ana morodanana morodan

Tratatii dulci ca-n Bucuresti/ In toata lumea nu gasesti

text de Noemi Revnic

A sosit si clipa topului meu in materie de deserturi. Este bianual, asa ca voi mai reveni in luna decembrie cu un top de sezon.

Acum:

Cel mai bun tiramisu: La Grano, pe Strada Putul lui Zamfir.

Cel mai bun cheesecake: in continuare, imbatabilul de la Gargantua.

Cel mai bun mille feuille si cele mai delicioase eclaire, la Rue du Pain.

Cele mai bune gogosi (mai ales cele umplute), la Paul.

Cea mai buna prajitura cu crema: Boreal, la Boucherie de la Pullman. Este divina! Recomandata de prietenul Tiberiu Capudean.

 

Si daca v-a crescut glicemia brusc, am pentru voi, intr-o ordine cronologica, niste expozitii si un targ pe care abia astept sa le vizionez:

 

Prima este la Galeria Galateca, joi, 20 iunie, la orele 19:00. “Maiastra – povestea nespusa a iei”, in parteneriat cu comunitatea La Blouse Roumaine. Pentru ca pe 24 iunie este Ziua Universala a Iei, aceasta expozitie aduce un omagiu acestei piese care nu se va demoda niciodata. Din cate am inteles de la amicul Razvan Dinu, expozitia va locui la Galateca cel putin o luna.

Duminica, 23 iunie, la MTR va fi vernisata o alta expozitie dedicata iei. Artista Catalina Flamanzeanu cu a sa „FotografIE cu IE”, o suita de fotografii in care a surprins personaje din sfera culturala a acestui secol, imbracate in ie, desigur: Coca Bloss, Chris Simion, Lia Bugnar, Anca Sigartau, Rodica Lazar iar pe restul va las sa le descoperiti singuri. Pana pe 7 iulie.

Ceainaria Infinitea din fermecatorul Cotroceni a aniversat in urma cu doua zile doi ani, asa ca le puteti spune La Multi Ani la un ceai rece, in gradina cea cocheta. Si daca tot sunteti in Cotroceni, faceti o vizita la Wagner Arte, pe strada Dr. Staicovici, la numarul 19. Prietena Ana Morodan tocmai ce a lansat un serviciu de ceai adorabil in colaborare cu surorile Wagner, inspirat de romantismul secolului XIX.

Sambata, 22 iunie, de la orele 17:00, La Urbanesc, in Strada Stefan Luchian 7, duminica, 23 iunie, de la orele 19:00, la Lente, Strada Arcului 8 si luni, 24 iunie, de la 19:00, la Platforma (Anexa MNAC) din Calea Mosilor 62-68, et.1, Scrie despre Tine face noi recrutari.

Inchei recomandarile mele de weekend cu o noua editie “Designer’s Drive In – Pop-Up Store # 3 / Summer Edition, sambata, 22 si duminica, 23 iunie, intre 12:00-20:00, la @Control, in Str. Constantin Mille nr. 4.  Shopping 100% romanesc de la 109, Adelina Ivan, Andra Andreescu, Atelier Atu, Carmen Secareanu, Ciprian Vrabie, Irina Marinescu, Le Petit Indigent, Ludique, Murmur, Pam Pam, Stereo Socks, twenty(2)too.

Va doresc un weekend dulce. Si sa beti multa apa, da?

*

Noemi Revnic este specialist in comunicare, colaborator Harper’s Bazaar Romania. O puteti citi si pe blogul ei, Placerile lui Noe.

Leave a Comment


6 × = forty eight


Aboneaza-te la newsletter

Adresa de email:


Aboneaza-te!