti in fata de niste cretini care isi spun jurnalisti. sa va explic.

***

simbata seara, televiziunea romania tv (pe care cu tot respectul care mi-a mai ramas, am numit-o si voi continua sa o numesc boritura), a dat o stire despre depunerea la judecatoria sectorului 1 a unei cereri de stabilire a paternitatii a unui domn care sustine ca e fiul lui Sergiu Nicolaescu.

stirea era exclusiva, desigur, jurnalistii din studio erau in posesia cererii (o aveau fizic, printata pe hirtie) cu toate datele celui care cerea stabilirea paternitatii. adica nume, prenume, cnp, adresa.

duduia paula rusu impreuna cu un alt cetatean au citit din cererea despre care spuneau ca a fost inregistrata la judecatorie. au anuntat ca au un document senzational cu 65 de minute inainte de a-l prezenta, apoi plini de mindrie jurnalistica l-au facut public.

in cele 65 de minute de la anunt si pina la a face publica informatia ar fi putut verifica la judecatorie, la politie, pe internet, toate datele din cerere. n-au facut-o.

astazi au anuntat, plini de aceeasi mindrie jurnalistica, tot ei, ca identitatea cetateanului respectiv era falsa.
le-a luat 30 si ceva de ore ca sa descopere ceva ce puteau rezolva cu un simplu search pe google (adresa mentionata era, de fapt, a unui hotel). in plus respectiva cerere a primit numar de inregistrare abia luni, deci la momentul la care ei o aveau nu era inregistrata oficial cum sustineau.

au dat, deci, o stire falsa.

si sunt senini si ii intreaba pe telespectatorii prea stupizi ca sa protesteze: cine a instrumentat asta?

***

o institutie cu respect pentru informatie acum si-ar fi cerut scuze. am dat o stire falsa, ne cerem scuze ca nu am verificat. am penalizat jurnalistii care au facut asta, i-am dat afara.

ca telespectator as vrea sa aud/citesc scuze de la Romania TV pentru ceea ce au facut.

ca jurnalist, as vrea sa nu mai existe televiziunea asta si-as vrea ca televiziunile concurente si ziarele sa explice clar care trebuie sa fie pasii intr-o asemenea situatie. ca sa inteleaga toti idiotii ce s-a intimplat de fapt si cum s-a facut smecheria pentru audienta.

ca om imi doresc sa nu-i intilnesc prea curind pe cei care lucreaza acolo si pe care-i cunosc personal, imi va fi rusine de rusinea lor.

***

mi-e evident ca exista o plaja – mare, dupa cum am vazut in audiente – de cretini care nu inteleg nimic din ce se prezinta la televizor si daca e cu morti, preoti si scandal e minunat: cascam gura.

mi-e la fel de clar ca, pentru ca patronul lor e parlamentar USL, n-o sa pateasca nimic din partea CNA-ului.

si stiu ca daca nu luam atitudine vor persevera – oare ati baut sampanie ca ati fost pe locul 1 in audiente simbata????? -, iar perseverind vor hrani si mai multi stupizi care o sa iasa in strada la urmatoarea inmormintare sau nunta sau botez ca sa injure si sa scuipe ca animalele.

P.S. pentru ca n-am vazut in direct stirea cu cererea paternitatii, am cerut inregistrarea de la o agentie de monitorizare. adica, am verificat, m-am documentat inainte de a scrie.

7 Comments Published

11 years ago / Reply

Si eu lucrez in domeniu si mi se pare cel putin ciudat de ceea ce au facut acestia. Stiu pe cineva care se duce frecvent pe la RTV, chiar sunt curios sa inteleg de ce au ales sa fie mai rau decat cei de la OTV…

11 years ago / Reply

Pentru mine nu mai exista acest post de cand au facut un circ “regizat”, de 2 bani, cu Becali jignind un jurnalist, blogger (imi scapa numele).

Un mare OTV al “stirilor”

11 years ago / Reply

Amintesti, si bine faci, de gura-casca. Gura-casaca astia, noi, suntem poate la fel de vinovati ca si cei ce au adus o mare parte a presei in situatia in care se gaseste astazi. Cat despre sampanie si audiente, sper din tot sufletul sa nu fie adevarate cotele de piata trambitate pe post pentru ca in cazul asta chiar nu mai avem scapare ca natie. Oamenii au anuntat ca au fost lideri de audienta pe 18+ ABC urban, CU STUDII PESTE MEDIE…

11 years ago / Reply

Nu sunt jurnalist, sunt telespectator. Cred că termenul “borâtură” acoperă semantic perfect realitatea media din televiunea cu pricina. Ştiam că, pentru jurnalişti, să inventezi o ştire este maximum de indecenţă, un lucru inadmisibil care, în societăţile mai sănătoase, atrage demisia/deminterea impostorului/imposturii. M-am gândit, citind articolul tău, la observaţia lui Maiorescu, din vremurile bune – o societate poate trăi fără cultură (media nu era de aici?), dar nu poate supravieţui fără adevăr…

[…] sunt de acord cu ce zice Cristina Bazavan aici. Solutia? Sa le retraga licenta. Sa amendeze sefii, ca de la ei porneste tot. Tweet « […]

[…] si odioseniile pe care le-au facut atunci cind au relatat despre moartea lui Sergiu Nicolaescu. detalii aici. de atunci nu m-am mai uitat niciodata la RTV, desi s-a dus acolo Victor Ciutacu care mi-e drag si […]

Leave a Comment


× one = 7


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!