perjovschiperjovschi

Sibiu. Dialog. Lumea altora.

pe o terasa cocheta de linga Teatru Thalia din Sibiu un grup de studenti comenteaza zgomotos casatoriile gay.

au opinii pe care cei mai multi le-ar califica superficiale si, mai ales, discriminatorii, dar cu elanul tineretii care-ti da sentimentul ca le stii pe toate, ei comenteaza tare acoperind conversatiile de pe terasa.

linga ei, un tinar domn ale carui optiuni culinare – pui cu para in vin – il arata mult mai rafinat decit tinerii.

pe parcurs ce studentii avanseaza in discutii, apetitul tinarului domn scade vizibil: duce din ce in ce mai rar mincare catre gura si cu mai putin entuziasm. se uita la tineri, aparent linistit.

apoi lasa mincarea deoparte si cere nota. scoate dintr-o agenda o foaie de hirtie si scrie in viteza pe ea. dupa ce -i plateste chelnerului, ii intinde si foaia spunindu-i ceva, apoi se ridica si pleaca.

chelnerul zimbind se indreapta catre studenti si le intinde hirtia pe care sunt doua rinduri.

“cind vorbiti despre lucruri controversate asigurati-va ca nu jigniti pe nimeni din jur, chiar daca nu-l cunoasteti. te nasti gay, nu e o optiune”.

**

s-a intimplat ieri in Sibiu.

tema editie XX a Festivalului International de la Sibiu este Dialogul, desenul ii apartine lui Dan Perjovschi si este realizat pe peretele lateral al teatrului Radu Stanca din Sibiu.

5 Comments Published

[…] am deja în minte un top 3 care sună cam așa; 1. Simona Tache 2.Cristina Bazavan 3. Prințesa Urbană. Ele ar fi cele pe care le-aș alege eu și care în final cred că se […]

[…] să fiu pus în atmosferă, cum ar veni. Şi, fireşte, am râs de ce a păţit Alexandra :)) La Cristina citesc ceva despre FITS şi nu […]

11 years ago / Reply

M-ar interesa sa stiu cum au reactionat tinerii, desi imi am o oarecare strangere de inima ca jena n-a fost printre reactiile obtinute. M-a impresionat insa reactia tanarului domn. In fond, casatoria este un act legal de a avea un sprijin mai ales la greu, cui ii pasa daca persoanele au acelasi sex sau nu.

11 years ago / Reply

Intr-adevar, o lectie de viata pentru tineri. Dar, sa dam putin drept varstei…toti am fost intr-un moment sau altul zgomotosi, fara sa ne pese de cei din jur.

11 years ago / Reply

Daca tinerii meritau biletele, ce am vazut la TV zilele acestea merita billboard-uri. Mocirla si ignoranta au primat in mai toate dezbaterile televizate pe aceasta tema.

Leave a Comment


+ seven = 13


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!