jurnalismjurnalism

asertiunea – marti vorbesc despre jurnalism

marti, 5 martie, tin un curs despre jurnalism pentru 15 dintre cei mai buni studenti din toata tara. e parte din proiectul Asertiunea al ASER, una dintre asociatiile studentesti cu activitate ampla.

ei m-au rugat sa le tin un curs despre” introducere in jurnalism” – de doua ore -, eu cred ca ar fi plictisitor sa le explic basic-ul timp de doua ore.

inca nu mi-am facut planul “de atac”, dar daca ati fi studenti la jurnalism – dintre cei mai buni – ce-ati vrea sa aflati de la mine, intr-un curs de 2 ore?

6 Comments Published

11 years ago / Reply

Cred ca un lucru important pentru un jurnalist (si pentru bloggeri) e documentarea dinaintea unui articol, interviu etc. Daca as fi prezent la conferinta, as vrea sa aflu mai multe despre personalitatile pe care le-ai intervievat de-a lungul timpului. Si as vrea sa mai ascult povestea lansarii Radio Guerrilla, mi-a placut tare mult 🙂

11 years ago / Reply

Evetual să le explici că nu este jurnalism ceea ce se face la “Acces Direct” sau la emisiunea lui Capatos, ci divertisment (de calitate îndoielnică). Și, foarte important, că jurnalismul nu este ficțiune. În al treilea rînd, să nu plagieze niciodată, pentru că blestemul îi va urmări toată viața.

Dacă te ajută: http://www.cyberculture.ro/blog/2013/02/27/jurnalismul-de-azi-realitate-sau-fictiune/

Baftă!

11 years ago / Reply

Eu aș vrea să fiu acolo. 😀

Tema nu ar fi o problemă.

11 years ago / Reply

Ce-ai spune de etica si deontologia profesionala vazute prin prisma unui jurnalist cu experienta pentru cei aflati la inceput de drum? 🙂

11 years ago / Reply

Daca as fi studenta la jurnalism as vrea sa stiu ce ti-ai dorit sa faci ca jurnalista si inca nu ai avut curaj.
Acum 2 saptamini am avut in vizita la mine in birou 2 studenti din aceasta asociatie, ASER, si cred ca mai mult curaj le-ar ”sade” bine. Daca nu la 20 de ani, atunci cand ?

11 years ago / Reply

tehnici de interviu adica cum se intampla de dau eu de la mine si da si el de la el (scrisesei mai demult pe blogul de la tabu un material misto despre asta si am incercat sa dau de el ca sa-l dau mai departe, dar n-am mai gasit), niste jurnalism narativ si modalitati de a expune un material, despre documentare, de unde, cum si bineinteles omenie si respect 🙂 si toata energia din spate care sunt sigur ca o s-o imparti. spor. aa si resurse de imbunatatit, antrenament.

Leave a Comment


− three = 3


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!