aortegaaortega

…cum Zara bate Louis Vuitton

text de Mihaela Simina

Amancio Ortega
…sau cum Zara bate Louis Vuitton

Louis Vuitton? Christian Dior? Chanel? Yves Saint Laurent? Hermès? Şeful cărui brand credeţi că este cel mai bogat din industria modei?

Ce aţi spune de Zara? Forbes spune că Amancio Ortega, fondatorul grupului Inditex*, care cuprinde şi brand-ul Zara, este cel mai bogat om din modă.

Spaniolul ocupă locul al treilea în topul miliardarilor realizat de revista Forbes pentru anul 2013. Averea sa este de 57 de miliarde de dolari şi o depăşeşte cu mult pe cea a lui Bernard Arnault, CEO-ul prestigiosului grup LVMH**, care se află pe locul zece, cu “doar” 29 de miliarde de dolari.

*Grupul Inditex cuprinde brand-uri precum: Zara, Zara Kids, Zara Home Massimo Dutti, Stradivarius, Pull and Bear, Bershka, Oysho.
**Grupul LVMH cuprinde brand-uri precum: Christian Dior, Louis Vuitton, Givenchy, Fendi, Donna Karan, Emilio Pucci, Moët et Chandon, Veuve Clicqout, Bulgari.

*
Mihaela Simina este jurnalist, Vorbe Grele, Antena 3

One Comment Published

11 years ago / Reply

Ar fi interesant de precizat cateva detalii care ne-ar o idee mai clara asupra acestei situatii financiare( nr de magazine/ locatii de desfacere& suprafata acestora- politica de extindere diferita, capitalul de marfa rulat, nr de articole vandute,etc). Grupul Inditex cunoaste o crestere extensiva( care nu prea se aplica segmentului de lux). Astept ,cu interes, o comparatie H&M vs Inditex

Leave a Comment


3 + = seven


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!