covered_dishcovered_dish

Georg Jensen, bine ati venit in lumea luxului

Brandul despre care scriu nu exista in Romania, dar vorbeste despre luxul adevarat, asezat si asumat, care n-are nici cea mai mica legatura cu Bentley-ul tinut in fata blocului sau gentile pe care le afisezi ostentativ.

Luxul cum in Ro nu e cunoscut decit de un numar de persoane care incap pe degetele de la ambele miini.

***

Georg Jensen este un brand danez de bijuterii care a plecat insa in 1903 de la a produce argintarie de masa – tacimuri si vesela. astazi pastreaza aceeasi tehnologie – adica cioplitul cu dalta in argint,  prelucrarea manuala la lampi cu foc – pentru produsele sale cheie. comandate de Case Regale sau de presedinti de stat.

cum ar fi acest platou pentru somon care are cam 1 metru lungime si care este facut in 6 luni de un singur domn care ciopleste zilnic la el

 

daca va intrebati cum arata domnul care munceste zilnic 6 luni la acest obiect, raschetind o placa uriasa de argint, indoind-o cu flacara – o lampa cu foc -, iata-l in fotografie.

 

pretul unei asemenea creatii gata sa gazduiasca somonul la o cina regala este de 1.200.000 coroane daneze.

ca sa ajungi sa lucrezi la georg jensen te inscrii pentru in intership. daca esti norocosul selectionat intre cei 20 de interni esti la un pas de victorie, dintre cei 20, 4 merg in finala – dau probe de maiestrie si sunt angajati.

meseria de creator in argint masiv e grea, dar e o traditie de familie. de exemplu, domnul care este in fotografia de mai jos este a treia generatie care lucreaza la Georg Jensen. e specialist in tavi si e fericit ca si fiica sa vrea sa urmeze aceeasi cariera: tocmai a intrat in programul de intership.

 

tavile acestui domn au dus mic dejunuri regale sau prezidentiale, sunt in casele unora dintre cei mai bogati oameni ai lumii. stie exact cite tavi a facut – tot doua pe an – in cei 22 de ani de cind lucreaza in companie. banuiesc ca stie exact si cine sunt clientii care au beneficiat de truda lui, dar asta e top secret. in lumea luxului adevarat, nimeni nu se lauda cu ce are.

stie exact insa cind a fost momentul in care a stricat o tava: i-a cazut o parte  dintr-o menghina pe ea si argintul s-a indoit. a trebuit sa o ia de la capat, a trimis la topit argintul brut si-a folosit altul, muncind zi si noapte ca sa recupereze timpul pierdut. a fost singura tava pe care a gresit-o in toti anii de cind munceste la Georg Jensen.

bucuria de bol de mai sus e facuta manual. fetele care cioplesc in ritm de chinezoaice, mereu cu aceleasi miscari si aceeasi intensitate sunt … ele

 

in lumea luxului pe bune, nu de carton, vizitatorii intr-un asemenea atelier sunt invitati sa atinga oricare produs – chiar daca el e facut din fildes de mamut de 1000 de ani vechime. oamenii trebuie sa stie pentru ce dau banii.

in lumea luxului pe bune nu se spun nume. niciodata.

iar cind te suna un client ca vrea sa-i faci o replica de la un candelabru Georg Jensen cumparat de la o licitatie, iti mobilizezi toata echipa.

in lumea luxului adevarat, nu-ti cumperi vesela de la magazin ci de la muzeu, colectia Georg Jensen face turul lumii si e expusa in marile muzee, iar comenzile vin pe fir direct, departe de ochii lumii.

 

puteti descoperi pe site-ul Georg Jensen si colectiile mass market de bijuterii si argintarii, dar si capodoperele care sunt doar in casele unora dintre cei mai valorosi oameni din lume.

***

am descoperit brandul Georg Jensen la invitatia Ecco – cei care fac cei mai confortabili pantofi din lume – care au avut zilele trecute la Copenhaga un eveniment foarte emotionant: Walk in Style – au premiat dintre 5 nominalizate, pe 0 tinara care stie sa mearga prin viata nu doar confortabil ci si facind fapte bune.

povestea ei si a inca unei fete senzationale dintre nominalizate, in curind.

One Comment Published

11 years ago / Reply

Niste obiecte briliante-pe care merita sa le pretuiesti- tocmai pentru ca sunt realizate de oameni care,la randul,lor,isi iubesc meseria

Leave a Comment


× 6 = fifty four


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!